Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zoufalé snaze překonat krizi středního věku Martin (Rasmus Bjerg) utekl ze společnosti, aby žil v lese. Obstaral si luk a výstroj jeskynního muže, ale pravdou je, že přežívá jen tak tak. Jednoho dne narazí na Musu (Zaki Youssef), drogového dealera, který je zraněný a na útěku. V naději, že uniknou mnoha problémům, se excentrické duo vydává na hektickou jízdu napříč fjordy. Pronásledován místní policií, rozzuřeným Vikingem, násilníky a – v neposlední řadě – svou rodinou! (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (49)

Azurose 

všechny recenze uživatele

Zábavná a velice stylizovaná komedie o chlapíkovi, který chce být mimo rodinu, práci a své problémy. Film nepřímo konfrontuje společenské problémy, kdy jsou muži vychováváni, aby byli tvrďáci a přitom ve skrytu duše ani neumí se svými vnitřními problémy bojovat a tak se jim jednoduše snaží utéct. Snímek se přitom nesnaží nikomu nic vnutit a nikoho nepoučovat. Na film se moc dobře kouká, prostě to baví. Každá postava má cíl, který je ve skutečnosti úplně jiný, a tak si každý ve filmu najde to, co ho zajímá. Třešničkou na dortu jsou naprosto spektakulární záběry na norské fjordy a krajinu. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Krize středního věku se dá řešit různě. Někdo ji řeší útěkem do divočiny. Hlavní hrdina filmu, Martin, se vzdá civilizace, obleče se do kožešin, vydá se tábořit a občas se pokusí ulovit nějaké zvíře. Což pro člověka z civilizace skončí často nezdarem a tak nezbývá, než se snížit k tomu, si zajít na benzinku pro bagetu. :-) Námět jako dělaný pro dánskou komedii. Tohle Dánové většinou umí, a proto jsem se nechal nalákat i na snímek Divoch. Tady se to povedlo tak napůl. Námět byl fajn, obsazení také a několik scén bylo výborných. Bohužel to bylo v několika částech nedotažené a občas se objevilo pár nesrovnalostí a nelogičností. Především laxní policejní pátrání po lidech běhajících se zbraní… asi by to probíhalo hodně jinak. Také mi chybělo větší prokreslení postav a třeba motivace hlavního hrdiny. Žena, děti, rodiny, práce… vše bylo fajn, ale přesto se seberu a zmizím? Jasně, je to komedie, není třeba mít všechno jako promyšlené existencionální drama. To by se ale muselo lépe pracovat s gradací příběhu a s vypointováním některých scén. V dánských filmech se mi často líbí právě to dovedné balancování na hraně dramatu a (mnohdy černé) komedie. Divoch není ovšem špatný film, jako zábava na jeden večer je fajn. Jen má k vrcholu dánské kinematografie v tomhle žánru ještě daleko. Doporučil bych spíše partu kolem režiséra Anderse Thomase Jensena a jeho filmy. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Skvelý námet, ktorý mal mimoriadny potenciál, ale ten bohužiaľ nebol naplno využitý. Začiatok bol nádejný, ale tá krimi zápletka s drogovým dealrom sa mi sem akosi nehodila. Aj keď určite bolo treba niečo, čo by dej rozkmitalo, toto zrejme nebolo ono. Napriek tomu bol dej svižný, mnoho scénok a dialógov malo príjemný dôvtip, najmä v pravej nefalšovanej vikingskej osade - to bola podľa mňa najlepšia časť celého filmu. Záverečná prestrelka bola úplne zbytočná... No celkovo bol film fajn, a teší ma, že sa na tom dalo aj pobaviť. 3* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kríza stredného veku v netradičnej, no málo zábavnej forme. A to je práve moment, kde film zlyháva. Ak by sa štylizoval do polohy sociálnej drámy, potom v poriadku. Lenže on sa štylizuje do polohy komédie a tento prvok mu vôbec nevychádza. Tých vtipných scén je tu veľmi málo. Absurdum à la Fargo, ale bez toho šmrncu. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Byl jsem překvapený poměrně nízkým hodnocením na csfd. Za mne je to takřka absolutní pecka. Ale chápu... je to tradiční severský slepenec žánrů, který přes různé i hrůzné pocity zahřeje u srdce. Možná tomu uškodil marketing, který z toho dělal něco vtipnějšího. Ne že bych se nezasmál, ale sílu to má jinde.  Nejvíc jsem nemohl z policistů, ti by zasloužili vlastní seriál. "Ukaž jim mezitím, jak funguje naše policie." vyděšený výraz "Ale šéfe, není moc co ukazovat." 8/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Snímek měl mít v listopadu 2021 norskou předpremiéru na mezinárodním filmovém festivalu v Bergenu (Norsko). Kvůli událostem v Kongsbergu, kdy útočník střílel lukem šípy do lidí, bylo promítání zrušeno. Po dohodě s producenty a distributory se veškerá promítání přesunula na neurčito. (Azurose)

Reklama

Reklama