Reklama

Reklama

Scény z manželského života

(seriál)
  • USA Scenes from a Marriage
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Seriál Scény z manželského života, natočený podle švédské klasiky Ingmara Bergmana z roku 1973 s Oscarem Isaacem a Jessicou Chastainovou v hlavních rolích, znovu zkoumá ikonické pojetí lásky, nenávisti, touhy, monogamie, manželství a rozvodu z pohledu současného amerického páru. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (61)

higuain 

všechny recenze uživatele

Geniální deprese. Myslím, že většina z nás by si zde dokázala najít nějaký to svoje nepříjemný deja vu a ani k tomu netřeba zažít přímo manželství, ale vlastně jakejkoliv vztah trochu vážnějšího charakteru. První epizoda ("scéna") je taková rozjezdová, malinko slabší oproti těm ostatním, od druhý části až do konce je to ovšem plná palba. Je to precizně napsaný, zrežírovaný, zahraný - docela mě překvapilo, že Isaac a Chastain neproměnily své nominace na Glóbech, protože výkon obou byl jedním slovem strhující. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jessica Chastain je svým způsobem hezká, ale nelíbí se mi na ní ty jakoby "vpadlé" oční důlky (potažmo celkově oči), což mi evokuje osoby, které mi v životě nikdy nebyly sympatické. Oscara Isaaca jsem zrpvu jako herce moc nemusel, ale musím říct, že se to postupem času hodně zlepšilo. A tento seriál ukazuje jejich pravé kvality, oba u mě mají najednou plus. Co se týká seriálu... co mělo vždy znamenat to, že tam byly i záběry na štáb? Totálně rušivá záležitost. Jinak je to celé strašně ukecané, jak kdyby to natočil Woody Allen - jsou tam i takové podobné intelektuální kecy a charaktery a dialogy jsou často tak nepřirozené, že snad není možné, aby se takhle bavili normální lidi v realitě. Kupodivu zahrané to ale přirozeně bylo, takže v tom mám takovej rozpor. Vývoj celého toho vztahu se ubírá zajímavým směrem a člověk se v tom tak trochu hledá a možná se i párkrát najde, nebo alespoň nějakou parelelu při srovnání se svým životem. Někdy (docela často) se to táhne, ale nešlo mi přestat skončit v polovině, takže jsem to zdárně dokoukal... s průměrným až lehce nadprůměrným pocitem. Ale vzhledem k tomu, že tento typ filmů není zrovna můj krýgl piva, vím, že nikdy nebudu mít potřebu na to kouknout znovu, takže jdu cestou průměru. PS: originál od Bergmana jsem neviděl a ani nemyslím, že bych nějak moc chtěl... ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scény z manželského života vás donutí přemýšlet nad vztahy obecně i nad vaším vlastním vztahem. K sobě, k partnerovi, k dětem, rodině, ostatním lidem. Skoro vše se odehrává v jednom domě mezi dvěma lidmi, kteří nedokáží žít spolu, ale ani od sebe a to nejen kvůli tomu (ne)viditelnému poutu, jímž vás navždy spojí společný potomek. Těžko říct, zda s nimi budete sympatizovat, mně to třeba v případě Miry moc nešlo, protože jsem nechápala spoustu z toho, co dělala. Ale i to je na tom to plus. Líbí se mi, že se na to budete nejspíš v každé životní fázi dívat jinýma očima a pokaždé si z toho můžete vzít něco jinýho nebo se vidět v jiných scénách. Protože stejně jako se za ty čtyři roky změnili Mira a Jonathan, tak se měníme všichni. Víme. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scenes from a Marriage je veľmi zaujímavo a pútavo natočená miniséria. Manželstvo je tu také reálne!!! Herecké výkony sú wow!!! Keď som dopozerala prvú epizódku Innocence and Panic mala som trošku zmiešané pocity a bola som na pochybách, či sa mi to bude ďalej páčiť, no zároveň som bola zvedavá. V epizóde Poli je Oscar Isaac ešte lepší ako Jessica Chastain, no obaja hrajú vynikajúco!!! Vôbec nevadí, že sú tam len oni dvaja. Na začiatku vždy vidíme štáb s proticovidovými opatreniami, kamery, atď. a potom sa na scéne objavia Isaac a Jessica a my diváci úplne zabudneme, že je tam okolo nich celý tím ľudí, pretože hrajú na 100% uveriteľne!!! Druhá epizóda je emocionálna bomba a maximálna depka!!!! The Vale of Tears sa mi zo všetkých epizód páčila najviac. V epizóde The Illiterates Jessica Chastain vydáva zo seba maximum!!! Psychicky až vyčerpávajúca epizóda, veľmi dobre napísané dialógy a celkovo postavy, takmer klaustrofobické prostredie, napätá atmosféra, dážď sa tu maximálne hodí, ale NAJ sú herecké výkony, ktoré sú vlastne na celej minisérii to najlepšie a už len kvôli tomu sa oplatí pozrieť si to. Samotný koniec In the Middle of the Night, in a Dark House, Somewhere in the World ma trošku sklamal, ale celkovo sa mi to páčilo. Určite si pozriem aj švédsky originál. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Předesílám, že originál jsem neviděl, takže nemůžu posoudit, co je původní a co bylo zkopírováno. Ale abych řekl pravdu, tato věc je mi nyní úplně ukradená, jelikož jsem si tuto sérii užil naprosto královsky. Po scénáristické stránce se jedná zkrátka o klenot. Některé epizody v podstatě představují scény na jeden zátah a plně zde doceníte krásu nejen vypravěčského, ale i hereckého umění. To, co zde předvádí duo Isaac - Chastain je prostě fenomenální. A jejich zobrazený vztah je i přes všechnu toxicitu ten nejuvěřitelnější, který jsem za poslední dobu viděl. Tedy až na I onde dager s Noomi Rapace, kde se protagonisté chtěli celou láskou zabít, ale to je něco jiného. Musím pouze dodat, že při sledování jsem byl naprosto připoután k monitoru, v což jsem zprvu ani nedoufal. Zasloužených pět hvězd. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (4)

  • Herci Oscar Isaac a Jessica Chastain studovali ve stejném ročníku na soukromé umělecké konzervatoři Julliard v New Yorku. Jsou dlouholetými přáteli. (Borrtex)
  • Jessica Chastain řekla, že její podmínkou pro to, aby se v seriálu svlékla do naha, bylo, že se Oscar Isaac musí do naha svléknout také. Isaac souhlasil, ale neuvědomil si, jak velkou část jeho těla kamera odhalí, dokud epizodu neviděl. (Borrtex)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama