Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V devátém pokračování „Bažantů" naši staří známí nešikové naletí v bojích koloniálních válek v Africe fata morgáně a za příkladný útěk z basy jsou před nastoupenou jednotkou vyznamenáni medailí, poté jejich snaha udržet si dlouhodobé zaměstnání v Paříži končí katastrofou. Nakonec jako žoldáci najmutí městskou radnicí vlastními těly brání pozemky, které se ve jménu francouzské armády chystají zkonfiskovat vojáci vedení jejich bývalým velitelem. (dopitak)

(více)

Recenze (13)

ORIN 

všechny recenze uživatele

V našich končinách známé z televize jako Bažanti a cizinecká legie, zbylé trojce Les Charlots už to úplně neklape jako v začátcích, což se v jejich filmech z druhé poloviny 70. let silně projevilo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ze čtveřice už je jenom trojice a kouzlo už se jaksi vytratilo. Občas se člověk zasměje, ale už to čím dál tím víc začíná připomínat nevtipnou kaši mdlé chuti.30% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mírně úsměvný film, za zmínku stojí některé nápady, například sixtinský autobus, nebo skladby kamaráda Ludwiga von Mozarta. Tento snímek patří do kategorie filmů, které můžete jednou vidět, aniž by zanechaly zásadní škody na Vašem duševním zdraví. Dvakrát už bych to raději neriskovala. ()

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby se objevil alespoň jediný originální vtip, objevila by se i hvězda. Hanba by měla fackovat režiséra Václava Merhauta, který přistoupil na to, že film o třiceti mluvících postavách je možné nadabovat v šesti lidech (dvě ženy mluví každá asi patnáct postav). Chvílemi a ke konci stále častěji mi připadalo, že dabéři ani nevěděli, co vlastně dabují, některé scény nedávají smysl a působí spíše dojmem špatně sestříhaného mixu z několika nápadů, které se nedostaly do předchozích dílů. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

„Viděl jsem lepší…“ Tak přesně těmito slovy zde hojně používanými bych označil tento film v porovnání s některými ze starších kousků Les Charlots. Je totiž pravdou, že zbylým třem chlapcům už to nejde tolik, jako za dob jejich největší slávy. Snad kdyby se celý příběh točil okolo trampot v cizinecké legii – mohlo to dopadnout mnohem lépe, protože začátek mě bavil. Nicméně poté co se chlapci přestěhovali do campu a začnou vést „válku“ s legií, už to moc velká zábava nebyla. Humorných scén poskrovnu, ale pořád lepší než minule v Hongkongu. 50% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Čtvrtí Bažanti jsou naprosto pitomá zbytečnost, která nesahá na paty ani televizním produkcím. Nula vtipů, dementní nelogické scénky, ploché a dřevěné dialogy a produkce z ranku céčkových filmů dává dohromady film, jehož existence zdá se býti zcela zbytečná. Příkladem „vtipné scénky„ budiž situace, kdy postarší madam přijde ke kadeřníkovi a ptá se „Salon krásy?“, načež si ji jeden z hrdinů prohlédne a řekne „Pro vás je už pozdě madam.“ „Ach ne.“ „Ach ano.“ A já se válím smíchy po zemi. Geniální. Když se řekne, že film nemá žádný děj, tak si vybavím právě tuto blbost. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

´Ať žije svoboda!´ zní originální název dalšího snímku s francouzskou hudební kapelou ´les Charlots´, ve které chlapci prožívají další ztřeštěné dobrodružství, tentokrát ve válečném Alžírsku, kam byli vysláni na speciální misi. Tentokrát už však poprvé bez jeana-Guye Fechnera, který na dlouhých takřka dvacet let s filmem skončil. Jestli to bylo právě tímto vlivem, nebo již byli diváci tímto stylem humoru již přesyceni, těžko posoudit, každopádně o film již nebyl ve francouzských kinech již valný zájem. V pořadí devátý film této party a v podstatě stále jedno a to samé. Jen se, jako obvykle, změnilo prostředí. Je to zvláštní, neb filmografie Louise de Funese či Pierra Richarda na tom byla stejně a takový závratný propad zájmu diváků nezaznamenali. Skopičiny, groteskní scény a k tomu kupodivu impozantní záběry pouště. V jádru věci je na celém počinu pacifistický náboj, kritika válečného konfliktu a narážky na vznikající hippies. Ztřeštěnostem je tedy opět učiněno za dost a co si budeme povídat, zub času prostě zahlodal více, než je zdrávo. A ano, ta stereotypnost je již hodně diskutabilní a to dnes již víme, že ještě nebyl v tvůrčí síle všem dnům konec. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Takový dost zoufalý pokus. Jako když sebou zvíře trhá v posledním tažení. Začátek v Alžíru je dost nudný, pak se to sice rozjede, ale vzápětí je chvílemi dost nuda. Neříkám, že je to film k ničemu, to ne. Ale prostě už to nemá ten spád, tu razanci, ten šmrnc, co měly předchozí snímky. Gagy tu sice jsou, ale je jich méně, a vytratila se jejich promyšlenost. Ne, není to prostě to, co jsem od Les Charlots očekával. ()

Reklama

Reklama