Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jen vojenská služba dokáže učinit z lehkovážného mladíka opravdového muže, to si myslí rodiče i přítelkyně hlavního hrdiny. Ten se sice zprvu jen obtížně sžívá s kázní v kasárnách, avšak nakonec prokáže svou statečnost - dokonce přispěje k odhalení špióna!... (oficiální text distributora)

Recenze (4)

Bart odpad!

všechny recenze uživatele

V první polovině 30. let byla natočena spousta nekvalitních filmů. Bylo to dáno především nedostatkem kvalitních umělců v oblasti režie a scénáristiky. Snaha vyrovnat naší produkci té valící se ze zahraničí co do počtu filmů se sice částečně podařilo, ale výrazně tím klesla kvalita na úkor kvantity. Tenhle film se mezi těmi nejhoršími řadí na první místa. Slabý scénář nenabízí téměř žádný děj, o hereckých výkonech nemluvě. Převážná část filmu byla natáčená v exteriérech, což sice zřejmě snížilo náklady, za drahý pronájem barrandovských ateliérů, ale dodatečné studiové postsynchrony exteriérových záběrů jsou i na tehdejší dobu a podmínky na té nejhorší úrovni. Vše je umocněné velmi špatnou kvalitou dochované kopie. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, že natočit film propagující československou armádu nemůže být zas tak těžké. Ostatně už jsem pár takových viděla. To se tam dají nějaké odkazy na českou historii, nenáročné vlastenecké řeči, obrázek Masaryka, autentické záběry ze cvičení na bradlech a exemplární individuální příběh a je to. Ovšem v případě Života vojenského - života veselého na to šli tvůrci jinak. Řekla bych anarchisticky, kdybych netušila, že prostě jen úplně blbě. Herci nemají co hrát, jednotlivé scény dohromady nedávají smysl a především jsem z toho moc nepochopila, čím to těm chlapcům jako tolik prospívá. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Celovečerní reklama československé armády pod velkorysým dozorem TGM. Scénář patrně nebyl ani vypracován, herci předvádí to nejzoufalejší z nejzoufalejšího, všechno dohromady dává jedno velké nic. Tady chybí i kouzlo nechtěného. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Kuriozita. Někteří filmaři uměli udělat film, který baví i vhodně ukazuje problematiku lidského života s humorem a nadsázkou, jiní se to učili, a to je případ tohoto filmu. ()

Reklama

Reklama