Reklama

Reklama

Útok z hlubin 3

  • USA Deep Blue Sea 3 (více)
Trailer 1

Mosambický průliv je domovem mořského života a každoročně se sem připlouvají pářit a rodit mláďata velkých bílých žraloků. Na vše dohlíží mořská bioložka Dr. Emma Collinsová a její tým environmentalistů, kteří jsou odhodláni pokračovat v odkazu jejího zesnulého otce. Tato idylka však náhle skončí, když Emmin bývalý přítel Richard přichází na lov tří žraloků býčích, kteří měli připravit o život půl tuctu lidí. Jejich matka Bella byla geneticky upravena tak, aby byla chytřejší a mnohem krvelačnější. Jak počet mrtvých těl stoupá, je jasné, že Bellino potomstvo zdědilo její vylepšení, a bude-li se moci pářit, bude to znamenat obrovský boj, nejkrvavějšího návratu do hlubin modrého oceánu. (TV Nova)

(více)

Recenze (40)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, natočilo to studio Warner Bros Home Entertainment , tak to bude dobrý film. Hovno, totální megasračka! Ti žraloci tam byli celkem asi 3 minuty. Dávám 10%🤮🤮🤮🤮🤮 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Výprava, ktorú Deep Blue Sea 3 ponúka, je geniálna. Umelý ostrov, z ktorého sa (až na dve výnimky) odsťahovali pôvodní obyvatelia. Miesto postupne chátra, rozpadáva sa a potápa do hlbín oceánu. Milimeter za milimetrom. Centimeter za centimetrom. Až zrazu jedného dňa... nebude. Jednotlivé záchytné body a domy sú navzájom prepojené už na pohľad chatrnými mostami a lávkami visiacimi tesne nad hladinou, prípadne sa do nej dokonca mierne potápajú. Určite sa s tým dalo vyhrať ešte veľkolepejšie, ale aj tak sa mi to páčilo. Pozdával sa mi aj kasting plný sympatických hercov. Takže mi bolo celkom nepríjemné, keď ich postupne zažali žrať žraloky (ups, spoiler). Bohužiaľ scenár je nezaujímavý podpriemer (iba veeeľmi jemne odkazujúci na predchádzajúce dve časti) a postavy sú príšerné. Žraloky ma potešili napriek tomu, že ich trikové spracovanie nie je práve najkvalitnejšie. Nebudem sa na nič hrať, nedám tomu  len 2*, keď sa mi to páčilo na 3*. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Třetí díl série která víc dílů než jeden mít neměla pokračuje v nastaveném trendu. Takže nijak zvlášť mě to nebavilo, ale zase musím uznat, že některé sekvence v tomhle filmu vypadaly na béčko podobnýho ražení celkem profesionálně, ale já bych se víc bavil u poctivýho levnýho trashe. Takže celkově slabá dvojka.25% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Emma Collinsová, mořská bioložka, vede výzkum na korálovém útesu. Své zázemí má s několika přáteli vybudované na malém korálovém ostrůvku (tedy stačila by asi třímetrová vlna a vše by smetla, ale je to film, že...). Kromě života na útesu ji zajímají také žraloci, především žralok bílý. Do poklidného života zasáhne výzkumná loď sledující tři žraloky bělavé. Té velí její bývalý přítel Richard, jak se ale později ukáže, rozhodující slovo bude mít jeho podřízený Lucas. Žraloci bělaví ovšem nejsou původní, nýbrž geneticky upravení. Respektive jejich matka byla vylepšena a oni se jen zdokonalují. Každá z hlavních postav sleduje především své zájmy, proto netrvá dlouho a dojde na střety. Pěkná kamera, nádherné podmořské scenérie, žraloci a napínavý příběh, který sice občas postrádá logiku, ale pobaví. Nechybí masakrování obětí, kdy připlouvající potápěč má jen polovinu těla a v rudém mraku za sebou táhne střeva, létající (sic!) žralok ukousne potápěči hlavu, z jednoho chudáka zůstane jen ruka a jiný letí v krvavé spršce do vzduchu. Skok z lodi je na samostatnou hvězdu. Hvězdu si zaslouží i všichni žraloci (ti počítačoví docela ujdou) a také skříň. Nízké hodnocení mne neodradilo a já si tuhle fantastickou jednohubku s napínavými naháněčkami pod i nad vodou užil. Samozřejmě ti žraloci tam nebyli tři minuty, jak se můžete dočíst ve zdejších komentářích, nýbrž podstatnou část filmu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo dvojka iba vykradla jednotku a nič nové neponúkla, trojka je oveľa lepšia, zábavnejšia, akčnejšia a hlavne výpravnejšia. Príbeh síce nie je extra zaujímavý, ale sú tu sympatické postavy, fajn herci, pekne vyzerajúci žraloci, osamotený ostrov, ktorý sa potápa, nečakané úmrtia a nechýba ani zopár napínavých scén. Na predošlé diely sa takmer vôbec neodkazuje, takže stačí to vidieť aj samostatne. Zatiaľ čo dvojka nič moc neukázala, pri trojke som sa bavil. 65% - 3* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dvojku jsem nějak obeplul, ale vida teď její hodnocení, možná do ní ještě půjdu v rámci nějakého guilty pleasure večeru. Trojka kupodivu bavila hned od začátku, žraločí filmy já rád už od dob co Spielberg naučil lidi se těchto krásných tvorů opravdu bát. Herci byli docela fajn, Tanie to v plavečkách s bombou na zádech (vím, neříká se bomba) slušelo a žraloci chvilkami skoro ani nevypadali digitálně. Celkem udivovala jen čistota vody kolem ostrůvku a přitom v laguně si člověk neviděl na špičku plotuve... Jak se ve filmu objevila výzkumná žraločí loď, šlo to se zábavou z kopce. Vždycky nejvíc nechápu, když záporák co má nabitou má bouchačku, potřebuje zlikvidovat protivníky a rozhodne se ji po chlapsku zahodit a jít si to rozdat s největším samcem od nepřítele na férovku pěstičkama. No a pak se nechá zabít. Jestli budu někdy tuhle potřebu mít, tak ode mně ať nikdo nečeká, že zahodím gun, nechám si dát nakládačku a pak potupně zhynu rukou hrdiny. Ale nebylo to jen toto, i děj začal být debilní a žraloci čím dál digitálnější. Nudu prakticky zachraňoval jen odhad, kdo bude další sladkokrevnou jednohubkou vytuněných mořských predátorů. V závěru mně dorazila scéna se skříňkou, chyběl tam pak užjen západ slunce v němž by z moře vyskočil ladným obloukem žralok. A za to dávám o hvězdu míň, takže dnes to bude jen za dva žraločí mozečky k preparování. * * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Geneticky modifikované paryby jsou poměrně osvědčené téma, které přichází na přetřes i ve třetím dějství hororových dobrodružství z vodní říše. Tentokrát se divák  ocitá v malé vesničce v Mozambickém zálivu, kde svůj  vědecký výzkum provádí vnadná bio(sou)ložka se svým týmem, když jejich klid naruší žraloci  bělaví  a jejich nestandardní chování. A jejich hrozivé ploutve nad hladinou vysledoval vyslaný tým pověřený je dostat pod kontrolu. John Pogue dostal do svého filmu všechno, co je důležité pro správný spektákl, který operuje s jednoduchou zápletkou. Žraloci si postupně k snědku dávají člověčinu, do toho snahu o přežití  komplikuje psychopat Bren Foster a bioložka Tania Raymonde potěší pánské oko. Asi nejhorší je film, když  se pokouší předkládat vědecké teze. Naopak nejlépe mu svědčí,  když se do práce pustí žraloci a jejich zuby, což se projevuje nápaditými úmrtími. Jednoduchý  snímek  s béčkovými proporcemi  se také snaží zaujmout   atraktivními záběry pod hladinou oceánu a nad hladinou se mu daří zachovat si důstojnost. 7/10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zábavná béčková frančíza vhodná do videopůjčoven. Herecké výkony dobré. Možná trochu stupidní zábava. Má to krev, gore a poselství o klimatické změně. V této souvislosti mi nejde na rozum pro v Africe, Arábii a východní Indočíně stále dramaticky roste počet obyvatel, zatímco Evropě dlouhodobě vymírá a je nahrazovana islámským africkým obyvatelstvem. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednička která patří k tomu lepšímu v žánru a k tomu poslednímu slušnému co natočil kdysi slušný rutinér Harlin se poměrně dlouho držela sama samotinká, aniž by ji kdokoliv prznil debilním pokračováním, pokud byste samozřejmě nevzali za vděk aby si na starý kolena Thomas Jane oprášil neoprén a se slušným režisérem a dostačujícím rozpočtem vytáhli znovu do boje proti geneticky upraveným mlýnkům na maso. To se bohužel nestalo a Deep Blue Sea postihnul stejný osud jako jiné slavné filmy, vezmeme ty nejhorší herce, uděláme ty nepříšernější digitální efekty, vezmeme stupidní scénář který na jedničku nijak nenavazuje a pojmenujeme to Deep Blue Sea 2 a on si to někdo pustí. Dvojka byla šílená píčovina která se vezla jen na názvu a trojka byla už jen otázkou času, jak prolomíte ticho a začnete sypat pokračování kultovek proud už nejde zastavit, do roka čekám z fleku čtyřku. Třetí díl respektive třetí název protože to opět s prvním dílem nijak nesouvisí není tak ubohá sračka jako dvojka, ale je to opět laciné céčko s příšerným castingem i mizernými efekty. Ujdou asi tři smrti a dva nápady, jinak se to těch 100 minut samozřejmě vydržet nedá a pokud si dobře vzpomínám, vypil jsem u toho tři Heinekeny a myší ve stopáži klikal zběsileji než u Wofka. Druhá * je prakticky jen za Taniu Raymonde, která by na svoje mokrý tělo s napůl staženým neoprénem měla mít zbrojní průkaz. Kundička naprosto fenomenální a pak tam byli ještě nějací digitální žraloci nebo co a vybuchla tam nějaká loď myslím ještě, ale vím, že tam byla mrdna v bikinách, to vím určitě.30%. ()

