Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva mladí - Standa a Olinka se seznámí na sportovní olympiádě. Protože bydlí každý jinde (Olinka v Brně a Standa v Hlubúčkách), píší si každý den. Po roce této dopisové známosti napíše Olinka Standovi : "Stando, přijeď v sobotu na večeři a pokud budeš chtít, můžeš tady i spát." Do tohoto okamžiku vkládají oba velké naděje. Jenomže ještě nikdy s nikým nespali. Nastupují rady "Jak na to". Začínají se odvíjet i příběhy dalších postav: Jarda - Standův bratr ho učí jak nasadit ochranu a ukazují si spolu v lékařském atlasu. Ženy z domu kde Olinka bydlí - každá poznala ten okamžik trochu jinak. Konečně nastane kýžené setkáníVšichni rádcové a další postavy v praxi sami ukazují, zda věta z Brněnské televizní inscenace z úvodu filmu "V Brně proběhne každý večer sto padesát tisíc souloží" nadsazuje nebo ubírá. Každý z deseti hrdinů filmu dopadne jinak. Většinou hůře, než by chtěl.

Ve filmu hrají vedle již známých a oblíbených tváří i vynikající divadelní herci, kteří se sice už zabydleli na scénách Národního divadla, Hadivadla, Klicperova divadla a dalších, ale pro svůj věk budou široké veřejnosti teprve objeveni. Komedie je plná vkusného vtipu okolo sexu a erotiky. Mnoho sloganů filmu se jistě objeví a zůstane ve slovníku diváků. Životní výkon v roli Miroslava Norbachera podal Miroslav Donutil. Písně do filmu nazpívali Eva Urbanová a Richard Krajčo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (477)

tterez 

všechny recenze uživatele

Jedna hláška za druhou. A Budař tady má neskutečnou roli! Srovnejte si to s Czech made man a padnete na zadek, co všechno dokáže tenhle člověk zahrát.. :-) ()

Macik 

všechny recenze uživatele

Pro mě bezkonkurečně nejlepší film posledních několika let....Honza Budař je vážně parádní,o něm ještě jistě něco uslyšíme.. ;-) ()

lukasd 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu jsem přistupoval dost skepticky, takže jsem byl docela příjemně překvapenej, že to není až zase taková blbost jako jsem čekal. ()

Alf 

všechny recenze uživatele

nejlepší český film roku ? no, nenudil jsem se, ale jak tak koukám, tak laťka klesla hodně nízko.... ()

Damielka 

všechny recenze uživatele

Nenadchlo mě to, jak se ode mě očekávalo. Ale určitě to stojí za shlédnutí, protože je to film, který neurazí. ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Jak si tak čtu ty komentáře, jsem stále smutnější a smutnější. Navíc se mi zdá, že dobrá třetina lidí film vůbec nepochopila. O Nudě se dá totiž směle říci, že je to jeden z nejlepších porevolučních filmů natočených v ČR. Pohodová komedie o trapasech a situacích všedního života se snad lépe natočit nedá. Skělá atmosféra, výborné herecké výkony, intelignetní scénář, dobrá hudba a předevšim Jan Budař jako dokonalý magor. Škoda, že Morávek se do filmů zas tak moc nehrne. ()

mkali odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už spoustu "uměleckých" filmů. Ovšem tohle je opravdu brak nejhrubšího zrna. Sledovat jen v nejvyšší nouzi, když už budou zbývat jen jihoamerické telenovely! ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů za posledních pár let. Je to skutečně o něčem / možná o všem /. Zajímavý komentář - Kleopatra. ()

Tochal 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle není Československá nová vlna, to je jen hra na ní. Hlavním problémem je, že zatímco neherec snažící se hrát jako herec je vtipný, herec snažící se hrát jako neherec je trapný. ()

Související novinky

Nová naděje pro český film?

Nová naděje pro český film?

15.02.2007

Česká kinematografie už tradičně trpí nedostatkem peněz. Fond pro rozvoj kinematografie se svými 80 miliony ročně nestačí pokrýt celý potenciál našeho filmového průmyslu. Zvlášť když český film stojí… (více)

Reklama

Reklama