Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Eden (Christopher Connelly) se snaží povznést nad své strádající proletářské poměry intenzivním a vášnivým úsilím o sebevzdělávání v naději, že se dostane mezi literární elitu. Jeho hlavní motivací je láska k Ruth Morse (Delia Boccardo). Protože Eden je drsný nevzdělaný námořník z dělnického prostředí a Morseovi jsou buržoazní rodina, spojení mezi nimi by bylo nemožné, dokud nedosáhne jejich úrovně bohatství a kultivovanosti. (sator)

(více)

Recenze (9)

tahit 

všechny recenze uživatele

Seriál, který chytí a nepustí už jen proto, že je skvěle natočen a má své kouzlo. Pokud se nějak blíže zajímáte o osobnost a literaturu Jacka Londona tak budete určitě potěšeni. Málokterý seriál vyvolal takové nadšení u mne jako Martin Eden. V první řadě je nutno zmínit, že tomuto příběhu dává sílu herec Christopher Connelly, který zde kraluje s dojemnou bravurou. Uchopení a ztvárnění postavy Ruth Morseové herečkou Delia Boccardo nelze také opominout. Tímto je vlastně zaděláno na výjimečný požitek, který se ukryje hluboko do duše noty zvláštních pocitů. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Slušne natočený dobrodružný seriál v širokej koprodukcii podľa románu Jacka Londona. V našej televízii bežal seriál v roku 1983. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 20.5.1983, réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = MARTA MRLIANOVÁ (8.1.2015) ()

sator

všechny recenze uživatele

V roce 1983 běžel v ČST ve slovenském dabingu... Melodie ze seriálu se stala slavnou a později vzniká píseň "Martin Eden" nazpíval ji Billie Hughes.  Rugger Cini zkomponoval muziku s Dariem Farinou a textem opatřil Bill Hughese. Petr Rezek nazpíval píseň pod názvem "Tulák po hvězdách" s českým textem Zdenka Rytíře. Román Tulák po hvězdách, je stejně jako tento příběh z pera Jacka Londona, ale s  příběhem Martin Eden nijak nesouvisí. ()

cure 

všechny recenze uživatele

Krásne natočený seriál s výborným predstaviteľom hlavnej postavy Martina Edena. Aj vďaka tomu ako presvedčivo je seriál natočený je osud Martina Edena veľmi silným zážitkom. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Kniha je samozřejmě lepší, o tom žádná. Naštěstí seriál byl natočen koncem sedmdesátek, takže má ještě takovou tu dobovou patinu, dneska už by to bylo nejspíš o dost horší. ()

Piedone 

všechny recenze uživatele

Martin Eden (Christopher Connelly) - v slovenskom znení Dušan Jamrich. Krátku ukážku mám ešte niekde na magnetofónovom kotúči. V ďalších úlohách v slovenskom znení: Zuzana Kocúriková ako Ruth Morseová (Delia Boccardo), Eva Rysová ako Mária (Andréa Ferréol), Ida Rapaičová ako Lizzie (Mimsy Farmer). Réžia slovenského znenia: Marta Mrlianová. Výborná ústredná pieseň od Billa Hughesa. ()

waxtrax 

všechny recenze uživatele

Závěrečnou píseň z tohoto seriálu převzal český zpěvák Petr Rezek a nazpíval ji s názvem "Tulák po hvězdách". ()

Reklama

Reklama