Reklama

Reklama

Kukačky

(seriál)
Trailer
Česko, (2021–2023), 22 h 47 min (Minutáž: 52–59 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Kukačky vypráví příběh mladého manželského páru, který zjistí, že jejich syn není jejich. Když se dozvědí, že došlo k záměně, musejí se rozhodnout, co udělají. Žádné řešení není jenom dobré. Záměna dětí na malém městě se dotkne nejen rodin, kterých se přímo týká, ale i ostatních obyvatel. Vzhledem k tomu, že k záměně došlo v místní nemocnici, zasáhne osudová událost do života mnoha dalších. Abychom pochopili vazby a vztahy mezi lidmi ve městě, vyprávění se dotkne i událostí v minulosti. Lidé si totiž nesou svá tajemství i nenaplněné touhy, které v kritických chvílích vyplouvají na povrch. (Česká televize)

(více)

Recenze (150)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

-PÍT SE MÁ NA RADOST! -PÍ SE MÁ, KDYŽ MÁŠ ŽÍZEŇ. Jan Coufal je poměrně mladý, psal Cesty domů i humorné příběhy pro Miroslava Donutila, ale tady se mu podařilo vytvořit přímo ukázkové melodrama. Já osobně jsem čekal víc boje o děti, nějaké to vyšetřování a třeba i soud, ale to je problém mých (i cizích) diváckých očekávání, ne seriálu. S melodramatem souvisí i emoce, bylo zajímavé sledovat, jak se zmocnily téměř všech postav, byly často protichůdné a toto působilo na mnoho lidí jako zbytečně natahované vyprávění, na mě ale vyloženě nepůsobilo jako zápor. Jen o čem bude druhá řada a jestli by měla vůbec vzniknout, naprosto netuším. Každopádně naprosto nejlepší bylo sledovat hereckou symbiózu mladé a nejstarší herecké generace, obzvlášť Petr Kostka předvedl herecký koncert. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborné co do hereckých výkonů, fakt mi s těmi postavami bylo dobře - čímž lze omluvit i trochu přestřelenou délku třinácti dílů (deset by imho bohatě stačilo). Všiml jsem si, že tu pár lidí kritizuje Marka Adamczyka, což asi vyplývá z toho, že je jeho postava z té rodičovské čtyřky jednoznačně nejméně líbivá a sympatická, ale herecky je podle mne teda trefená přesně. Celej ansámbl by zasloužil nějakou společnou hereckou cenu :) Ve vyznění seriálu mě osobně ale lehce otravuje taková ta lidová dobrotivost, kterou je to prodchnuté. Ve smyslu chybovat je lidské, odpouštět božské. Sebevětší zlé věci jsou tu - s výjimkou chování arcilotra Dolanského - vždy nějak relativizovány (on to myslel dobře, anebo on je hloupej, tak nad jeho morálními prohřešky musíme přimhouřit oči). Nejvíc to bije do očí v závěru dějové linky Luboše, ale různé takové příklady lze nalézt napříč postavami. Záměr možná pěkný, ale je to naivní a odtržené od reality. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já když jsem nadšenej, tak to prostě dávám znát. Navíc když nadšení pramení ze seriálu, na který jsem se pátek za pátkem těšil po dobu 13ti dílů, nemůžete se mi pak divit, když končím s výsledným pětihvězdičkovým ohodnocením. Kukačky jsou totiž boží. Nenašel jsem na nich totiž zbla negativa, proč bych měl o hvězdičku ubírat. Tvůrci tu totiž natočili vzorové rodinné drama se vším všudy. Sympatický, a možná i poplatný době, je především fakt, že ač se nacházíme v době depresivní, tak na úkor samotného námětu vyprávění tohoto příběhu depresivní úplně není. Naopak. Buď jsem se cítil dobře a nebo jsem byl nadšený z hereckých výkonů. Na to, jak náročné téma je, je natočené s neskutečnou lehkostí. Navíc se tu skví herecké výkony úplně všech, kteří se na příběhu podíleli. Od malých kluků počínaje, přes herecké stálice konče. Nechci být konkrétní, tady by to byla neskutečná škoda. Všichni ze sebe vydali maximum a byla radost je sledovat. Nicméně uznávám, mám pár jmen, které přeci jen byli ještě lepší a svojí osudovou postavou krásně příběhem zamíchali. Tohle se České televizi opět neskutečně povedlo. Když se chce, tak to jde. Přál bych si, aby z České televize vycházely jenom takové zážitky, o kterých v práci týden co týden mluvím, řeším je, přemýšlím nad nimi a těším se, až se s nimi zase v pátek večer setkám. Kukačky takové byly. Těžké téma, ale natočené s neskonalou lehkostí sobě vlastní. