Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva mladí - Standa a Olinka se seznámí na sportovní olympiádě. Protože bydlí každý jinde (Olinka v Brně a Standa v Hlubúčkách), píší si každý den. Po roce této dopisové známosti napíše Olinka Standovi : "Stando, přijeď v sobotu na večeři a pokud budeš chtít, můžeš tady i spát." Do tohoto okamžiku vkládají oba velké naděje. Jenomže ještě nikdy s nikým nespali. Nastupují rady "Jak na to". Začínají se odvíjet i příběhy dalších postav: Jarda - Standův bratr ho učí jak nasadit ochranu a ukazují si spolu v lékařském atlasu. Ženy z domu kde Olinka bydlí - každá poznala ten okamžik trochu jinak. Konečně nastane kýžené setkáníVšichni rádcové a další postavy v praxi sami ukazují, zda věta z Brněnské televizní inscenace z úvodu filmu "V Brně proběhne každý večer sto padesát tisíc souloží" nadsazuje nebo ubírá. Každý z deseti hrdinů filmu dopadne jinak. Většinou hůře, než by chtěl.

Ve filmu hrají vedle již známých a oblíbených tváří i vynikající divadelní herci, kteří se sice už zabydleli na scénách Národního divadla, Hadivadla, Klicperova divadla a dalších, ale pro svůj věk budou široké veřejnosti teprve objeveni. Komedie je plná vkusného vtipu okolo sexu a erotiky. Mnoho sloganů filmu se jistě objeví a zůstane ve slovníku diváků. Životní výkon v roli Miroslava Norbachera podal Miroslav Donutil. Písně do filmu nazpívali Eva Urbanová a Richard Krajčo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (477)

manín 

všechny recenze uživatele

Trvalo dosť dlho, kým som sa odhodlal pozrieť si túto perlu. O to častejšie sa ku nej vraciam teraz. Takže kto z nás je vlastne normálny a kto potrebuje pomoc, kto vie čo je to láska a komu to treba pracne vysvetliť. Ale nebojte sa, takéto úvahy nás ešte nemusia viesť k vážnemu pohľadu na vec... ()

dant 

všechny recenze uživatele

Černobíle pojaté strasti a radosti několika brněnských a mimobrněnských postav. Podáno neotřele a z větší části neokoukanými herci. Pro mne jako pro brňáka je nejlepší část, která se týká rozjezdů šalin - Donutilovo "Tak už jééééď do prdele" je slyšet minimálně 1x při každém rozjezdu z Hlavního nádraží. Všichni herci mají u mě 1*. Pravdou je, že je to trochu toporné, asi to má vtištěnu "divadelnost" od autorů, ale to beru spíš jako výhodu, je to docela originální dílko. ()

Nepl 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Film kolem mě dlouho procházel a ani jsem o něm nevěděl, když jsem ho zpozoroval a ptal se na něj, tak mě lidé odrazovali...ale proč? Vždyť to není vůbec tak špatné!!! Ano, je to jiné než většina filmů..hodně jiné. Ale na mě to zapůsobilo. Asi bych se nedokázal dívat na podobný film každý večer, ale jednou za čas je to příjemná změna. Ze začátku se film pomalu rozbíhá a je to opravdu až skoro nuda (nejenom v Brně), ale na konci film graduje. Nutno vyzdvihnout skvělé herecké představení filmových "hrdliček". ()

DeTomaso 

všechny recenze uživatele

Nuda v názvu předznamenává a vystihuje celý film. Dva retardové a jejich první sex, to je opravdu sranda k popukání... ()

jichola 

všechny recenze uživatele

Komedie o tom, kolik je v Brně za noc asi souloží, svého času příjemné překvapení, i s časovým odstupem pobaví rady nezkušené Olince ("no hezký to nebude!") a Standovi ("nikdy neroluj mimo rohlík!"), natvrdlí soutěžící v pořadu Pyramida, sebeironický Miroslav Donutil coby herec Hebda, hvězda fiktivního seriálu Nesahej na tu plotnu, či mimořádně civilní Pavel Liška. Vladimír Morávek je srdcem divadelník, což se mimo faktu, že v brněnských divadlech našel prakticky všechny herce, projeví i v takových maličkostech, jako je divně zatuchlé kafe. Čert ví, proč musí být Olinka a Standa mentálně zaostalí a proč je ten film černobílý, tahle noc v Brně nenudí. ()

