Reklama

Reklama

Kriminální drama, které brilantně splétá historická fakta s fikcí, vypráví příběh třech přátel, kteří se ocitnou uprostřed jednoho z nejvíce šokujících spiknutí v americké historii. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (112)

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Občas to dokázalo být vizuálně atraktivní, ale scénáristicky je to natolik zmršený, že jsem se tím bez jakéhokoliv zaujetí pronudil. Skáče to mezi žánry, ale nefunguje to ani v jednom. Nebyl jsem pobaven, napjat ani zvědavý, oč tam vlastně jde. Přehuštěný (a přesto nezajímavý) děj se ve své uspěchanosti a zmatenosti za doprovodu hromady blbých keců od známých tváří doklopítá k závěru, kterému chybí jakákoliv gradace a celé to vyčpí do prázdna. Díky za 130 minut promarněného času. Těžkej fail. Nechápu, proč do toho všechna ta herecká esa šla. Po právu propadák, který mi opět ukazuje, že nefunkční scénář nelze vyvážit ničím. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„Z BĚLOCHA V BEDNĚ KOUKAJÍ POTÍŽE“…  Spousta slov, krásný hérečky a Christian Bale. Noir krimi, smrtelně ukecaný a komplikovaný, ale ne úplně nezajímavý. Chybí tomu jednoduchej tah na bránu. Prostě jen takový zajímavý nakouknutí do americký historie. Ovšem ta filmařina mě bavila! ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film je volně založen na spiknutí nazývaném „Wall Street Putsch“, jehož cílem bylo v roce 1933 svrhnutí prezidenta Roosevelta. 2.) Jistou inspirací k příběhu poskytl i dokument „A Night at the Garden“. 3.) Thx za titule „Kateřina Hámová“.  ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

A jéje... Film který měl krásně našlápnuto a bavil jak svým stylem, režii, zápletkou, tak i ansámblem hvězdných herců, kteří ztvárnili zábavné a zajímavé postavičky. Avšak tomuto komediálně laděnému thrilleru, který je politickou satirou s prvky neo-noiru brzy dojde pára a celé se to stane strašně mdlým, zamlženým a ne moc uspokojivým kouskem, který nemá ani moc záživnou záhadu a ani zajímavé myšlenky či nápady. Doporučil bych to zkusit jen kvůli tomu stylu, který mě sedí, baví a silně rozesmál, ale očekávání bych neměl velké. Místy mě iritoval ten prapodivný střih, snažící se o bůh ví co, ale krom dezorientace nic nepřináší. 5,5/10. Bohužel to není silný návrat Davida O. Russella.... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Russellov nový film, s povesťou extrémneho prepadáku, má naozaj riadne množstvo problémov. Predovšetkým je to obrovská hustota deja, ktorá by nemala zaplniť dve hodiny filmu, ale skôr dve série seriálu. Konkrétne ústredné dianie v  Amsterdame malo zaberať aspoň hodinu, keď už je to film, pretože je ústredné. A nie tri-štyri-päť krátkych scén. A naopak, hromada zbytočných, nevtipných komediálnych scén, mala zostať vo vystrihnutých záberoch na DVD.  Ďalej prehnané divácke očakávania zapríčinené monumentálnym castingom a casting samotný. Napr. postavy Anny Taylor-Joy, alebo Chrisa Rocka mohli hrať kludne menej známi herci, pretože takto ich obsadenie iba nezmyselne odvádza pozornosť. Hlavné postavy mohol hrať hocikto, pretože sú to len nezaujímavé figúrky, ktorým kvôli stopáži nefungujú vzťahy. Najlepšie obsadení sú Andrea Riseborough a Alessandro Nivola, pretože hrajú vedľajšie postavy majúce charakter, a Zoe Saldana svojou eleganciou tiež potešila, aj keď v podstate ani nechápem, koho hrala.  A hlavne  nepodarená komorná divadelnosť réžie, pri filme, ktorý chce rozprávať úplne o všetkom, v  hromade rôznych žánrov naraz. Výsledok je výrazne nefunkčný v jednotlivostiach, aj celku. O Amsterdame nevieme nič, postavy nás nezaujímajú a v príbehu zaujímajú nezmyselné pozície. Dej je vykonštruovaný tak, aby sa mohli objavovať všetci, všade, furt a najlepšie naraz, a ešte si aj zaspievajú. Náladou je to ťažko nevyrovnané, a prvá a druhá polovica filmu akoby nekorelovali. Nikto zo všetkých tých slávnych hercov nehrá ani svoj vlastný štandard (možno len spomínané vedľajšie postavy + De Niro), a kamera ich, hlavne ku koncu, zaberá z úplne nezmyselných uhlov, že pri dialógovej scéne viacerých postáv ani nepochopíte, kto stojí kde. Navyše sme to viackrát predtým už všetko videli. Mám rešpekt ku všetkým tým hercom, ale na tom filme nemožno pochváliť zhola nič. Nie je tam jediná zapamätateľná scéna, jediný zmysluplný okamžik, ktorý by diváka presvedčil, že je to viac, ako len strata času. Fail roku a možno aj dekády. ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

S tímhle hvězdným obsazením a po suprovém traileru byl výsledný film ne úplně příjemným vystřízlivěním. Snímek totiž v té za mě přestřelené 135minutové stopáži nešlape ani zdaleka tak dobře. Některé scény jsou výborné, jedná se ale spíše o záblesky v jinak zběsilém a ve své podstatě prázdném díle. Nepomáhá tomu ani zvláštní styl humoru, který několikrát pobaví, ale většinu času mě spíš rušil. Naproti tomu hereckého koncertu se člověk opravdu dočká. Ústřední trio má mezi sebou skvělou chemii, a především Christian Bale je i se svým okem geniální. Nejvíce si mě však získal Robert De Niro a je škoda, že neměl více prostoru. Moje největší výtka míří k samotnému příběhu, který je sice jednoduchý, nicméně zbytečně složitě podaný, čímž vlastně postupně ztratil můj zájem. Možná to byl úmysl režiséra, těžko říct, každopádně jsem se zhruba po třetině absolutně přestal orientovat v tom, kam snímek směřuje, jaké jsou motivace postav a dost často se mi i pletla jména vedlejších aktérů. Z toho důvodu jsem ke konci skoro až odevzdaně a bez jakýchkoliv emocí sledoval, jak to celé dopadne. A to je fakt škoda, jelikož samotný námět zněl zajímavě a věřím, že z něj šlo vykřesat mnohem víc. Takhle jsem si spíš než celek užil herecké výkony, vybrané scény a technické zpracování. 5/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Příběh tří přátel je smyšlený, ale odehrává se na pozadí skutečné události, tzv. Obchodního spiknutí. V roce 1933 proběhl ve Spojených státech pokus svrhnout vládu prezidenta Franklina D. Roosevelta a dosadit Smedleyho Butlera (postava generála Dillenbaecka – Robert De Niro) jako diktátora. Ten ovšem celou záležitost vynesl na světlo a přestože se nakonec nepodařilo nikoho usvědčit, zabránil tím vzniku fašistické organizace v USA. Generálmajor námořní pěchoty ve výslužbě Smedley Butler tvrdil, že bohatí obchodníci plánují vytvořit organizaci fašistických veteránů a s ním v jejich čele provést státní převrat a svržení Roosevelta. (Martrix)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě Kalifornie na místech Los Angeles, Pasadena a Santa Clarita. (noelcoward73)

Související novinky

Gosling a Robbie opět spojí síly

Gosling a Robbie opět spojí síly

20.08.2022

Hvězdy chystané Barbie Margot Robbie (Vlk z Wall Street) a Ryan Gosling (Blade Runner 2049) se znovu shledají. A to vlastně už velmi brzy, Gosling se totiž podle všeho čerstvě upsal chystanému… (více)

Reklama

Reklama