Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V této komedii se populární Bažanti ocitají v nezáviděníhodné situaci. V domnění, že konečně získali dobrou práci výběrčích nájmů, se stali nástrojem v rukou gangu vyděračů, kteří touto formou vymáhají od podniků povinné "příspěvky". Seznamují se i s krásnou Juliettou, která již nemá na další placení. Když "výběrčí nájmů" zjistí, k čemu byli zneužiti, vyhrožují, že vše oznámí policii. Ale zákony světa zločinu jsou nemilosrdné, Julietta je unesena a naši přátelé vymýšlí tisíce plánů na její záchranu. Vidíme je v přestrojení za prehistorické lidi jako ve filmu Boj o oheň, které jim pomáhá vyrovnat se hrozným zločineckým gangům. To bude bitva! (Multivideo)

(více)

Recenze (11)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na podobné úrovni jako ostatní pozdější bažantí komedie. Přijde mi, že už tu jenom furt dokola opakujou pořád ty stejný vtípky a už to nefunguje. No občas jsem se zasmál na ty slabý 2* to ještě vystačí, ale zasloužili by si důstojnější konec. To je holt tak, když někdo nepozná kdy to včas zabalit.25% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bažanti, oslabeni o Jean-Guy Fechnera, vstupují  do služeb obávaného mafiána, pro něhož mají vybírat nájemné od ním vydírané podnikající klientely. A nevědomky se tak ocitají uprostřed války gangů, kdy protistranu reprezentuje ženský gang vedený mafiánovou bývalou manželkou. A ta má ve své stáji dobře stavěné klisničky, což se dá pokládat za největší přednost filmu. Populární komici Les Charlots své nejlepší komediální kusy absolvovali v minulé dekádě. Tohle jejich pachtění po gagu, který představuje vůbec tu nejtriviálnější úroveň, jakou si lze představit, se dá považovat za jejich smutný dojezd. Film nemá až tak nejhorší námět, režijní realizace Jean Couturiera je ale mimořádně tristní. A celá ta šaráda postrádá jakoukoliv svěží vtipnost. Jean, Gérard a Phil už  také působí notně opotřebovaně. Scénář  je tlačil  do polohy neodolatelných sympaťáků pro opačné pohlaví, ale jejich vypelichání jim bránilo, aby takovou úlohu dokázali se šarmem a grácií zastat. Už úvodní scéna se svatbou v kostele věstila komediální nekvalitu. Následné obcházení klientů dávalo jakous takous naději, že nějaké to divácké uchechtnutí se snad dostaví. No, čas plynul a silně naivní humor postupně vystřídala komediální Nicota. A samotný závěr představoval scenáristickou i režijní bezradnost. Film je navíc opatřen naprosto podřadným českým dabingem, který dodal snímku nelichotivý bizarní rozměr. Aby Bažanti byli zase v komediální formě, potřebovali by mít štěstí na dobrého režiséra. A v druhé polovině  jejich humorných cest už jen paběrkovali. To nejhorší  z jejich tvorby ale vlastně přišlo už o rok dřív, když se rozhodli pro filmový návrat a opětovně se nasoukali do vojenských mundúrů a vypadali jako totálně nezábavní a trapní penzisté. 4/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

„Tak zazvonil zvonec a ztřeštěným filmům Les Charlots je konec…“ Poslední dobrodružství ala výběrčí pro mafii dle mého nebylo zas až tak hrozné. Je pravda, že chlapci doslova ždímali zbytky své fantasie, ale i zde si pro diváky připravili několik humorných chvilek, navíc příběh jako takový zas až tak trapný jako tomu bylo v posledních filmech nebyl. Samozřejmě i zde se najde několik nelogických prvků, ale já si film v rámci možností užil. Možná i kvůli pohledným dámám. Ale především díky tomu, že je konečně KONEC této sérii, které jsem věnoval pozornost několik posledních dní a já se zase v poklidu můžu vrátit ke svým oblíbeným hororům…50% ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Úspěch filmů Les Charlots byl založen na situační komice. Tady je ale akce málo, slovní humor nezábavný, Bažanti vypelichaní, hudba nudná a český dabing odfláknutý. Ajajaj, to je zklamání! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Asi najbiednejsi Bazanti ... zacalo to v roku 1971 fakt na urovni ... skoda ze takmer vsetko slo do kopru od hereckych vykonov po "humor" 10 % ()

anli 

všechny recenze uživatele

Tohle si už Charloti nesazloužili a nemělo to vůbec vzniknout.Pryč je zašlá sláva a je vidět,že pokoušet se jí vzkřísit je opravdu téměř nemožné.Komedie to opravdu moc není,spíš jen taková malátná a křečovitá snaha,která se ale míjí naprosto účinkem.Za ty dva vtipy a úctě k mým oblíbeným Charlotům,dávám 30% a jdu si pustit"Bažanty"nebo,že by"Čtyři sluhy? ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušný návrat slavné trojky, Jasně, že už to nemá ten Zidiho břink, ale gagy tu jsou. I když jsou „sázeny“ řidčeji. Ale má to švih, a celkem slušný scénář. Je fakt, že konec jsem nepobral, totiž jak se ti dva Marcaudovi chlapi dostali za unesenou dívkou. Ale kašlat na to. Mně se to líbilo a bavil jsem se. Jo a přidávám za nápad se slečnami a pak ještě pravěkem. /////// *** a půl/!!!!! ()

Reklama

Reklama