sladecekr 

všechny recenze uživatele

Miestami az vtipna tragikomedia, v ktorej je na moj vkus az moc nudy (nielen v Brne). Film je v ciernobielom prevedeni, ale zato so sucasnymi hercami, a prave drzi to ma drzalo pri obrazovke cely cas. Miestami som mal pocit, ci sa niekde reziser nesekol a neprehnal to a ci sa naozaj kazdy vecer najdu v mestach ludia s osudom podobnym tymto. Som za kazdu dobru cesku komediu, ale toto si uz druhykrat nepozriem. Nie je dovod :) ()

Gina. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film žeru a to ne jen proto že su z Brna...hrajou tam ti nejlepší (brněnští) herci podávající neuvěřitelný výkony. Černobílá barva dává filmu jakoby něco navíc, dotváří zajímavou atmosféru. Absurdní humor mám ráda a tady je ho víc než dost, příběhy všech postav jsou tak nevšední (nebo právě všední až moc?), že jsem se nenudila ani vteřinu. ()

Ejd_y 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Jelikož "su z Brna", atmosféru tohoto krásného města podle mě film zachytil dokonale. Herci jsou přirození, čekání na rozjezdy dokonalé a i když je to skoro 10 let, co jsem film viděla poprvé, pouštím si ho znovu a znovu, když na mě padne splín. Ale chápu, že tento film se nemusí líbit všem... ()

kulacek 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy ke kterým se vracíte rádi. A toto je jeden z nich. Pro někoho nejapně trapný snímek, pro druhého dokonalý humor v podání skvělých tváří v čele z Budařem a Donutilem. Zajímavost snímku je navíc korunována i černobílým podáním, které v této filmové době působí více než zajímavě. Některé hlášky z tohoto snímku jsou nesmrtelné a je jen škoda, že českou veřejností nebyl přijat tak nadšeně jako u mě. ()

xisp 

všechny recenze uživatele

V polovině jsem to už chtěl vzdát ale chtěl jsem zjistit jestli druhá polovina filmu je stejně slabá jako ta první. A byla. Vydržel jsem sice až do konce ale bylo to nekonečné. Hvězda za Donutila a Budaře. Jinak opravdu nuda. ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

ještě před pár lety bych film hodila do odpadu. To proto, že jsem na něj nebyla dost zralá, dost inteligentní. Dnes si ho opravdu užívám. Je to herecký koncert a já z toho mám ten dojem, že nakonec ti dva "trochu postižení", jsou nakonec ti nejnormálnější....a vůbec je ve filmu spousta figur, ve kterých bychom určitě poznali někoho ze svého okolí...:o) Na tenhle film musíte mít cit....výborná hudba. ()

bratr_jezek odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film se mi vůbec nelíbil a nepřišlo mi nic vtipného na tom, že si někdo dělá legraci, když se hlavní hrdina, evidentně mentálně postižený, snaží najít lásku a podle scénáristů nemá šanci jinde než u podobně postižené dívky.Ostatní figurky se tam proplétají jen proto, aby se divák nudil ještě víc než slibuje název filmu ()

jjbaraque odpad!

všechny recenze uživatele

Temno, temno, ni tucha jitřního světla. Film se jmenuje správně. Je to zkrátka nuda. A nuda není umělecké vyjádření skutečnosti. Není v něm hloubka, je to jen povrchní vršení situací, které jsou snad občas vtipné, ale...jako kdyby už je člověk někde viděl (scénu s žárovkou například ve filmu Děvčátko). Velký rozdíl mezi tímhle filmem, který je "umělecký" a filmem Kameňák není. I když jeden přece jenom ano: Nuda v Brně je černobílá. ()

Související novinky

Nová naděje pro český film?

Nová naděje pro český film?

15.02.2007

Česká kinematografie už tradičně trpí nedostatkem peněz. Fond pro rozvoj kinematografie se svými 80 miliony ročně nestačí pokrýt celý potenciál našeho filmového průmyslu. Zvlášť když český film stojí… (více)

Reklama

Reklama