Reklama

Reklama

Le Bonheur des uns...

  • angličtina A Friendly Tale
Trailer 1

Obsahy(1)

Žili byli čtyři přátelé. Dva muži a dvě ženy spolu trávili spoustu volného času a jako dávní známí se oba páry často vídaly, chodívaly na společné večeře, i na dovolené jezdívali ti čtyři spolu. Léa (Bérénice Bejo) byla nerozhodná prodavačka módních oděvů. Měla svou práci mezi lidmi ráda a koneckonců byla v tom i dobrá, i když jí partner vyčítal nedostatek ambicí. Marc (Vincent Cassel) se totiž divil, jak je možné být tak spokojená, když je tolik možností, kam se posunout. Proč nemá sny jako on, který chce v zaměstnání povýšit na pozici managera pro styk s důležitými klienty? Karine (Florence Foresti) je pak Léina nejlepší kamarádka, které dělá náramně dobře, že ji i po všech těch letech její manžel Francis (François Damiens) stále zbožňuje (třebaže jím zároveň za to samé i trochu opovrhuje).
Jednoho dne se ale všechno změnilo a mohla za to nevinná pochvala. Léa okomentovala na internetu příspěvek slavného spisovatele a ten ji za její literární styl pochválil, dokonce nadhodil, zda nechce napsat i něco víc? A to byla přesně ta pobídka, co Lée dodala odvahu to opravdu zkusit. Ostatně psala si nějaké drobnosti už odmala, jen to bylo vždy jen pro sebe do šuplíku. Nakonec z toho zprvu nesmělého pokusu vznikl román, který nejenže jedno slavné nakladatelství vydalo, on dokonce posbíral výborné kritiky a navrch se i dobře prodává! A Marc, na němž byla dosud Léa osobně i ekonomicky závislá a snad ještě více Karine, která už od školních let byla z nich dvou vždy tou obletovanější a ve středu pozornosti, již teď začíná ztrácet, začínají žárlit. (chamonix)

(více)

Recenze (1)

chamonix 

všechny recenze uživatele

Prakticky jen čtyři postavy, žádné flashbacky, ani počítačová grafika. Žádní superhrdinové, ani potoky krve. A přesto mě film, který zprvu vypadal na nudnou ukecanou vztahovku u obrazovky držel s každou minutou v čím dál větším napětí. Co jsem si sliboval od jmen Bérénice Bejo a Vincent Cassel, to jsem nakonec i dostal. ()

Reklama

Reklama