Reklama

Reklama

Pinocchio

  • USA Pinocchio
Trailer 1

VOD (1)

Hrané CGI prerozprávanie obľúbeného príbehu o drevenej bábke, ktorá sa vydáva na napínavé dobrodružstvo, aby sa stala skutočným chlapcom. Ďalšími postavami sú rezbár Geppetto, ktorý Pinocchia vytvoril a správa sa k nemu ako k svojmu skutočnému synovi: Jiminy Cricket, ktorý slúži ako Pinocchiov sprievodca a zároveň ako jeho "svedomie"; Modrá víla; "Poctivý" John; čajka Sofia a kočiš. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (98)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Opravdu jsem čekal, že Zemeckis zavzpomíná na doby Králíka Rogera, ale bohužel zůstal jen skvělý odkaz v podobě hodin (Geppettovy hodiny jsou nejlepším bodem filmu). Od chvíle, kdy za přispění negrácké víly (ale v dnešní době je barva kladných kouzelných postav samozřejmě předvídatelná) procitne, to s filmem po slibném úvodu jde ke dnu. Pino je děsně animovaný (nejvíc práce animátoři vložili do cvrčka), a jeho naivita je prezentována stylem, že byste mu nejraději dali pěstí či sekerou. Hanks zase až moc přehrává, Pinova dobrodružství jsou uspěchaná a nezáživná (ani dvouleté dítě to nebavilo) a konec vysloveně zklame. Nudné, přeplácané, nesourodé, otravné. Zbytečné. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Originál jsem nejspíše neviděl nebo si to nepamatuji nicméně vím o co tam zhruba šlo. Tohle je taková verze co by až na dva případy (k těm se dostanu) nemusela člověka pobuřovat samozřejmě Hankse je na takové filmy škoda ať už jde do důchodu a na herectví se vykašle nebo ať se netrápí v takových filmech . Jinak jako, že chápu, že Zemeckis má takové filmy rád, ale cgi kočka   a cgi ryba co mrká jakože řasama jako vážně celkově jde vidět, že minimálně 90 procent filmu je točeno před zeleným plátnem a něco jako interakce s prostředím nebo vliv prostředí na věci a lidi zde není jde to vidět třeba  na té sklenici s cvrčkem normálně by byla třeba zmlžená z toho jak dýchá tady nic naopak překvapila scéna na ostrově potěšení což je na dětský film poměrně drsná akorát tam chybí  ta  zmínka co byla v animáku což je škoda  ? Na Disneyho to nemá ani moc songů tak, že pokud Vám to vadí dá se to jsou zde zhruba 4. A nyní k těm problémům ta víla je zde úplně zbytečná a je zde jen kvůli kvótám, aby si černoušci zahrály navíc jako vážně je tam ta víla bezvlasá s zhruba metrovými nalakovanými nehtama tohle je podobný úlet jak , když v jakési  Popelce hrál vílu kmotřičku buzerant s lodičkama ?  A druhý problém na , který zatím nikdo neupozornil což by teda měl  je zde scéna jak černoška vede na provaze bílé děcka kdyby to bylo naopak jsou zde kecy jak se černým ubližuje, ale, že to dělají černoši tak oni evidentně můžou a nikomu to nevadí. Co uvidíme příště černošku jak zabíjí bělochy jen kvůli barvě kůže a směje se jim to nevíme u Disneyho je možné vše bohužel.  60 procent ()

Reklama

MichelSmith 

všechny recenze uživatele

Disney pohodovka s nádherným vizuálom,pre tých čo od toho čakajú psychologický thriller,nech si ho najprv vyrieša v hlave... Aj ked to potom už budú očakávat disney pohodovku a nie psychlogický thriller z čoho vyplýva strata osobnosti a schyzofrénia,takže tým čo sa tento film ne(bude) páčiť ho odporúčam nepozerat aj ked možno budú očakávat napr. telenovelu?! ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Poctivou dřevařskou ruční práci těžko nahradí "modernější" verze z laciného plastu. Jediná pozitiva tvoří Tom Hanks a jeho hodiny, skvěle nadabovaný Honest John (v angličtině), scény s velrybou (ze které filmaři udělali mořské monstrum s chapadly) a občas triky, v některých scénách velmi přesvědčivé, leč v jiných zas povážlivě špatné. Digitální je v tomhle filmu skoro všechno a působí to ošklivě a uměle (zvířata, voda, a to nerealistické pití limonády omg). Půlhodina navíc oproti 80 let staré animované klasice nepřidává nic zajímavého, příšerně rozvolňuje úvodní expozici a mění vyznění řady scén a motivů (včetně Geppettovy motivace k výrobě Pinocchia). Od okamžiku Pinocchiova procitnutí je děj tak přehnaně uspěchaný a jednotlivá dějství natolik vypravěčsky odbytá (případně změněná k horšímu), že se v nich ve finále ztrácí původní mravokárné poselství, které by naopak mělo tvořit jádro filmu. Důležité postavy (včetně modré víly) jsou představeny v jedné jediné scéně a pak z děje navždy zmizí. Kdykoli dojde na nějakou zpívanou pasáž, tak si hned zkraje začnete přát, aby zas co nejdřív skončila. Snaha o současné gagy je protivná, míjí se účinkem a nedává smysl. Po svém předchůdci nový Pinocchio nepodědil zábavnou hravost, nápaditost, ani okouzlení náhlým zázrakem nebo znepokojení z temných podtónů. Smutné a zbytečné. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Hraná verze klasické Disneyovky vypadá chvílemi krásně a animaci dřevěného chlapce či upovídaného cvrčka nelze nic moc vytknout, ale to bude ke kladům vše. Celkově ujetý děj se kvůli tendenčním změnám stává ještě bizarnějším, jde víceméně o samostatné zdlouhavé, předigitalizované estrády, které postrádají vnitřní jiskru či drama, až dokonce popírají svůj morálně-výchovný rozměr. Jako není to úplně zlé, jen zbytečné, mdlé, bez duše. Momentální ČSFD score 48 % sedí. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Postava kočího, kterou ztvárnil Luke Evans, se v původním filmu nevyskytuje a je tak napsaná speciálně pro tuto verzi příběhu o Pinocchiovi. (Joe16210)
  • Toto je druhá hraná adaptácia Disneyho animovaného filmu, kde Luke Evans stvárni zápornú postavu. Predtým hral vo filme Kráska a zviera (2017) postavu menom Gaston. (Dr.Manhattan)

Související novinky

Del Toro chystá další animák

Del Toro chystá další animák

30.01.2023

Pinocchio Guillerma del Tora porazil v přímém souboji dvou adaptací stejné klasiky verzi od studia Disney na plné čáře, oceňovaný režisér tak znovu potvrdil, že je v poslední letech nejen ve skvělé… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama