Reklama

Reklama

Kidó senši Gundam

(seriál)
  • Japonsko Kidou Senshi Gundam (více)

Epizody(43)

Obsahy(1)

Píše se rok 0079 univerzálního století. Lidstvo se přestěhovalo do vesmíru, kde žije v koloniích známých jako „Sides“. Jedna z těchto kolonií se prohlašuje za „Knížectví Zeonu“ a vyhlašuje válku Pozemské federaci, vládnímu orgánu, který v současnosti vládne Zemi. Pomocí výkonných humanoidních robotů známých jako „mobilní obleky“ získává Zeon rychle převahu. Devět měsíců po konfliktu vyvinula Pozemská federace svůj vlastní výkonný mobilní oblek nazvaný Gundam. Když Zeon zaútočí na kolonii držící Gundam, 15letý chlapec jménem Amuro Ray se náhle ocitne vržen do konfliktu a postaví jej proti nepřátelskému pilotovi, Charu Aznableovi. (IronicY)

(více)

Recenze (3)

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

První a legendární Gundam. Na dnešní dobu poněkud úsměvné a doporučníhodné pouze pro skalní. Jinak bych doporučoval spíš Gundam Seed, který nemá IMHO vůbec žádnou chybu a na rozdíl od Zepheera si myslím, že původní Gundam, ač jej dost kopíruje, hravě překonává. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit starou grafikou - aneb když milujete záporáka a hlavnímu hrdinovi přejete smrt při každé jeho scéně nebo zařvání, není to jenom (například moje celoživotní) úchylka. :) Char Aznable má sakra velké charisma, Amuro může umřít a já ho s radostí překročím. I tak na mechu moc nejsem a neustálé souboje, kdy se jednu chvíli ztrácíte, kdo vlastně útočí proti komu, mě od tohoto díla odrazovaly po dobu několika měsíců. Tak jsem si konečně udělala čas a těch posledních 7 dílů zkoukla dneska. Určitě nelituji, ale ta grafika opravdu udělá na dojmu hodně. Nepovedený (a neustálý) řev Amura mě vytáčí ještě i teď. Nemůže mu tu pusu někdo zalepit? ()

Zepheer 

všechny recenze uživatele

První Gundam. Legenda žánru. Neuvěřitelně dokonalé postavy (Char Aznable, Ramba Rall, Lalah Sun aj.) Revoluční mechárna studia Sunrise. Jedná se o 30 let staré dílo takže mu odpusťte grafiku. Ale i ta byla revoluční svou trojrozměrností. Později se ho pokusili zkopírovat Gundam Seedem - ale nepovedlo se přenést atmosféru. To, že nesnášíte hlavního hrdinu a máte rádi hlavního záporňáka je normální. Doporučuji zkušenějším Otaku. Začátečníci toto anime asi neocení. ()

Reklama

Reklama