Reklama

Reklama

สาวลับใช้

  • angličtina The Maid
Trailer 2

Obsahy(1)

Velký krásný dům. Bydlí v něm cizinci, manželé s holčičkou. Také stará služebná, kuchařka a řidič. Avšak o dcerunku se žádná služebná nevydrží dlouho starat. Malá Nid má živé vidiny nebo je nemocná... Až nová služebná Joy všechno změní. Proč zrovna ona? Proč se chce stát služebnou? Není důvod. Ledaže by... (PP66)

Recenze (28)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ešte že som tomu dal šancu, pretože trailer vyznieva ako stokrát omletá ázijská duchárska báchorka. Tie už málokedy zaujmú niečím výnimočným, ale toto našťastie nie je ten prípad. Hoci to tak spočiatku vyzerá... opatrovateľka nastúpi do nového zamestnania k bohatému manželskému páru s malou dcérou, a od začiatku je konfrontovaná duchom bývalej pestúnky, ktorá tam pred rokmi zmizla, takže postupne odhaľuje pravdu. Duch síce vyzerá viac komicky ako desivo, a ľakačky tiež veľmi nefungujú, takže to spočiatku zachraňovala aspoň technická stránka a dobrí herci. Ale to, čo prišlo v záverečnej tretine, už s duchárinou nemá nič spoločné a celé sa to zmení na hororovú zábavu, ktorá je môjmu srdcu najbližšie, takže napokon jasne nadpriemerný zážitok. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení z Thajska, které si zaslouží pozornost. Příběhově film jede dle klasické šablony. Nová mladá dívka nastoupí jako chůva v jedné bohaté rodině, kde straší duch předchozí chůvy. Lekačky sice moc nefungují a maska ducha je hodně průměrná, ale naštěstí se poslední půl hodinu film z duchařiny přehoupne v poměrně dost krvavý slasher, který předchozí né příliš zajímavou hodinu přebíjí hned několika směry. Natočeno v pohodě a herci taky neurazí a trošku mě mrzí, že nemohu zvýšit hodnocení, protože první polovinu jsem se spiše nudil než bavil a kdyby scéna v sále měla o 5 minut déle, tak bych bez váhání platil zlatem. Příběh**, Akce***, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 6.5/10. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

První část příběhu mi přišla naprosto katastrofální. Průměrná storka a pořád se nás něco pokoušelo bez sebemenšího efektu strašit. Pochyboval jsem při sledování o dobrém úsudku zůčastněných hodnotících, jelikož jsem nehodlal dát více než jednu hvězdu. Po druhé kapitole se mé hodnocení mírně zlepšilo a dokonce zde zafungovala i jedna strašidelná scéna na výbornou. Příběh se tímto otevírá a zápletka houstne. Tím se dostáváme ke třetí kapitole, která je již výborná, vtipná i originální. Dokázala tak na filmu vyžehlila všechno špatné a zkomplikovala pro mě hodnocení. Na závěr váhám mezi 3-4 hvězdami. 75% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Mladé dievča prichádza slúžiť do domu, kde straší. Každá nová slúžka po nejakom čase z domu odchádza, zaťažená znepokojivými udalosťami v priebehu služby. Snáď sa to príchodom novej slečny prelomí. Postupne sa vyplavuje na povrch temná, nie až tak vzdialená, história domu. Prichádza čas odčiniť staré krvavé hriechy. Nastáva kameň úrazu filmu. Zvyšok filmu a riešenie odplaty zločinu minulosti možno totiž zhrnúť do nasledovnej vety: "Kde nestačí duchárčina, vypomôže mäsiarčina.". ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tuctová duchařina s lacinými lekačkami se nakonec přehoupne do zábavného slasheru, kdy se kupí jedna mrtvola na druhou. Než k tomu však dojde, sledujeme v pomalejším tempu, ale s pěknou kamerou i hudbou, osud nové služebné Joy, která se přijede do velikého domu starat o malou holčičku. Ta má podle ostatních vidiny a fantastické představy, v nichž se setkává s duchy. Proč ale u ní každá další služebná vydrží jen chvíli? Že by duchy viděla rovněž, ale rodiče holčičky ne? A co se stalo se služebnou, na niž tu všichni vzpomínají, ale nikdo o ní nechce mluvit? Joy se pokusí záhadě přijít na kloub. Formálně příjemné, práce s nožem slušná, byť bych ubral pixelovou krev a přidal skutečnou, a závěr solidní, jelikož se ukáže, že ona rozverná taškařice má přeci jen trochu jiný rozměr, než se zprvu zdálo. Snad jen - opice fajnová, duch služebné mizerný... ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

V Thajsku jsou teda taky celkem dost pošahaní. Nicméně musím uznat, že sesterskou lásku berou fakt vážně. Už chyběli jen nunčaky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Bol som naozaj prekvapený, začalo to a dlho aj pretrvalo ako funkčný horor s nápadom. Neprináša len tú typickú duchárčinu, prináša aj zaujímavý príbeh, niečo, čo chcete odhaliť. U mňa prišiel záujem o toto všetko hneď od prvých minút, okamžite to takou ľahkou atmosférou vtiahne a dobre to je všetko doladené hudbou, bez ktorej sa žiadny dobrý horor nezaobíde. Ľakačky podľa mňa veľmi vydarené, dokázali vystrašiť. To, že to postupne prešlo až do slasheru som žiaľ neuvítal. Ten záver považujem za nezvládnutý a tak ostanem na silných troch hviezdach. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nuda od první chvíle. Popravdě mi bylo zcela ukradené, co nebo kdo tam strašá (sic!) a kdo zrovna bydlí na Čórtovu hrádu, protože všechny postavy včetně prostředí jsou pojaty tak karikaturně, že jsem měl chvílemi pocit, že sleduju parodii, jak přestřelené to chování postav bylo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Potom, co proběhlo několik úvodních zabubání, jsem si říkal, že se asi budu ošklivě nudit u dalšího prvoplánového nesmyslu pro mladší diváky, pak ale začali thajští tvůrci rozvíjet příběh, který mě s postupujícím časem stále více bavil, a když došlo až na pláštěnku, zbavil jsem se posledních negativních pocitů. Po skončení filmu jsem si musel přiznat, že jsem se vlastně dost dobře bavil, a bylo by tak ode mě zákeřné, kdybych na hodnocení zbytečně šetřil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mladá dívka nastupuje coby služka k zazobané a řekněme poněkud výstřední rodině a vzápětí zjišťuje, že tu straší duch její předchůdkyně. Postupně začne odkrývat o co vlastně jde. Ze začátku se film tváří jako duchařská klasika. Není nouze o slušnou atmosféru, sem tam se tu najde nějaká lekačka, byť ne vždy úplně funguje a docela mě bavila strašidelná opice. Co se samotného ducha týče, tak s tím tu nešetří, nicméně samotná maska mi asi nejvíc připomínala panenku Annabelle a to mi tak úplně nesedělo. Nicméně natočené i zahrané to bylo na úrovni, tak občasný kiks dal odpustit. Nicméně v poslední třetině přišel zvrat, který poslal příběh poměrně neočekávaným směrem, následovaný solidním masakrem, který zcela odporoval dosavadnímu pojetí, ale o to byl jeho dopad výraznější. Jestliže to do této doby byla jen lehce nadprůměrná duchařina, tak závěrečná třetina posouvá film mnohem výš. 80% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak máte s hororov napozerané stovky titulov, ste v tomto prípade v prdeli. Máte proste prúser. V časti, ktorá je prezentovaná ako ducharina, uvidíte snáď desiatky podobne ladených filmov z ďalekého východu. V časti, ktorá je zameraná na celkom inú divíziu tohoto žánru, sa pre odchovaného tých niekoľko umne položených zásekov nožom do ľudského tela, bude zdať ako len slabá prezentácia toho, čo už nejeden veľký hororový majster ( Dario Argento, Lucio Fulci atď ) predstavil, a to v plnej poľnej. Takže mi to vlastne vychádza len ako celkom obstojná večerná uspávanka na dobrú noc. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se chtěl po nějaké době zase podívat na nějaký ten thajský horor a tentokrát se mi to slušně vymstilo... Mělo mě varovat už jenom to, že je to od Netflixu. Natočené je to sice slušně, ten děj sám o sobě taky není úplně nejhorší, ale celé to vypadá, jako kdyby to většinu času točil nějaký thajský Flanagan a v poslední půl hodině se toho chopila thajská verze Tarantina. A já ani jednoho z těch režisérů nemám rád, takže i tenhle film je přesně tím, co zrovna nemusím. Navíc ta závěrečná změna v subžánrech mi nepřišla ani zajímavá, ani povedená a už vůbec ne originální, spíš jako pěst na oko, i když s dějem souvislost měla. Tak jako tak mi tenhle nepovedený mix žánrů neměl co dát, nelíbil se mi a doufám, že příště už si z Thajska vyberu něco lepšího, než tohle nefunkční cosi. Slabé 2* ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se thajského hororu služebná, že to bude průser a hlavně, že nesnesu ty šikmoočka. Výběr herců byl zvolen dost vkusně. Hezky se na ně dívalo hlavně na paní domací Umu ne Thurman, ale thajskou krásku. Závěrečná půlhodina je dost krvavá a z té napjaté atmosferické duchařiny se to přepne v komediální masakr. Dávám 75% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Předně jako horor to nefunguje a o fantasy to nezavadilo ani omylem. Joy nastupuje jako nová služebná k boháčům, aby hlídala jejich dceru co něco/někoho vidí. Film je rozdělený na 3 kapitoly v 1 vidíme Joy jak se zabydluje a jak zjistí, že v tom době byla dříve služebná co odešla v 2 vidíme jak Joy zjistí co se s ní stalo a v 3 máme závěrečnou katarzi. Nějak nechápu jaký smysl měla ta úvodní scéna s oživlým plyšákem opice jelikož pak už se neobjevuje skoro vůbec a tudíž je to promarněná příležitost. Duch služebné pro změnu nebudí hrůzu neudělá ani jednu pořádnou lekačku (smutné na asijský horor) a většinu filmu se z neznámých důvodů směje. Závěrečný masakr je jediný důvod proč to nějak ocenit jinak ruce pryč přijde mě, že Netflix je tak zoufalý, že bere už snad vše. 40 procent ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Keď zmiešate Gogo Yubari z Kill Bill a thajské mončiči v šatočkách Alice z krajiny zázrakov, ktorej veľmi nezafungovala psychiatrická liečba, vyjde vám z toho hlavná postava The Maid. V prvej tretine som si hovorila, že je to strašné klišé a už som to chcela vypnúť, ale potom začala druhá tretina, ktorá pokračovala zaujímavo, a tretia tretina bola húúúúú krvavý psychopatický úlet. Mám rada filmy na tému pomsty, a tento bol cool, až na koniec, ktorý mal priveľa pátosu, čakala som, že sa ešte niečo stane... ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Popísal by som to ako klasická ducharina, kde niečo hlavná hrdinka postupne odhaľuje a na konci sa to zmení na krvavú režbu. Čo sa ducharskej časti týka, tak duch nevyzeral najlepšie ale dal sa, no a lakačky s ním boli niektoré fajn ale dosť aj vyznela na smiech.Príbeh samotný originálny nie je a celkovo by som to skrátil, nakoľko časom to už začalo nudiť. Na konci prišlo na scénu niečo prekvapivé a ja som v celku spokojný. Kolegovia tu píšu o brutálnom masakry, za mňa skôr taký priemer nakoľko pichanie nožom a nejaké podrezané hrdlo ma teda z pohody nevyvedú. U mňa silnejšie 3*. ()

Reklama

Reklama