Reklama

Reklama

Kukačky

(seriál)
Trailer
Česko, (2021–2023), 22 h 47 min (Minutáž: 52–59 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Kukačky vypráví příběh mladého manželského páru, který zjistí, že jejich syn není jejich. Když se dozvědí, že došlo k záměně, musejí se rozhodnout, co udělají. Žádné řešení není jenom dobré. Záměna dětí na malém městě se dotkne nejen rodin, kterých se přímo týká, ale i ostatních obyvatel. Vzhledem k tomu, že k záměně došlo v místní nemocnici, zasáhne osudová událost do života mnoha dalších. Abychom pochopili vazby a vztahy mezi lidmi ve městě, vyprávění se dotkne i událostí v minulosti. Lidé si totiž nesou svá tajemství i nenaplněné touhy, které v kritických chvílích vyplouvají na povrch. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele marhoul k tomuto seriálu (11)

Kukačky (2021) 

K první sérii: Všem zúčastněným podařilo natočit kvalitní rodinný seriál, plný silných hereckých výkonů, zajímavých tváří, místy slabší momenty z tohoto důvodu ráda odpouštím, velmi se mi to jako celek líbilo. Jedná se o seriál, u kterého jsem na hodinu úplně zapomínala na bolesti současného světa, v budoucnu se na něj s chutí podívám zase. Zvláštní, ale všechny postavy mám ráda. I toho Honzu Dolanského, který dal hajzla zase na pána. :) Vyjadřovala jsem se k jednotlivým dílům, takže více se rozepisovat nebudu.  K druhé sérii: přestala jsem sledovat po 4. části, pod kterou jsem se vypsala. Z mého pohledu tristní sešup dolů. Pokud to celé kdosi lucidní sestříhá do dvouhodinového televizního filmu, tak si to klidně dám. Takto sbohem a šáteček. ()

Epizoda 1 (2021) (S01E01) 

Ráda pochválím. Skvěle obsazeno bez notoricky okoukaných tváří, kvalitně zahráno, dobře se na to dívalo a party Sabiny a Davida Novotného mě chvílemi rozsekávaly až hrůza.. Výborní! Oba je mám ráda. Seděla mi i druhá dvojice, Marta Dancingerová působí sympaticky a příjemně, nechápu, jak ji mohli před pár lety tak dokaličit a znemožnit ve Slíbené princezně, takže tuto pěknou roli jí od srdce přeju. Je šikovná a Marek Adamczyk je fajn vždycky. Trošku mě mate počet epizod, fakt 13 kousků? O čem všem to asi bude? Udrží nás to po celou dobu? Uvidíme. První díl předčil má očekávání. Tedy kromě hovadiny, která od dnešního večera znervózní každou nastávající maminku, jakože se k novorozenci přikládá jen nějaká cedulka od pasu... Tohle bylo dost mimo (shazuje to i předepsané standardy, z Oddělení novorozenců se za toto pochvaly nedočkáte) a předpokládám, že v průběhu bude divákovi ukázáno, že chlapečci, byť je to jen seriál, neměli jen tohle. Od dávného dávna, jak by napsal Václav Čtvrtek, se přímo na novorozence psávalo genciánou (takové to fialové, co nejde umýt) a řadu let novověku je situace ošéfovaná identickými štítky na ruce maminy i miminka, čísly, popisy zavinovaček atd. Takže nastávající rodičové, dovolím si vás uklidnit, dítě označené přiloženým papírkem se jménem, to v naší krajině nebylo (ať nežeru od šedesátých let, ne-li déle). Už v sedmdesátkách se tutově čmáralo na stehýnko, ihned po prvním omytí a ošetření novorozence, takže radím ke klidu. Nebojte se. Přestože se takto odstrašující případ stal, a husí kůži z toho máme celé roky, dneska už jsme jinde. ()

Epizoda 2 (2021) (S01E02) 

Druhý díl kvalitní, bohužel se děj začíná citelně natahovat. Herecké výkony jsou ale pěkné, takže ode mě zase za čtyři. Pokud se to ale v dalších částech bude nesvižně cajdat, celých podezřelých 13 dílů sestřelím, než by Arichtev zakukal jedna po půlnoci. Protože téma a obsazení jsou vážně skvělé. Avizovaná délka je pro mě vykřičník s otazníkem . ()

Epizoda 3 (2021) (S01E03) 

Sabina Remundová je excelentní! Já ji měla vždycky moc ráda, ale v Kukačkách mě rozsekává, to se jen tak nevidí. Objala bych jí, plakala bych s ní. Druhá maminka je také vynikající, tatínci rovněž. Celé dobré, chválím, bavilo, líbilo, zajímalo. Stále platí, že jsem zvědavá, jestli to půjde, udržet laťku jestě deset dílů, ale teď už jsem ve fázi, kdy si moc přeji, aby ano! Dneska výborné. ()

Epizoda 4 (2021) (S01E04) 

Síla. Ano, stále se bavíme o seriálu na osm v pátek večer... Ovšem o vydařeném seriálu. Všichni hrají jako draci. Naštěstí mám týden na vydýchání, protože i Petr Kostka.... ()

Epizoda 5 (2021) (S01E05) 

"...náhradník, náhradníka..." ()

Epizoda 6 (2021) (S01E06) 

Zbytečně zaseknuté, vata nepotěšila, přesto několik silných momentů, těším se na další díl. ()

Epizoda 8 (2021) (S01E08) 

Rozhodnuto. Definitivně odvolávám počáteční rozpaky, že je 13 dílů moc. Každý pátek žasnu, jak kvalitně každý jeden hraje. S radostí seriál chválím, jak zde kdosi z kolegů moudře napsal, "Isteníkův díl" neměl chybu. Michal je mega sympaťák, Marta Dancingerová je totální miláček, Denisa Barešová, Jan Dolanský, dlouho bych psala... Velmi dobré. Seriál pro širokou diváckou obec je natočen s citem. Casting v tomto počinu je excelentní, žádné notoricky profláklé obličeje, přičemž většina z obsazených hraje často, zkrátka tato kombinace je rafinovaná, fungující, moc pěkná. Sabinka s Davidem jsou dvojka snů! ()

Epizoda 10 (2021) (S01E10) 

Herecky stále výborné, scénář tentokrát slabší. Seriál se mi líbí, sedám k němu s chutí, pěkný počin ČT. David Novotný je skvělý! ()

Epizoda 13 (2021) (S01E13) 

Velké finále. Síla. Moc pěkné. Isteník mě rozsekal. ()

Epizoda 4 (2023) (S02E04) 

Ulepené, dokola, přestává mě to bavit. Dost tomu přispívá, že ČT zároveň nasadila uvřískané páteční Kukačky, nedělní uvřískanou Rambu s Vetchým a pondělní krimi hovadinu non plus ultra. V únoru sice sluncem zalité všechno být nemusí, uondaná z tolika nesympatických, blbě napsaných postav, v případě Kukaček jde navíc i o nesmyslné vložení ulicoidních, otravných zápletek ve smyslu vynořování ztracených maminek, tatínků, či naopak ztráty tatínka, kterého neznám, od chlapce, kterého taky neznám a který mi je totálně buřt, přičemž zbytek posádky děravé kocábky, se lopotí ve stejných vodách, větách a situacích, jakoby se to stříhalo z nepovedených klapek po jednom natáčecím odpoledni, tím pádem já, divák, který si ČT pustí rád, se svižně odebírám směr streamovací služby všeho druhu, taky dvojka nebo art. Týden má sedm dní, tři dny nasazených novinek bychom tedy měli, ráno z Brna je taky všelijaké, čili letošení úvod- rozpaky. Kukačky si své publikum udrží. Většině obecenstva stačí úroveň nekonečných seriálů, čmáraných horkou jehlou, odhrkaných, odsoplených od oblíbených tváří, sledovanost neopadne. Druhá věc je srovnání s úrovní první série, která byla skvělá. Osobně bych si vystačila kupříkladu se třemi našlapanými díly, bez vaty a v původní sestavě, a zase bych se těšila na další tři v roce dalším, co nového se v rozpoložení rodin vyvinulo, jaká úskalí přicházejí s dalšími roky, prostoru na dění v cca deset duších by se našlo až žaludek zabolí, ale důstojně. Slunce, seno, náš/váš na dvoře a hádky dvou buranů u bufetu pořád dokola, netáhnou. Jedna za Sabinu Remundovou, druhá za kreslené hodiny. Upozadění Marcely vyčítám, Jitka Čvančarová citelně chybí. ()

Související novinky

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

04.01.2022

Dnes byly Sdružením české filmové kritiky zveřejněny nominace na výroční Ceny české filmové kritiky za uplynulý rok 2021. Celkem bylo nominováno 16 děl, z nichž nejvíc nominací (celkem 6) získalo… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama