Reklama

Reklama

X-men: Začátek

(seriál)
  • USA X-Men: Evolution (více)
USA, (2000–2003), 18 h 13 min (Minutáž: 20–22 min)

Předloha:

Jack Kirby (kniha), John Byrne (komiks), Don Heck (komiks)

Hrají:

Kirby Morrow, Venus Terzo, David Kaye, Christopher Judge, Andrew Francis, Richard Ian Cox, Michael Dobson, Bill Switzer, Mark Hildreth, Paul Dobson (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Profesor Xavier pátrá po jedincích se zvláštními schopnostmi, které ve svém Institutu vede k tomu, aby své nadání používali v zájmu dobra. Na opačné straně barikády stojí Magneto, který mutanty využívá pro své nekalé cíle... (oficiální text distributora)

Recenze (16)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tři díly, ale i podle toho soudim, ze jd eo docela odbre zpracovany animovany serial pro decka a dospivajici. Tohle uz davno neni pro me, ale pred par lety bych se urcite dival. Je to podobne jako tyhle animace typu Batman se vraci atd... ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Pro mě, jako pro X-Meního fanouška skvělý seriál, který bere celé universum z trošku jiného pohledu...což není rozhodně naškodu, ke klasickým zápletkám týkajících se boje mezi mutanty se občas přimíchává komediální část ve formě klasických problémů dospívajících mutantů, což rozhodně není na škodu, člověk se občas docela zasměje. Sečteno podtrženo, pro mě jako fanouška X-Men naprosto úžasný seriál.....jo a mimochodem Toad rulezz ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Není to špatný seriál, jen má tu smůlu, že existují další animované seriály s X-Meny, které jsou lepší, hlavně pozdější Wolverine and the X-Men, ale i X-Meni z r. 1992 se mi zamlouvali víc. Líbila se mi animace (kromě Nightcrawlera, ten šel určitě udělat jinak s líp). Pak se mi celkem zamlouvá složení týmu, ani ten Cyclops mi tady nevadí tolik jako jinde. Hodně mě ale štvala orientace děje z velké části na střední, která ale není přímo pro mutanty. 60 % ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Podle místního hodcení bych teda vážně nečekala, že to bude až tak dobré. Rozjezd je sice malinko slabší, ale jakmile se ukončí celá ta náborovací fáze, začíná pořádná krasojízda. Při čekání na dalšího Wolverina a X-meny mi tenhle nenápadný seriál byl hodně po chuti. Pokud jste fanoušek, vykašlete se na procenta, vřele doporučuji! ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Kvalitně zvládnutý kreslený seriál na motivy nejoblíbenější superhrdinské comicsové party je zasazen do doby, kdy je většina hlavních postav ještě na střední škole, kde se musí vypořádat nejen se svými schopnostmi, ale i s netolerancí "normálních" lidí. Zajímavě zpracovaný (jak po příběhové, tak po obrazové stránce) seriál, který fanoušky comicsu zaujme. Jen by mohli dát větší prostor mé oblíbeného Jubilee :)). ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsme se toho seriálu obával, kvůli způsobu náhledu na x-mení univerzum, ale když se na konci první série konečně objevil Magneto a navíc s sebou přitáhl i "House of M" pocítil, jsem, že v tom bude něco víc. Je to chytlavé, hravé, nabalené na kostře typického středoškolského světa. (A hlavně je tam Nightcrawler, což tvůrcům Posledního vzdoru nikdy neodpustím). P.S: Odhalili jste mě, jsem fanoušek. ()

alouch 

všechny recenze uživatele

není to špatný seriál, ale ve srovnání filmem mu chybí náboj a nemá ten správný švih. Když ho ale srovnám s některými "duchaplnými" seriály, tak stoprocentně patří k těm lepším... ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Cílovka jsou asi děti kolem 10 let, mě moc nesedělo to zasazení na střední školu, navíc cca půl série je vlastně jen o verbování nových členů. Pak už je to zajímavější, ale na S2 to zatím nevidím. 5/10 ()

JK-Stinger 

všechny recenze uživatele

Kreslený seriálek pro děcka, nebo zatvrzelé X-Mení fanoušky (to se týká mě:)). Celé to pěkně zapadá do Marvelovského univerza a objeví se zde i fůra jiných postav (Nick Fury, Captain America,...). Zasazení do prostředí střední školy též přineslo spoustu vtipných momentů ve stylu teenagerských komedií a tak se jedná o příjemně strávený čas u sledování. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Dobrá animace. V případě nouze zabaví. Kupodivu mi tam nebyl "sympatický" Wolverine, jak jsem předpokládal, ale NightCrawler. Jen je velká škoda, že se to rozjede až tak od 20-tého dílu. Celkem zbytečné natahování. Viděno kvůli filmu X-Men I., který se mi líbil nejvíc z poděl .... trilogie. ()

Nebe007 

všechny recenze uživatele

Sice se to nemůže rovnat s původní klasikou z devadesátých let, ale i tak se mi jako fanouškovi MARVEL komixů tento seriál velmi líbil :-) ()

Eisenmann 

všechny recenze uživatele

Je to už docela dávno, co jsem tenhle seriál sledoval na internetu díl po dílu v anglickém originále, abych si nějakým způsobem přisvojil hovorvou angličtinu a hlavně proto, že příběhy X-menů mi byly poměrně blízké. Je to příjemná směsice různých příběhů superhrdinů. Musím se přiznat, že nakonec jsem celý seriál shlédl ještě jednou. Je to vážně podařený seriálový komiks. 75% ()

Reklama

Reklama