Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se soud, který má vyhodnotit, jak rodiny výměnu dětí zvládají a rozhodnout o dalším osudu Tomáše a Jakuba. Karel (D. Novotný) chce nakonec bojovat o oba kluky. Vladimírův útok na Davida považuje za zradu druhé rodiny, je tím výrazně ovlivněn. Navíc je rozcitlivělý z odjezdu Davida (M. Isteník) do vězení. Olga (S. Remundová) a Tereza (M. Dancingerová) si přejí zachovat stávající stav. Také Martin (M. Adamczyk) prohlásí, že chce obě děti. Chce rozvíjet Tomášův talent a Tomáš už je přijatý na sportovní školu v Praze. To je šok pro všechny, včetně Terezy. Do zjitřené situace přijíždí Alena. Před všemi se konečně odhodlá říct, jak to tehdy všechno bylo. Najde Tereza pro matku pochopení? A jak dál budou obě rodiny žít? Společně nebo odděleně? (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad se tentokrát už fakt nebude zase křísit. Linka s Terezinou mámou mi tu přišla tak našroubovaná, že se mi chtělo spíš smát, ačkoli se tu hraje na velmi vážné noty. Soud vyšuměl tak, jak bylo poněkud očekáváno, zvlášť v případě, kdy by bylo fakt utrpením to za další dva roky natahovat na dalších 13 dílů. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznávám, že jsem neviděla všechny díly. A pokud jsem nějakou epizodu viděla, nikdy ne celou. Takovou trpělivost nemám. Závěr už mě vůbec nepřesvědčil. Žít všichni pohromadě? Aby byli všichni nešťastní? Rodič je ten, kdo dítě vychovává. Problém mám s Martou Dancingerovou, podle mě to není moc dobrá herečka.  Na seriál jsem se dívala kvůli Denise Barešové. Ta je vynikající ve všem, co hraje. ()

Reklama

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naštěstí konec seriálu, konečně. Preferoval bych více otevřený nebo ne tak happy end konec. Jedině mě potěšila postava Davida a toho, že ho zavřeli. Fakt bída na to, že se mělo jednat o velké finále, bez překvapení, bez plot twistů... ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl byl pro mne zklamáním, čekala jsem dramatičtější rozuzlení. Vím, že by to připomínalo telenovelu, ale když Kukačky, tak kukačky. Myslela jsem, že po třináctidílném dohadování vyjde najevo, že matka se chtěla zbavit Terezy skokem pod vlak a odešla od rodiny,  protože jejím otcem nebyl její manžel, ale do vězení jdoucí David nebo dokonce Karel. Herecky nezvykle dobré. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪Spoilery⚪Posledných 10 minút je taký červenoknižný pátos, že to je veľa aj na túto sériu. Jediná uspokojivá vec je, že toho idiota naozaj zavreli.⚪Neuspokojivé, v podstate sa nielen, že nič nevyriešilo (takže výsledok vedel divák skoro už po prvej časti a ďalej nemusel sledovať), ale niektoré linky boli úplne zbytočné a ani nedávali zmysel (linka Marcela - kuriér bola absolútna výplň bez pointy, márne by sme hľadali aj význam linky 15-ročnej dcéry a jej amanta, žijúceho v ich dome či toho náhleho tehotenstva Terezy, ktoré po jednej časti zase skončilo, ale v závere je slušný prepal aj linka doktora a jeho nemanželského dieťaťa, ktorý väčšinu času v sérii rieši, že dieťa bude chcieť mať aj pre seba, aby ho ukazoval svojej žene, ktorá dieťa mať nemôže, no v tomto dieli sa Marcela jasne vyjadrí, že ak ju vezmú na vysokú, berie si aj dieťa a už sa asi nikdy na dedinu nevráti. Tak aký význam malo to preťahovanie sa o dieťa s doktorom, celá linka jeho a vzťahu s jeho neplodnou ženou??)⚪ Túto sériu plnila prvok tajomna postava matky Terezy, pričom celá jej dejová linka je nie, že odfláknutá, ale absurdná. Jednak pre to, že celý čas sa seriál snaží tváriť, že rozuzlenie bude dramatické, spojené so zločinom, neprávom atď., čo nie je pravda, a jednak preto, že pointa sa prezradí veľmi očividne ešte skôr, asi v časti 11, pričom sa ešte nepochopiteľne rovnaká diagnóza objaví aj u ďalšej postavy. Prečo, načo? A tento dôvod (popôrodnú depr.) nemohla matka povedať už oveľa skôr, preňho sa musela celý život skrývať?⚪Zbesilejšie, a nutno dodať aj zaujímavejšie teórie o jej odchode vymysleli aj diváci na facebooku ,,za pochodu" - niektorí mysleli, že odišla preto, že Tereza bola dieťaťom zo znásilnenia, dokonca dieťa svokra jej matky (Kostku). Znova, pri tomto marazme by aj to pôsobilo zaujímavejšie.⚪To, že celý seriál sa ukončí myšlienkou, ktorou vlastne aj začínal v začiatkoch (že rodičia sú tí, čo vychovali a nie tí, čo splodili) len svedčí o tom, že scenárista ani režisér nevedeli, čo v tejto sérii riešiť, keďže všetko dôležité už ukázali v tej prvej. Naozaj, naozaj dúfajme, že Arichtev myslel vážne to, že seriál po druhej sérii definitívne končí. Dúfajme.⚪ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Premiéru epizody sledovalo 1,14 milionu diváků (15+). Šlo o nejlepší výsledek večera a také celého dne. (rublik05)

Reklama

Reklama