Chrustyn odpad!

všechny recenze uživatele

Kvalitativně na úrovní filmů od společnosti Asylum, přestože to zaštiťoval Warner Bros. Bída, kde je vše ani ne špatné, jako neuvěřitelně směšné. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Původní Útok z hlubin řadím mezi svých TOP 5 nejlepších filmů se žraločí tematikou, které jsem dosud viděl, přestože si o něm myslím, že je jen lepším průměrem. Dvojka byla dle mého naprosto zbytečným pokračováním a tenhle díl je sice o malý fous lepší, ale i bez něj bych se klidně obešel. Takže je vám asi jasné, že já určitě nebudu patřit mezi fanoušky tohoto filmu. Není to sice vyložená žraločí kravina, ale poslední dobou mě už unavují filmy, které se snaží těžit jen ze známého a úspěšného jména svého předchůdce. Tady hrál velký prim podmořský svět. Podvodní záběry byli nádherné – úchvatné a já si je neskutečně užíval. Bohužel hlavní náplní bylo něco jiného. Je zde jistá spojitost se dvojkou a to jmenovitě alfa samice Bella. Tady se však objeví jen v jednom záběru a následně se přesuneme k samotným potomkům. Žraločích útoků je tu poskrovnu, nicméně na rozdíl od digitálních prcků (mláďat) z dvojky, se tu dočkáme i nějakých těch slušných gore scén, ale i nevábných speciálních efektů a počítačových dodělávek (na první pohled patrných). Aby toho nebylo málo, čeká na nás i celá řada dialogů, slovních i pěstních šarvátek mezi vědci a Lucasem a jeho bandou, které už tak dobré nebyly. Jako bonus tu máme docela pěknou hlavní hrdinku, která se po většinu času producíruje před kamerou v plavkách, nebo rozepnuté potápěčské kombinéze. Budeme řešit její vztah s bývalým i její lásku k žralokům, otázku lidskosti a samozřejmě nesmí chybět ani akční souboje a výbuchy. Ten malý ostrůvek byl na první pohled docela útulné místo ke krátké dovolené a potápění, ale v době destrukce a útoku žraloků, doslova pekelným vězením. Deep Blue Sea 3 má tak svou celkovou kvalitou blíže spíše k podprůměrné dvojce, než původnímu originálu.40% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Žraločí trojka byla o dost lepší jako dvojka. Tady se hodně povedlo, prostředí na vodě skvěle, herecky dostačující a příběh byl prostě v pohodě. Krve v poho prostě jsem se bavil. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ti digitální žraloci se sice úplně nevyvedli, ale jinak je to moc fajnovej béčkovej biják. Hned zkraje mě třeba zaujala ta potápějící se rybářská vesnice, fakt parádní genius loci, tam bych se rád podíval. Ale abych vás tou vážností neodradil - v první řadě je to samozřejmě správně pokleslej a lobotomizovanej mozkovýplach, takže přesně můj filmovej šálek. Kombinace thrilleru, akčňáku, vztahovky a trochy toho žraločího bizáru. Některý scény mi dokonce neodbytně připomněly slavnou sérii Sharknado, hlavně v závěru je jich takových celkem dost. A v hlavní roli hraje fakt nádherná kočka, kterou si matně vybavuju z Lostů, a to znamená další velký plus. Takže co bych si na dobrou noc mohl víc přát, člověk se musí umět radovat i z maličkostí. 3+. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Čakal som imbecilný a trápny trash typu Sharknado a dostal som regulérny a funkčný horor s trochu prehnane inteligentnými žralokmi, ktorý na 5 megový rozpočet ponúka solídne napínavé divadlo. Postavy sú dostatočne dobre napísané a typovo obsadené na to, aby ma zaujímalo, či prežijú. Najviac som fandil hlavnej hrdinke v podaní nádhernej Tanie Raymonde. Scénami so žralokmi film šetrí, ale keď už sa ukážu, tak to nie je žiadny trapas. Väčšinu času tu sú za neviditeľnú hrozbu, čo podkresluje solídna hudba. Ľakačky tiež fungujú. Gore scén je tak akurát. CGI je akceptovateľné, len ich útoky sú miestami absurdne vtipné. Podobne ako v jednotke sa často znenazdajky objavia a behom sekundy zožerú nejakého chudáka. Bren Foster sa dokonca predvedie aj v peknej bitke, ehm s človekom. Páčilo sa mi, že sa film odohráva v maximálnej miere v pekných exteriéroch. Len finále bolo už príliš naťahované a hrozbu v podobe niektorých ľudí si mohli kľudne odpustiť. Celkovo to je na DTV pomery vydarený film o zabijáckych žralokoch a nič lepšie v tomto podžánri už aj tak roky nevzniklo. 6/10. ()

ben666 

všechny recenze uživatele

Za mě pohodá jednohubka , která určitě neurazí, na jedničku samozřejmě nemá , ale je to stokrááát lepší jak dvojka u které jsem skoro usnul. Na běčkovej film byly digitální žraloci taky dobře udělaní , takže se na ně dalo koukat ( néé jak u jiných béčkovejch žraloků , u kterých se musíte smát ) , takže za mě pohoda. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Pri pobreží Mozambiku morská biologička Emma Collinsová a jej tým skúmajú dopad klimatických zmien na žralokov žijúcich v danej oblasti. Ich populácia klesá ale ako sa zdá jeden druh žralokov sa zmenám prispôsobuje oveľa lepšie ako ostatné druhy...priemerný žraločí film ktorý mal asi najkrajšie zábery morského dna počas záverečných titulkov. Dojem trochu pokazil aj epický skok jedného z hrdinov a hrôzu v oceáne pochopiteľne prežili 3 ženy rôznych rás zatiaľčo jedinou zlou postavou bol (okrem žralokov) biely muž... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

mam rad tieto opustene ostrovy uprostred oceanu - chatrce sa pomaly ale isto rozpadavaju, nepouzivane chodniky zarasatju travou, chatrne mosty su len par centimetrov nad hladinou, poniektore drevene stavby su uz pod hladinou a dalej hniju ... do tohto maju herci veselo este s miestnou faunou -zralok. Tu uz nejavil zaujem ani postarsi Tomas Jane, evidentne sa mu do toho nechcelo : 55 % ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Rovnaká blbosť ako dvojka. Premúdreté žraloky, ktoré aspoň nedostali tolko priestoru a celkovo to bolo pozeratelnejšie a akčnejšie. 1 z 5 ()

Reklama

Reklama