Reklama

Reklama

Epizody(2)

Obsahy(1)

Baronka Barbara Altamůrová se vrací domů z psychiatrického léčení, kde skončila po manželově nátlaku následujícím po skandálním veřejném odhalení jejího mileneckého poměru s policistou Carlem Arcutim. Za dobu její nepřítomnosti se vše změnilo. Její manžel podlehl intrikám a spojil se s mafií. Na Sicílii je opětovně tajně převelen Carlo , aby mohl pokračovat ve vyšetřování. Baronka chce vysvobodit syna Paula z moci otce, rozhodne se spolupracovat s tajnou policií a předávat tajné informace svého manžela spolčeného s mafii policistům. Barbora chce utéct od manžela se synem do Ameriky , ale v poslední chvíli je odhalena a ocitá se ve smrtelném nebezpečí. (ČSFD)

(více)

Recenze (8)

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Láska mezi kapitánem a krásnou baronkou v 50. létech na Sicílii s všudypřítomnou mafií. Devátá část navazuje na předchozí a přes slabé hodnocení je opět vynikající. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Devátá série je vlastně pokračování osmé, přišlo by mi vhodnější, kdyby se všechny čtyři díly spojily do jedné série, ale tvůrci se holt rozhodli jít do 2x2 dílů. Atmosféra oproti osmičce poněkud pohasla, byť se vrátí většina našich známých. Rozuzlení je závislé na náhodě trochu víc, než by se na dobrou detektivku slušelo, ale stále je to akceptovatelné. Co naopak diváka zarazí, je postava Turiho, kterého hrál stejný herec, jako Santiniho v šesté sérii - hraje určitě dobře, ale k tomuhle se tvůrci neměli uchýlit, není možné, aby ve stejném seriálu hrál herec dvě různé postavy. Jinak se jedná stále o nadprůměr, který se podobá Kmotrovi, byť na něj kvalitativně trošku ztrácí. Celkově dávám 60%. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když jsem byl přesvědčen, že druhý výlet do dřevních časů mafie bude zbytečnou nastavovanou kaší zdařilé osmé série, tak nakonec jsem i tuto sérii sledoval se zaujetím. Mafiánští praotcové na to šli od lesa, bez velkých řečí a bez metafor nutících diváka k takovému zapojování mozkových buněk jako u sérií 1-7, ale přesto (nebo právě proto) jsou osmička i devítka příjemným osvěžením celého seriálu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobné jako osmá série. Svoji úroveň to rozhodně má i když co do akčnosti kvalitní deprese a postav který by mě bavili se mi to zdá slabší než série 1 až 7. Na druhou stranu osmou a devátou je třeba brát spíš speciálně, protože i děj to má svůj vlastní a na ty ostatní řady seriálu Chobotnice to má jenom minimální návaznost. Sicilské prostředí je určitě plus a ani dějově to není úplně špatný. Takže pořád jsem se nenudil, ale platí, že Chobotnice z Placidem a dalšími ze současnosti mě baví víc než tahle situovaná do padesátých let.55% ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku mi to chyběl Táno, kvůli kterému se podle mého děj na Sicílii vracel. Jinak to bylo už dost táhlé, ale i tak hodně dívatelné. Určitě se nenechte zastrašit nízkým hodnocením ... ono většina lidí totiž čeká, že Cattani vstane snad z mrtvých:-) ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama