Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během projekce westernu v kině dojde k vraždě - jeden z diváků je zastřelen. Policie uzavře budovu i se všemi, kdo byli v době vraždy uvnitř. Nemohou však najít ani vraha, ani střelnou zbraň. Vyšetřovatelé prověřují spojitost mezi obětí a ostatními návštěvníky kina. Nakonec přistoupí k rekonstrukci, při níž ale dojde k dalšímu záhadnému úmrtí. Jeden z policistů začíná mít podezření, že něco není v pořádku se samotným filmem. Rozhodne se provést riskantní pokus. Dojde k nevysvětlitelným událostem, které se zcela vymknou kontrole. (Mr.Apache)

(více)

Recenze (9)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Policie uzavře kino a mezitím dochází k dalším vraždám. Dobrý, a zabijáka ne a ne najít:-) Námět rozhodně vynalézavý a svým způsobem i originální, do tý doby jsem něco podobného v italském filmu neviděl, ale celkově to zas nebylo až tak záživné a pamětihodné, jako spíš místy hodně nudné a zdlouhavé (napětí+nějaké větší vzrušení tu moc nečekejte), film se mi pod kůži určitě nezaryl natolik abych si na něj po letech vzpomněl, ale chápu že nostalgici mají zřejmě jiný názor, vidět tuto mysteriózní detektivku za socialismu v kině, tak se v tý sedačce strachem snad počůrám, ve porovnání s našimi filmy co se tady ve stejné době dělali, tento jistě působil jako živá voda, to je fakt! Skvělý Guilliano Gemma, ač se jeho jméno objevilo v titulcích a je uveden i zde v hereckém obsazení, tak ve skutečnosti si zde zahrál jen na plátně onoho westernu vysílaného v projekci, zajímalo by mě co to bylo za film jen tak mimochodem. Tento film je zároveň řazen do subžánru giallo tak vážně nevím, ale plakáty k nějakým klasikám žánru ("Deep Red", "Bird with the Crystal Plumage" aj) tu zas byly to je fakt:-) ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Originální, temný a velmi působivý thriller s mysteriózními prvky, který se skoro celý odehrává v kině. Myslím, že nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že tento film byl částečnou inspirací ke kultovnímu splatter horroru Démoni z roku 1985. Circuito chiuso jsem v 80. letech viděl minimálně 2x v televizi pod českým názvem Uzavřený kruh. Od té doby se po něm slehla zem, a dnes jde o poměrně těžko sehnatelný kousek. Ale v hlavě mi uvízl velice spolehlivě. Tímto děkuji zejména Ony za vypátrání tohoto snímku. Hodnotím podle svých tehdejších diváckých zážitků. Pokud se zadaří, bude Circuito chiuso uveden na letošním šestém ročníku horrorového minifestivalu THS, kde si z něj po letech snad trochu více utřídím dojmy. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí námět v hodně ospalém zpracování. Jedná se o mysteriózní krimi, horor od toho moc nečekejte. Napínavé jsou jedině rekonstrukce, i když i tady se dá tušit, jaký přinesou výsledek. Od tak originálního nápadu se mohl odvíjet svižný, napínavě natočený film, ale nebylo přáno.___ K filmu mě nalákal obsah kolegy Mr.Apache, který jsem kdysi jako editor přidával. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ať se na mne fanoušci tohoto filmu nezlobí, ale tohle je hodně slabý film. Kdekterý díl Krajních mezí jim dává na zadek. Žemá sociolog brýle jako Bradbury a v závěru cituje jednu Bradburyho povídku, to z takhle dlouhého filmu umění s přesahem k zamyšlení skutečně nedělá. Kdo střílel, je snad nabíledni od první oběti. Takže tady se žádné větší překvapení nekoná. Možná by mne jen zajímalo, proč zrovna tohle sedadlo bylo prokleté i pro jiné návštěvníky kina, nejen cinefily. Kdyby film promítali v jiném kině s jiným řazením sedadel, tak by byl střelec v pytli. A i jinak je to celkově roztahané, s podivnými kameramanskými efekty i podivnými střihy, jež nějakému diváckému nadšení nepřispívají. První půlhodinu navíc režisér nepočítá s divákem - vypichuje nepodstatné detaily (i když dobrá, King Kong může mít nějaký smysl, jakože je další na řadě), některé scény a dialogy jsou zbytečně zdlouhavé a skutečně zbytečné, není dle čeho se orientovat ani co se žánru týče (v té první půlhodině). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ta zápletka je docela komická ale na první pohled zajímavá. Hodí klasickou kriminálku o hledání vraha v uzavřeném prostoru (kino) mezi větší skupinkou lidí (diváci a zaměstnanci), kdy jím může být kdokoliv, do poměrně mysteriózního hávu. Jenže to je tak všechno. Nuda bez napětí, atmosféry a vlastně i nějakého kloudnějšího závěru. Ale to odhalení pointy, jak je u giall zvykem, je fakt komické. Trochu zajímavé je, že stejně komická je i cesta k němu. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně je tu zajímavá zápletka, na které lze vystavět napínavé a zajímavé krimi a to se i tvůrcům zpočátku filmu dařilo, neboť odhadnout, kdo z návštěvníků kina bude obětí vraha jen tak nelze. K tomu přičtu několik opravdu zábavných a záhadu rozšiřujících scén během filmu a vpravdě tajuplné vyústění. Jenže na druhé straně je tu (až na ony výjimky) příšerně rozplizlé vyšetřování, které celou tu atmosféru vybudovanou na začátku naprosto dokonale zbortí. Pro někoho, kdo film viděl jako malý klučina, to jistě mohl být zážitek, já to štěstí neměl, nicméně i teď jsem si ho užít víceméně dokázal. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol ciry priemer od rezisera Montalda, ktory natoicil 2 genialne filmy - Gli Intoccabili a Agnes va a Morire. Tu ide len o to, ze pocas projekcie filmu bol zabity clovek, a tak sa musi cinit talianska policia a karabinieri. Rezisersky dost rutina, tempo tiez take kjadejake .. . film behom casu hodne zostarol. Takto, este roku 1978 to mohlo byt strasidelne, no ale za tych 40 rokov sa natocili uz kadejake klenoty - najlepsie horory sa tocili v 70. rokoch minuleho storocia - film dnes uz nosobi nepatricne, dnes sa uz niet coho bat, zub casu pracuje neuprosne : 55 % ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Z tohohle Gemmy jde strach! V kině dojde při promítání westernu (ve kterém hlavní roli hraje právě Gemma a Berger) k vraždě. Palčivou otázkou je, kdo využil výstřelu ve filmu k zamaskování výstřelu v kině. Nebo je snad všechno jinak? Nejvíc mě na filmu potěšil zpracovaný souboj Gemma-Berger. Ten byl nezvykle drsnej a super natočenej. Přál bych si vidět s Gemmou takový celý film. Škoda, že vyšetřování povážlivě drhne a nemá příliš čím děj obohatit. Chtělo to více podezřelých a matoucích stop. Ale jinak tenhle film je pro promítání v kině jako stvořený. To by mě asi slušně zamrazilo vidět to na velkém plátně. Film jsem viděl krátce po tom, co jsem se dozvěděl o úmrtí Gemmy a rozlučka na konci mi přišla strašně smutná, když jsem si uvědomil, že už žádný další western nikdy nenatočí. ()

Reklama

Reklama