Reklama

Reklama

X-men: Začátek

(seriál)
  • USA X-Men: Evolution (více)
USA, (2000–2003), 18 h 13 min (Minutáž: 20–22 min)

Předloha:

Jack Kirby (kniha), John Byrne (komiks), Don Heck (komiks)

Hrají:

Kirby Morrow, Venus Terzo, David Kaye, Christopher Judge, Andrew Francis, Richard Ian Cox, Michael Dobson, Bill Switzer, Mark Hildreth, Paul Dobson (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Profesor Xavier pátrá po jedincích se zvláštními schopnostmi, které ve svém Institutu vede k tomu, aby své nadání používali v zájmu dobra. Na opačné straně barikády stojí Magneto, který mutanty využívá pro své nekalé cíle... (oficiální text distributora)

Recenze (16)

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsme se toho seriálu obával, kvůli způsobu náhledu na x-mení univerzum, ale když se na konci první série konečně objevil Magneto a navíc s sebou přitáhl i "House of M" pocítil, jsem, že v tom bude něco víc. Je to chytlavé, hravé, nabalené na kostře typického středoškolského světa. (A hlavně je tam Nightcrawler, což tvůrcům Posledního vzdoru nikdy neodpustím). P.S: Odhalili jste mě, jsem fanoušek. ()

Eisenmann 

všechny recenze uživatele

Je to už docela dávno, co jsem tenhle seriál sledoval na internetu díl po dílu v anglickém originále, abych si nějakým způsobem přisvojil hovorvou angličtinu a hlavně proto, že příběhy X-menů mi byly poměrně blízké. Je to příjemná směsice různých příběhů superhrdinů. Musím se přiznat, že nakonec jsem celý seriál shlédl ještě jednou. Je to vážně podařený seriálový komiks. 75% ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Kvalitně zvládnutý kreslený seriál na motivy nejoblíbenější superhrdinské comicsové party je zasazen do doby, kdy je většina hlavních postav ještě na střední škole, kde se musí vypořádat nejen se svými schopnostmi, ale i s netolerancí "normálních" lidí. Zajímavě zpracovaný (jak po příběhové, tak po obrazové stránce) seriál, který fanoušky comicsu zaujme. Jen by mohli dát větší prostor mé oblíbeného Jubilee :)). ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Podle místního hodcení bych teda vážně nečekala, že to bude až tak dobré. Rozjezd je sice malinko slabší, ale jakmile se ukončí celá ta náborovací fáze, začíná pořádná krasojízda. Při čekání na dalšího Wolverina a X-meny mi tenhle nenápadný seriál byl hodně po chuti. Pokud jste fanoušek, vykašlete se na procenta, vřele doporučuji! ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Není to špatný seriál, jen má tu smůlu, že existují další animované seriály s X-Meny, které jsou lepší, hlavně pozdější Wolverine and the X-Men, ale i X-Meni z r. 1992 se mi zamlouvali víc. Líbila se mi animace (kromě Nightcrawlera, ten šel určitě udělat jinak s líp). Pak se mi celkem zamlouvá složení týmu, ani ten Cyclops mi tady nevadí tolik jako jinde. Hodně mě ale štvala orientace děje z velké části na střední, která ale není přímo pro mutanty. 60 % ()

Galerie (44)

Zajímavosti (2)

  • Postavy v epizodě jdou na koncert kapely Descanso Rivets. Tu ztvárnila skutečná skupina z Los Angeles s názvem Descanso, jejímiž členy byli Dustin Boyer, Trevor Boyer a Casey Butler. (WernerDMZ)

Reklama

Reklama