Reklama

Reklama

Scény z manželského života

(seriál)
  • USA Scenes from a Marriage
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Seriál Scény z manželského života, natočený podle švédské klasiky Ingmara Bergmana z roku 1973 s Oscarem Isaacem a Jessicou Chastainovou v hlavních rolích, znovu zkoumá ikonické pojetí lásky, nenávisti, touhy, monogamie, manželství a rozvodu z pohledu současného amerického páru. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (61)

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Je celkem překvapivé, kolik toho jde vyždímat ze dvou herců a takřka jedné místnosti, kde je scéna situována celou epizodu. Duo Isaac a Chastain perfektní, ani si nemůžu vybrat koho mám radši za herecký výkon, či koho ''nemám rád'' kvůli chování jejich postavy. Nemůžu říct, že mě to bavilo, protože dva lidi, co se hádají, to nelze nazvat zábavou. Ale některé části definitivně nastavily dost depresivní dojem, z pocitu, že se tohle u nás stává na denním pořádku. Neodpustím si trochu statistiky - v ČR každé druhé manželství končí rozvodem. A to je dost děsivé, pro ty, co se těší na manželství. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Letos nám vzniklo cosi decentního, co dokázalo promluvit asi mnoha lidem do suše. Ať už prožívají manželský život nebo ne. V mnoha úhlech pohledu silné příběhy s komplikovaností života, které tvůrci dokázali docela dobře podchytit. Uznávám, že mnohdy asi pro někoho nudné. Ale asi to je o nalezení rovnováhy. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Mira si Jonathana utvořila k obrazu svému, s Polim by se jí něco takového nepovedlo, alespoň takový pocit jsem měl z té jedné scény. Jonathan však není bez viny, očividně mu to tolik nevadí, má sice své vzdorovité momenty, ale nakonec podlehne i tam, kde bych to už opravdu nečekal... a klidně ublíží jiným. Pouze úvodní rozhovor navodí dojem, že jsou role obráceny. Už tam je cítit, že věci nejsou v pořádku. Proto nemám žádný problém s první "scénou", pozvolna vtahuje do děje, seznamuje a vrcholí návštěvou nemocnice. Zajímavý je zvolený styl vyprávění, kdy nejprve vidíme štáb a zákulisí natáčení (vyjma poslední scény, ve které je to naopak), což působí mimo jiné až jako ujištění, že je to přeci jenom film, není. Celé je to těžce reálné, pro mnoho lidí jistě velmi osobní, fantasticky napsané a především zahrané. To potvrdí hned druhá scéna a první ostřejší výměna názoru, vůbec nejlepší část, což neznamená, že by dál už nebylo nic. Jessica Chastain a Oscar Isaac jsou opravdu sehraní, každý moment, každou emoci jsem jim věřil. Hagai Levi umí pozvolna budovat atmosféru, není to pouze odlehčení přítomností štábu, které dokáže z přetrvávající deprese vytrhnout, ale třeba detailní záběry na okolí domu, nejlepší možný odchod z každé scény a samozřejmě odkaz. Kamera však umí i v interiéru, ať už jsou to široké statické záběry na pokoje, nebo detailnější ve vypjatějších momentech. K tomu všemu minimalistická hudba, působící občas až monotónním dojmem, tak jako vztah obou hlavních představitelů. Totiž to, co je ve druhé scéně, má prakticky ve čtvrté své opakování, Mira a Jonathan se svým způsobem nikam neposouvají, ale přesto... Nemohou být spolu, ani bez sebe, z poslední scény také nejsem úplně nadšený, ovšem říct, že by to takhle být nemohlo, nemůžu, protože jednoduše mohlo, je! 85% ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Najkrajšie je, keď vás seriál zastihne v momente, kedy dokáže odovzdať najviac. Vycíti, zaklope a následne vás nechá pochopiť, prebolieť potrebné a dokončiť osobnú očistu. Scény z manželského života som si dávkovala postupne, pretože ma príbeh týchto dvoch duší skutočne bolel. Excelentné herectvo Oscara Isaaca a Jessicy Chastain tú hmatateľnú ťažobu ešte viac umocňovalo. Chvíľkové rezignácie, následné zdĺhavé hádky a boje o víťaznú poziciu, úcta a súčasne dešpekt, podoba tej najsilnejšej lásky, ktorá najviac ublížuje… to všetko tam je. Skúste, každý z nás uvidí niečo úplne iné. Samozrejme, je dôležité vidieť aj švédsku klasiku od Ingmara Bergmana. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scenes from a Marriage je veľmi zaujímavo a pútavo natočená miniséria. Manželstvo je tu také reálne!!! Herecké výkony sú wow!!! Keď som dopozerala prvú epizódku Innocence and Panic mala som trošku zmiešané pocity a bola som na pochybách, či sa mi to bude ďalej páčiť, no zároveň som bola zvedavá. V epizóde Poli je Oscar Isaac ešte lepší ako Jessica Chastain, no obaja hrajú vynikajúco!!! Vôbec nevadí, že sú tam len oni dvaja. Na začiatku vždy vidíme štáb s proticovidovými opatreniami, kamery, atď. a potom sa na scéne objavia Isaac a Jessica a my diváci úplne zabudneme, že je tam okolo nich celý tím ľudí, pretože hrajú na 100% uveriteľne!!! Druhá epizóda je emocionálna bomba a maximálna depka!!!! The Vale of Tears sa mi zo všetkých epizód páčila najviac. V epizóde The Illiterates Jessica Chastain vydáva zo seba maximum!!! Psychicky až vyčerpávajúca epizóda, veľmi dobre napísané dialógy a celkovo postavy, takmer klaustrofobické prostredie, napätá atmosféra, dážď sa tu maximálne hodí, ale NAJ sú herecké výkony, ktoré sú vlastne na celej minisérii to najlepšie a už len kvôli tomu sa oplatí pozrieť si to. Samotný koniec In the Middle of the Night, in a Dark House, Somewhere in the World ma trošku sklamal, ale celkovo sa mi to páčilo. Určite si pozriem aj švédsky originál. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (4)

  • Jessica Chastain řekla, že její podmínkou pro to, aby se v seriálu svlékla do naha, bylo, že se Oscar Isaac musí do naha svléknout také. Isaac souhlasil, ale neuvědomil si, jak velkou část jeho těla kamera odhalí, dokud epizodu neviděl. (Borrtex)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama