Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin (M. Adamczyk) přesvědčuje Terezu (M. Dancingerová), že se Jakuba vzdát nechce, ideálním řešením by podle něho bylo mít kluky oba. Jeho postoj samozřejmě vzbuzuje nervozitu a napětí v rodině Karla (D. Novotný) a Olgy (S. Remundová). Oba mají strach, že o Tomáše přijdou. Olga se proto rozhodne, že zkusí navrhnout řešení, které by bylo pro obě rodiny přijatelné. Zdá se, že by se jí to mohlo podařit. Jenže ve chvíli, kdy poprvé vezme za ruku Jakuba, je zase všechno jinak. Malý Tomáš se ocitne v situaci, s níž si bez maminky neví rady, a Karel má čím dál větší vztek, protože správně tuší, že věci, které se daly do pohybu, už nepůjdou zastavit. (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je potěšující vidět herce, jak opravdu hrají a neodříkávají jen naučený text. Procítěný výkon Sabiny Remundové je srovnatelný s prvorepublikovými představitelkami srdečných maminek a babiček - Nedošínskou či Naskovou. Už dlouho se mi nestalo, že bych chtěla co nejdřív vidět další vývoj nějakého příběhu, i když určitou představu mám. Záměna dítěte nutí obzvláště ženy k zamyšlení, jak by se zachovaly v takové situaci a má-li to vůbec nějaké přijatelné řešení. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád si to drží slušnou úroveň a herecky je to skutečně skoro, ale jen skoro dokonalé. Jen nechápu, proč z obou chlapů najednou začali dělat blbce - vlastně ze třech, i ten táta je stereotypní archetyp tvrdohlavého sedláka z před sto lety. To sorry jako. Žádný rozumný chlap by nikdy neprohlašoval, že si nechá obě děti, leda by se zbláznil. Na druhou stranu ženské role - všechny ženy v pohodě, dohodnou se, vše vyřeší. Přijde mi to prostě stereotypní: ženy vše zařídí, chlapi blbnou. Jako by neexistovali normální, rozumní chlapi, kteří taky umí něco zařídit. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sestupná tendence se potvrzuje. Už i Sabina Remundová je bezradná, ta její starší dcera - to je trapárna. Tak ono jde opět o chlapce postiženého autismem. Před rokem 1989 u nás nebyl autista žádný, dnes když už (zatím) v seriálu nevystupuje žádný lGBT, tak tam musí být autista. A ještě víc mě dohřál ten kostel a zvláště modlitba před jídlem. To někdo ještě dělá? ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sabina Remundová je excelentní! Já ji měla vždycky moc ráda, ale v Kukačkách mě rozsekává, to se jen tak nevidí. Objala bych jí, plakala bych s ní. Druhá maminka je také vynikající, tatínci rovněž. Celé dobré, chválím, bavilo, líbilo, zajímalo. Stále platí, že jsem zvědavá, jestli to půjde, udržet laťku jestě deset dílů, ale teď už jsem ve fázi, kdy si moc přeji, aby ano! Dneska výborné. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu, že v nejedné domácnosti šly kapesníky na dračku, ale na mě to autenticky zrovna nepůsobí. Ano, Novotný a Remundová skvěle zvládají různé polohy rodičů, uvěřitelné je i prostředí, ve kterém žijí, ale třináct večerů je na mě s ohledem na příběhovou vatu docela moc. Postavy žijí ve světě, ve kterém se znají, a záhy odhalí výměnu svých dětí při porodu: nadaného autisty a blázna do motokrosu. Největší hýbatel „změn“ Martin se svého biologického syna jen tak vzdát nechce. Jeho postoj se pochopitelně nelíbí takřka nikomu, ovšem s nějakým řešením je třeba přijít. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Epizoda se stala nejsledovanějším pořadem daného večera a také celého dne, zhlédlo ji téměř 1,6 milionu diváků starších 15 let. (rublik05)

Reklama

Reklama