Reklama

Reklama

Film o filmu: Havel

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2020, 14 min

Obsahy(1)

Krátký dokument o natáčení životopisného filmu Havel i úvahy hlavních hereckých představitelů o významu jeho osobnosti v současné době... „Portrét státníka nečekejte“, varoval už během natáčení režisér Slávek Horák. Kameramani dokumentu o vzniku hraného filmu se soustředili nejen na různé nečekané situace při natáčení, ale i na skutečnost, co současná reflexe osobnosti Václava Havla pro ně znamenala, co si po přečtení scénáře i při vlastním natáčení uvědomovali. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Klasický film o filmu. Rejža vypráví proč a jak to točil, herci se vyjadřují ke svým předlohám a vyjadřují své názory na VH. Škoda, že mezi tázanými nebyl Martin Hofmann alias Lanďák. Jeho názory bych si s gustem poslechl. Hezký je závěr, kdy Slávek Horák konstatuje, že VH je vlastně takový typický český hrdina. Tedy žádný geroj ve zbroji, ale váhající intelektuálský chlápek v odřených mašestrákách s cigárem a vadou řeči. Tedy člověk od nějž by jste nečekali, že rozloží mnohem větší a organizovanější aparát jaký proti němu stál. * * * ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Václav Havel pro mě určitě není hrdina, ale spíš opilec, který stál u toho. Kolem něj byla celá řada lidí bez nichž by to nejspíš nedokázal. Každopádně film naznačuje, že by se nemuselo jednat o oslavnoui báseň velkého hrdiny, ale o portrét (ne)obyčejného člověka s chybami jako každý jiný. Mám totiž pocit, že se trochu vytvořil kult osobnosti Václava Havla a je uctíván jako modla. Tak uvidíme, až uvidíme. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama