Reklama

Reklama

Kriminální drama, které brilantně splétá historická fakta s fikcí, vypráví příběh třech přátel, kteří se ocitnou uprostřed jednoho z nejvíce šokujících spiknutí v americké historii. (Falcon)

Recenze (112)

Algernons 

všechny recenze uživatele

A jéje... Film který měl krásně našlápnuto a bavil jak svým stylem, režii, zápletkou, tak i ansámblem hvězdných herců, kteří ztvárnili zábavné a zajímavé postavičky. Avšak tomuto komediálně laděnému thrilleru, který je politickou satirou s prvky neo-noiru brzy dojde pára a celé se to stane strašně mdlým, zamlženým a ne moc uspokojivým kouskem, který nemá ani moc záživnou záhadu a ani zajímavé myšlenky či nápady. Doporučil bych to zkusit jen kvůli tomu stylu, který mě sedí, baví a silně rozesmál, ale očekávání bych neměl velké. Místy mě iritoval ten prapodivný střih, snažící se o bůh ví co, ale krom dezorientace nic nepřináší. 5,5/10. Bohužel to není silný návrat Davida O. Russella.... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Herci tu hrají exkluzivně, ale alibisticky vypouští z huby dialogy, které vůbec nedávají smysl. A čím déle na film koukáte, tím víc absurdně to na Vás působí. Absurdně a hrozně hloupě. Nechce se mi věřit, že tady tvůrci počítali s nějakým hlubším úspěchem. Přitom jak herci, tak i režisér za sebou mají už nějaké projekty, kterým jednoznačně deklarují, že svojí práci dělat umí. Jen zde se možná až moc zahleděli do sebe. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„Z BĚLOCHA V BEDNĚ KOUKAJÍ POTÍŽE“…  Spousta slov, krásný hérečky a Christian Bale. Noir krimi, smrtelně ukecaný a komplikovaný, ale ne úplně nezajímavý. Chybí tomu jednoduchej tah na bránu. Prostě jen takový zajímavý nakouknutí do americký historie. Ovšem ta filmařina mě bavila! ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film je volně založen na spiknutí nazývaném „Wall Street Putsch“, jehož cílem bylo v roce 1933 svrhnutí prezidenta Roosevelta. 2.) Jistou inspirací k příběhu poskytl i dokument „A Night at the Garden“. 3.) Thx za titule „Kateřina Hámová“.  ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nenapadá mě jiný film s takhle hvězdným obsazením a takhle silným tvůrčím pozadím, ze kterého by vypadl takhle impotentní kus ničeho. 135 minut dlouhý exces se skvělou hudbou Daniela Pembertona, který má bod za to, že oprášil zapomenutý kus historie, ale nic víc. Šílený. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Občas tu probleskne lepší film, kterým to mohlo být, ale to nic nemění na naprostém fiasku, jímž je tahle monstrozita perverzně fixovaná na slavná hollywoodská herecká jména, jako by na nás Russell flexoval, koho dostane do filmu. No snad si to užil, bylo to nejspíš naposledy. A co to probůh bylo, Lubezki? Tos sežral žlutou temperu nebo co? Ani koukat se na to nedá! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

David O. Russell mě neustále dráždí tím, že i když mě už několikrát zklamal, vždycky si do filmu sežene tak zajímavé obsazení, že to musím vidět. Uvidíme jak mu to bude procházet i dál přes ty propadáky, protože ani já nepřišel a do čista na film zapomněl. Letos jsem si nakonec vzpomněl a dohnal jej na Prime. Ale je to tak, že v Russellově filmografii hravě zapadne no..Kupodivu i přes nepříliš zajímavý příběh a tempo jsem se zdárně prokousával zejména první půlkou filmu a až v té druhé se začal poměrně nudit. Jo tady bych krátil, zejména v závěru. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to krásně natočené i zahrané (Christian Bale mě nepřestává překvapovat, tentokrát tou proměnou čerstvý rekrut/válečný veterán, a velmi dobře hraje i Taylor Swift, tak snad dostane více příležitostí), i díky hudbě Daniela Pembertona to má atmosféru krásného snu, který se vám zdá před probuzením, ne nepodobnou Leoneho Tenkrát v Americe. Jenže ten příběh, ten příběh. Něco tak banálního, plytkého a nezajímavého jsem dlouho neviděl a po slibné úvodní třičtvrtěhodině se zvolna začalo dostavovat zklamání, až se nakonec dostavilo úplně. Přitom potenciál tam rozhodně byl, takoví bratři Coenové by ho určitě vytěžit dokázali. Davidu O. Russelovi se to nepodařilo. ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda a ještě jednou nuda. PS: Christian Bale si musí za rok 2022 dát teda pořádného panáka. 3 filmy a jeden strašnější než druhý. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Amsterdam toho ve finále chce říct vlastně moc, vlastně ovšem úplně nefunguje jako protifašistická satira, kriminální thriller či buddy komedie. V dezorientované podobě se proti sobě perou klady a zápory celého filmu, kdy vlastně pořád není úplně jasná, která strana převažuje. Jisté ovšem je, že Russell možná krapet přecenil své síly a místo tučného castingu si po dramaturgické stránce více neprohlídal svůj obdivuhodně ambiciózní, ale v součtu až příliš nedopečený scénář.... ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ani spousta hvězd nemusí vždy udělat zářivou oblohu. A že jich tu je, ale to, čeho se účastní, je nemastná neslaná konverzačka, která z traileru působila jako dějem a vynalézavostí nabitá jízda, ale zatímco Babylon tomu opravdu dostál, Amsterdam selhal. Náhlé stažení filmu z kin tésně před premiérou konečně chápu. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Jak kdyby ten příběh vyprávěl děda Simpson. V překombinovaném a samolibém scénáři Davida O. Russella se pod nánosy neustálých odboček a zbytečných expozic vytrácí ta samotná jednoduchá zápletka, již se režisér a scenárista v jedné osobě neúspěšně snaží vyprávět. Něco málo přes 130 minut tím tak působí jako mdlé čtyři hodiny. Barevná paleta padesáti odstínů hnědé a otravné pitvoření herecké elity tomu taky moc nepřidává. Dlouho jsem nebyl tak vytočen slepou nabubřelostí nějakého filmu a potažmo jeho tvůrce, takže je dobře, že to s návštěvností v kinech tvrdě padlo na držku. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Naprosto zasloužený propadák! Přetlak exkluzivních hereckých hvězd ve filmu, co nemá dějový řád, rezignoval na gradaci a chybí mu zásadní žánrové ukotvení. A celý film vlastně vůbec nebaví. Ničím. Christian Bale, který je lékař, a John David Washington, který je právník, jsou dva nerozluční veteráni z první světové války, kteří jsou na začátku třicátých let obviněni ze zločinu vraždy, který se odehrál přímo před jejich zraky na setmělé ulici. Taylor Swift zkrátka přejelo a rozdrtilo nákladní auto, když jen pár hodin předtím se jí cosi nepozdávalo na náhlém skonu jejího otce, který byl shodou okolností v kdysi zuřící válce velícím důstojníkem našich dvou  nešťastníků. A zbývá dodat, že se obrátila na služby našich hrdinů, kteří touží očistit svá jména. Nekoná se ale žádný velký úprk před nebo za spravedlností. Namísto toho se přesuneme o několik let zpět do válečného období, abychom se dozvěděli, jak ti dva výtečníci přišli k Margot Robbie. Ta dělala na ošetřovně zdravotní sestru, vydávala se za Francouzsku (nepochopil jsem účel tohoto jednání) a s oběma zraněnými muži se začala kamarádit. Postelově i vycházkově. Kdo čeká pikantní milostné scény, bude zklamán. Margot ukáže akorát tak obnažená ramena. A tradiční pohyby při koitu se také vynechaly. V té době film tolik nenudil. To utahané nudné nic teprve přišlo. Poznávacím znamením je nástup Roberta De Nira na scénu. Velkou nejasnost film představoval také v tom, jaký žánr reprezentuje. Jednu chvíli to vypadalo, že dostaneme krimi a budeme mysteriózně pátrat po příčinách nevyjasněných úmrtí. Něco v tom duchu se i dostavilo, ovšem naprosto se to míjelo s požadavky na plnohodnotnou detektivku. Spíše to vypadalo, že jsme se ocitli v jakési nevydařené komedii/parodii na dobové detektivky. A ke všemu bylo poměrně jasné, kdo zločin spáchal, kdo za ním stojí a že se z toho posléze vyloupne velké spiknutí už nepřekvapilo vůbec nikoho. Nemalé náznaky také hlásilo vztahové drama mezi ústřední trojicí přátel. Nechápu že režisér David O. Russell byl přesvědčen o kvalitě a příčetnosti svého konání a zdlouhavě se s tím lopotil. Naprosto vyhozených osmdesát melounů. Vzešla z toho otřesně zdlouhavá slátanina s plejádou hereckých hvězd na čele s okouzlující Margot Robbie a sympaticky šíleným Christianem Balem s umělým okem. Kvalitní položku ještě představuje výprava a kostýmy. Ve filmu se za celé dvě hodiny stane pramálo, vydatně se kecá prostřednictvím úděsných dialogů, celé je to divně a nezajímavě pojato a závěrečné rozuzlení je naprosto k smíchu, i když je smrtelně vážně míněno. Tohle je luxusní propadák, jak má být. 2/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Russellov nový film, s povesťou extrémneho prepadáku, má naozaj riadne množstvo problémov. Predovšetkým je to obrovská hustota deja, ktorá by nemala zaplniť dve hodiny filmu, ale skôr dve série seriálu. Konkrétne ústredné dianie v  Amsterdame malo zaberať aspoň hodinu, keď už je to film, pretože je ústredné. A nie tri-štyri-päť krátkych scén. A naopak, hromada zbytočných, nevtipných komediálnych scén, mala zostať vo vystrihnutých záberoch na DVD.  Ďalej prehnané divácke očakávania zapríčinené monumentálnym castingom a casting samotný. Napr. postavy Anny Taylor-Joy, alebo Chrisa Rocka mohli hrať kludne menej známi herci, pretože takto ich obsadenie iba nezmyselne odvádza pozornosť. Hlavné postavy mohol hrať hocikto, pretože sú to len nezaujímavé figúrky, ktorým kvôli stopáži nefungujú vzťahy. Najlepšie obsadení sú Andrea Riseborough a Alessandro Nivola, pretože hrajú vedľajšie postavy majúce charakter, a Zoe Saldana svojou eleganciou tiež potešila, aj keď v podstate ani nechápem, koho hrala.  A hlavne  nepodarená komorná divadelnosť réžie, pri filme, ktorý chce rozprávať úplne o všetkom, v  hromade rôznych žánrov naraz. Výsledok je výrazne nefunkčný v jednotlivostiach, aj celku. O Amsterdame nevieme nič, postavy nás nezaujímajú a v príbehu zaujímajú nezmyselné pozície. Dej je vykonštruovaný tak, aby sa mohli objavovať všetci, všade, furt a najlepšie naraz, a ešte si aj zaspievajú. Náladou je to ťažko nevyrovnané, a prvá a druhá polovica filmu akoby nekorelovali. Nikto zo všetkých tých slávnych hercov nehrá ani svoj vlastný štandard (možno len spomínané vedľajšie postavy + De Niro), a kamera ich, hlavne ku koncu, zaberá z úplne nezmyselných uhlov, že pri dialógovej scéne viacerých postáv ani nepochopíte, kto stojí kde. Navyše sme to viackrát predtým už všetko videli. Mám rešpekt ku všetkým tým hercom, ale na tom filme nemožno pochváliť zhola nič. Nie je tam jediná zapamätateľná scéna, jediný zmysluplný okamžik, ktorý by diváka presvedčil, že je to viac, ako len strata času. Fail roku a možno aj dekády. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Režijný návrat Davida O. Russella bolo pre mňa slušným očakávaním. Dúfal som, že sa opäť postará o kvalitný film ako sa mu už pár razy podarilo. A hoci pripúšťam, že som od "Amsterdam" čakal niečo trošku viac, tak film určite má svoje kvality. Už len fakt, že sa mu podarilo opäť dať dokopy solídny herecký tím o niečom svedčí. A myslím si, že všetci dávajú do týchto rol čo môžu. Osobne najradšej tu mám Christiana Balea, ktorý je pre mňa niekedy skoro majster prevleku. A toto je ďalšia fascinujúca charakterová rola, ktorá mu sedí perfektne. Jeho kolegovia v podaní Margot Robbie a Johna Davida Washingtona fungujú rovnako skvele. Plus majú medzi sebou aj dobrú chémiu. Priateľstvo pôsobí úprimne, no rovnako aj love story tam pôsobí skutočne. A keď tak trošku viac spoznáme život Valerie, začnú sa nám trošku bodky spájať. Myslím, že v  tom bode som už trošku cítil aké bude celkové rozuzlenie a rozhodne som sa nemýlil. No na druhú stranu sa vďaka tomu dočkáme celkom efektného finále, kde si Robert De Niro skutočne vychytí vynikajúcu momentku. A som rád, že herci ako je on sú stále ešte medzi nami. Zrežírované je to solídne, film vyzerá super, je len škoda, že ma miestami trošku nudil alebo som mal pocit, že len chodí okolo horúcej kaše. Ale som rád, že som ho videl. A teším sa aj na Davidov ďalší projekt. Dúfam, že to nebude trvať len ďalších 8 rokov. Hodnotenie: B ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Sentimentalni melodrama s celou partou velkych hvezd. Amsterdam ma nahustenou zapletku s klikaticim se dejem, cimz je obtizne koukatelnym. Navic to nedrzi pohromade a postrada emocionalni hloubku. Jako kdyby hral hudebnik na nastroj s prazdnym pohledem. Ale nejaky vzkaz to ma. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zbytočný film. A vlastne má rovnaké negatíva, ako niektorými ospevovaný American Hustle. Kaleidoskop scén, ktoré majú akože dávať väčší príbeh, ktorý ale v zásade nikoho nezaujíma. Nie je to o vzťahoch, nie je to ani o premyslenej zápletke. Je to len atrakcia plná hviezdnych mien, ktoré síce hrajú obstojne, ale v zásade pre nikoho. Ten film je sám sebe nepriateľom. Snaží sa hrať s divákom, snaží sa byť zaujímavý, ale v konečnom dôsledku je len nudný a nenápadný. Bez čohokoľvek pamätného a bez čohokoľvek, čo by dávalo tomu miš mašu hlbší zmysel. Tak hlúpy a generický príbeh, bez logiky a ešte k tomu zbytočne komplikovaný je v zásade v dnešnej dobe obrovským výsmechom. A nie je na to žiadne ospravedlnenie. Je to film so zvučnými menami ( či už na poli hercov alebo štábu) ktorý nie je pre nikoho. Jedna hviezda za Balea, ktorý je ako tak znesiteľný. A John David Washington je strašne plochý herec. Bez emócie, charizmy a talentu. Posledná hodina bola mnou doslova pretrpená. ()

Související novinky

Gosling a Robbie opět spojí síly

Gosling a Robbie opět spojí síly

20.08.2022

Hvězdy chystané Barbie Margot Robbie (Vlk z Wall Street) a Ryan Gosling (Blade Runner 2049) se znovu shledají. A to vlastně už velmi brzy, Gosling se totiž podle všeho čerstvě upsal chystanému… (více)

Reklama

Reklama