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rodičovství má nespočet podob. Dojímání, dějové nastavování i rozvláčnost. Vlastně vše podstatné zaznělo v prvním díle, navíc na zásadní zjištění (osudová chyba zdravotníků) přišly rodiny ve stejnou dobu, což je minimálně zvláštní. Oba chlapci mají nastupovat do první třídy. Seriálové rodiny lidská chyba spojovat nemusela, ony se totiž tak nějak lehce znají. První světáčtější dvojice žije v Praze, druhá usedlejší na vesnici. Celkově je to takové udýchané, navíc od vážného tématu bych čekal vážnější uchopení tématu. Ale chápu, diváci žádají emoce. A v nejedné domácnosti šly kapesníky rozhodně na dračku. Ano, Novotný a Remundová skvěle zvládají různé polohy rodičů, uvěřitelné je i prostředí, ve kterém žijí, ale třináct večerů je na mě s ohledem na příběhovou vatu docela moc. Ostatně když padesátiminutová epizoda by se dala zvládnout za polovic… Takže ano, záměna dětí, ale následně vesměs řešení mindráků dospělých. Celkově je to docela oříšek k hodnocení, protože je to na straně jedné sympatický projekt, na té druhé doplácí na přešlapování na místě a na nereálnou psychologii postav. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Série 1: Velmi dobrý a poutavý seriál na silné téma, dobře odehraný. Na české poměry opravdu nadprůměr. 80% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Strašně jsem se bál, že poslední díl všechno shodí. Naštěstí se tak nestalo. Závěr je plný velkých emocí, které ale nejsou nějakým divadýlkem. Celý seriál je naprostá evropská špička, žádná čecháčkovská malost. Boží soundtrack, silný příběh, naprosto ojedinělá a promyšlená práce s flashbacky a fantastické herecké výkony všech zúčastněných. Mistrovské a výjimečné dílo plné opravdovosti. Děkuju. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Inspirace skutečnými událostmi je jen velmi velmi volná, nicméně scénáři dost pomohla. Spletenec příběhů je vedený docela vynalézavě, kdyby se občas neobjevily drobné nelogičnosti a kdyby se autoři spokojili s deseti díly namísto třinácti, a tedy by děj měl větší spád, přidal bych i pátou hvězdu. Skvělý byl David Novotný, zato nepříliš přesvědčivě působil Marek Adamczyk. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mohla z toho být skvělá minisérie, takto se některé díly točí na místě a nikam neposunují děj. Na druhou stranu jsem se ráda podívala na velice dobré herecké výkony. A definitivně beru zpět, že nemáme šikovnou mladou českou herečku, Denisa Barešová tohle mnohaleté prokletí českého filmu konečně zlomila. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K první sérii: Všem zúčastněným podařilo natočit kvalitní rodinný seriál, plný silných hereckých výkonů, zajímavých tváří, místy slabší momenty z tohoto důvodu ráda odpouštím, velmi se mi to jako celek líbilo. Jedná se o seriál, u kterého jsem na hodinu úplně zapomínala na bolesti současného světa, v budoucnu se na něj s chutí podívám zase. Zvláštní, ale všechny postavy mám ráda. I toho Honzu Dolanského, který dal hajzla zase na pána. :) Vyjadřovala jsem se k jednotlivým dílům, takže více se rozepisovat nebudu.  K druhé sérii: přestala jsem sledovat po 4. části, pod kterou jsem se vypsala. Z mého pohledu tristní sešup dolů. Pokud to celé kdosi lucidní sestříhá do dvouhodinového televizního filmu, tak si to klidně dám. Takto sbohem a šáteček. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden zo zaujímavejších seriálov na našej scéne, s veľkým prižmúrením oka dám slabé 4 hviezdy, ale scenáristicky a v istých ohľadoch aj obsadením to niekedy veľmi vrzalo. Myslím, že nebolo nutné seriál kaziť nepravdepodobnými vsuvkami, kde manželka odpustí neveru len tak a uvarí čaj s citrónom... Alebo že z najväčšieho chudáka, čo kradne prachy a bonzuje sa stane zrazu najlepší chlap v dedine. Na druhej strane rozuzlenie bolo dobre spracované a uhádnuť, ako to celé bolo je prakticky nemožné. Ženské obsadenie výborné, mužské nie vždy. Hlavne krivohub Hadamczyk ma sral, postavou a jeho neherectvom, jeho emócie mu absolútne nie je veriť. Na druhej strane som bol spokojný s tým, že na projekte bolo mnoho menej známych hercov a že sa tu dáva šanca širokej palete tváram a nie ako u nás na Slovensku dokola tým istým okukaným ksichtom. P.S. Ale najviac z celého seriálu ma srali tí zasrani. To ich chovanie bolo na takej úrovni, že ja som medzi nimi nerozlíšil, ktorý z nich je postihnutý. ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál,který e fakt povedl ,nečekaně rozuzlení a moc hezky konec, oceňuji hlavně scénář a perfektní casting a výborné herecké výkony.Fakt moc pěkné,zajímavé , ale zažít bych to nechtěl ()

stub 

všechny recenze uživatele

Typický případ, kdy silný námět dokáže film utáhnout sám o sobě, ač zůstává z většiny neprotěžen. Téma jako takové oplývá velkou zásobou inspirace, obzvlášť pokud jde o otázky identity. Já ale lepší hodnocení dát nemůžu, poněvadž filmařsky je dílo zvládnuto přinejlepším průměrně a hodnotit téma místo filmu odmítám (nerad bych se dostal do pozice, kdy všechny filmy o, řekněme, násilí na ženách budu hodnotit plným počtem "jen" proto, že jde o závažný motiv). Po formální stránce vidím dva zásadní problémy: Jednak je to dramatická křivka, kdy první 3-4(!) díly jsou o vykreslování poměrně plochých postav; střední část se pak v zásadě beze spěchu plácá odnikud nikam jen proto, aby v posledních dvou dílech tvůrci sotva stihli vypointovat alespoň to nejzákladnější. Druhým problémem jsou tragicky napsané postavy jako takové, banalizované a typizované jako v žánrových filmech (jež si to však z podstaty žánrovosti mohou dovolit). Herci se snaží onu mělkost charakterů přikrýt, seč to jen jde, ale ono to moc nejde. Nejlépe se daří Novotnému (v prvních dílech je však zoufale vidět, že nemá co hrát), Denise Barešové (ta zaslouží obzvláštní uznání, poněvadž její postava je napsána až sebeparodicky hloupě) a samozřejmě Petru Kostkovi, jehož postava je však pojata o řád méně blbě než zbytek a předposlední díl, jenž se soustředí na jeho dějovou linku (která však s hlavním tématem v podstatě nijak nesouvisí) tak paradoxně tvoří jednoznačný vrchol seriálu. Naopak, oživit mizerně napsané postavy neměli šanci Dolanský (překvapivě) s Čvančarovou (méně překvapivě), Štrébl s Freimanovou (byť oba slušní herci) a především pak M. Adamczyk, který působí dojmem, že si je snad i vědom, jak moc nekonzistentní jeho postava je, tak se tváři enigmaticky a kašle na to. Zajímalo by mě, jak by místní "pětihvězdáři" hodnotili snímek natočený autenticky, ale moc by se jim asi nelíbil... ()

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (60 %): Kukačky je fakt oříšek k hodnocení, protože na jednu stranu je to extrémně sympatický projekt, který je v mnohém opravdu výjimečný jak po filmařské, tak po emoční stránce, na druhou stranu má však seriál tak moc nekonzistentní scénář a nereálnou psychologii postav, že bohužel nemůžu až tak souhlasit s vyloženě nadšenými ohlasy. Kukačkám se rozhodně nedají upřít excelentní herecké výkony, a to zdaleka nejen v hlavních rolích, ale i ve všech těch vedlejších. Herci prostě hrají jak o život a kromě Sabiny Remundové musím vypíchnout třeba právě Denisu Barešovou a její vedlejší roli Marcely, která je s přehledem mou nejoblíbenější postavou vůbec (a i s výborně propracovanou psychologií). Herci tedy sice obecně role zvládají bezvadně, ale v seriálu se z nich xkrát stanou nesympatičtí pitomci, jejichž chování za prvé nedává naprosto žádný smysl, a za druhé pak v závěru za svoje debilní chování nikdo nenese žádné následky a jen se to celé omluví nějakým "chvilkovým hloupým zkratem". Třeba takovýho Marka Adamczyka bych nejraději dvacetkrát za seriál profackoval... :D V závěru se ale vždy všechno nějak pochopí a vysvětlí, takže přeci pohoda lahoda, divák bude happy a může se pokračovat v servírování dalších nelogických zvratů. Zároveň se mi nezamlouval směr, kterým první řada šla. Jsem sakra jediný, koho v závěru vůbec nezajímalo, kdo ty děcka vyměnil? Zajímalo mě spíše ono dilema záměny a jak se s tím postavy vypořádají než zbytečná vztahovka, která navíc působí právě dost naivně a zjednodušeně. Musím říct, že první třetina seriálu byla opravdu skvělá a byl jsem nadšený ze všech těch emocí ze záměny, ale pak začal seriál přešlapovat více a více na jednom místě a sklouzával hlavně k otázce, kdo ty děti v nemocnici vyměnil. Nevadilo by mi to jako vedlejší linka, ale jako hlavní téma první řady mě to prostě nebavilo. Těch přešlapů je v seriálu v podstatě fakt hodně. Scénář byl jak na houpačce (ono už třeba v začátku mě trochu bilo do očí, že obě rodiny najednou napadne možnost záměny ve stejný čas a takových "náhod" tam je spousta) a o černobílém chování postavách raději pomlčet úplně (Rodiče Marka Adamczyka podávající žaloby byli vážně nutný? A dost teda doufám, že nepředvídám dějovou linku do druhé řady, ježiš marja! :D). Každopádně ať už mám výhrad, kolik chci, tak ten úspěch Kukaček naprosto chápu a i mu ho ze srdce přeju - Kukačky totiž opravdu JSOU svěžím větrem české seriálové tvorby - a vlastně i dost doufám, že si ze seriálu vezmou příklad i ostatní čeští tvůrci, protože podobné počiny tu opravdu zoufale chybí. Navíc jsem z Kukaček občas cítil až světovou filmařinu - je to opravdu kvalitně natočeno s vědomým využitím střihu, zvuku či hudby pro navození emocí. A ano, v seriálu je více méně i nespočet milých momentů, jen ne vždy byly pro mě bohužel důvěryhodné. Chápu, že to měl být feel good srdečný seriál, ale i tak bych mu přál do budoucna větší odvahu ve scénáři. A když už nic jinýho, tak hlavně nedělat z postav hloupé figurky - ještě když mají k dispozici takto schopné herce. Na druhou řadu se jinak samozřejmě těším a jsem dost zvědavý právě na budoucí směřování seriálu. Myslím, že Kukačky mají i velký potenciál k tomu, aby se teprve teď pořádně vyšvihly a zúročily všechny své silné stránky, protože díky bohu už teda konečně víme, kdo děti vyměnil a děj se může konečně posunout jinam - tak snad to bude tím správným směrem. Kukačkám to přeju moc a doufám, že s příští řadou budu moct jít i s hodnocením mnohem výš. :-) () (méně) (více)

Marcos22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jedné straně zrada, lži, pochyby, nedůvěra, intriky, podvody a spousta dalších negativních lidských vlastností, na té druhé nic než láska k rodině a případné odpuštění uvnitř ní. Na žádných jiných základech Kukačky nestojí. Režisér Biser A. Arichtev nenechává prostor na vlastní názor a explicitně ukazuje „dobro a zlo“ ze svého pohledu. To je společně se zvlášť nelogickým chováním tří postav (Martin, Marcela a Kamila) největší slabina seriálu, který od prvních dílů sliboval výjimečné dílo ve stylu amerického This Is Us. Tempo ani kvalitu prvních dílů však neudržel, závěr nestupňoval a finálním rozuzlením jednotlivých linek doslova zklamal. Nadprůměrný český seriál, kterému v závěru došel dech. 🙂 (02.04.2021) ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Strasny serial. Priserna stopaz, vedlejsi zapletky jak v ordinaci, opravdu zazitek. Adamczyk od prvniho dilu na vyliskani. Prehravani tohoto paru a vlastne vetsiny lidi je zaklad celeho dila. Nechapu proc to ma tolik dilu a chapu Novotneho s Remundovou ze se toho chteli zucastnit a strihnout si sve role ktere se jedine povedly. Proto ta jedna hvezda. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Základní premisa Kukaček napovídá, že se seriál bude zabývat především výměnou dětí a z ní vyplývajících otázek typu, jaké to má psychologické dopady na rodiče i děti, kdo za to může a jak se v této nepřirozené situaci zachovat. Ovšem tvůrci seriálu se rozhodli ústřední výměnu dětí přetavit v dojemné lidské drama, kde každá vedlejší postava má své místo a dostatek prostoru na to, aby Kukačky nebyly jen seriálem o záměně dětí, ale kronikou běžných lidí z města i venkova, jejichž životy se navzájem přímo i nepřímo ovlivňují. Výměna dětí je stěžejním tématem seriálu, ale Kukačky toho divákům nabízí mnohem víc. 8/10 Více v mé recenzi na webu Fandíme Seriálům. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Letošní velké překvapení. Musím říct, že tohle jsem nečekala. Jedná se zde o velmi závažné téma, v podstatě je to až hororová zápletka, ze které se může stát peklo na zemi. Čekala jsem, co z toho vyleze a jakým směrem se tenhle příběh bude ubírat, jestli nepůjde jen o obyčejné citové vydírání. Snadno by se do něho dalo sklouznout. Jsem naprosto spokojená. Na tohle drama budu hodně dlouho myslet. Velmi chválím Sabinu Remundovou a Davida Novotného. Ti byli tak civilní a uvěřitelní, že to mohli být klidně naši sousedi nebo někdo, koho denně potkávám na ulici. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

První série byla v mnoha ohledech skvělá. Vybrala si silné téma, měla dobře napsané charaktery, které byly sehrány fenomenálními herci. Příběh chytnul za srdce a ze začátku jsem se dokonce i přistihl, že se těším na další díl. Postupně mi ale přišlo, že je seriál uměle natahován a prvotní nadšení opadlo. Přesto si úvodní řada zachovala kvalitu, za kterou si zcela poprávu zaslouží 4 hvězdy. U druhé série už byl více patrné, že se jedná o zbytečné protahování a zmenšení počtu dílů na nějakých 8 by jedině prospělo. Také některé linky příběhu mě už tolik netankovaly. Ale abych jen nehanil, herci stéle předvádí skvělé výkony a pořád se jedná o nadprůměrný počin na poli tuzemské rodinné tvorby... Takže druhá řada horší tři hvězdy a upřímně doufám, že třetí série už nebude... ()

Související novinky

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

04.01.2022

Dnes byly Sdružením české filmové kritiky zveřejněny nominace na výroční Ceny české filmové kritiky za uplynulý rok 2021. Celkem bylo nominováno 16 děl, z nichž nejvíc nominací (celkem 6) získalo… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama