Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gérard Belmont (Gérard Rinaldi) je ředitelem velké společnosti se spoustou zaměstnanců. V současnosti se hodně hovoří o propouštění. Šéfem personálního oddělení je Jean Barbier (Jean Sarrus) a Gérard mu dává pokyn, aby dělníky propouštěl. Jako prvního vybere Phila (Gérard Filipelli). Když Gérard oznámí otci, majiteli společnosti, že došlo k propuštění mnoha lidí a továrny byly uzavřeny, otec se naštve a vyhrožuje vyděděním. A syna vyhodí také. Cestou z „práce" nalézá Gérard Phila, ležícího na cestě. A skončí spolu v restauraci, kam dorazí i Jean. A tak se ti tři muži bez práce snaží protlouci životem, jak se dá. (Pitryx)

(více)

Recenze (5)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle Bažantí dobrodružství překvapivě až tak špatný nebylo. Teda ne, že by se jednalo o nějakou pecku, ale v kontextu z jejich pozdější tvorbou to docela ujde. Samozřejmě, že v minulosti dělali lepší snímky, ale to už bylo v době vzniku tohoto kousku pasé. Jako tradičně se spíše než o souvislý film jedná o takové střídání různých skečů a situací, ale pobaví to víc než jiné filmy co dělali už jenom ve trojici. Za mě průměr a 50% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Zbývající trojice začíná působit čím dál více vyčpěle. Tentokrát přišli s lehce dramatickou – kriminální zápletkou, která ovšem postrádala potřebný šmrnc a i humorných momentů tu bylo opravdu málo. Zdlouhavé pasáže o ničem + nic neříkající dialogy – to nebyla ta správná volba pro volnou zábavu. Občas jsem měl navíc dojem, že je to snad ani nebaví. Bohužel musím tento kousek zařadit mezi ty nejslabší, co vyprodukovala skupina Les Charlots. 40% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Sociologický aspekt nezaměstnanosti má v tomto humoristickém příběhu s francouzskou populární skupinou Les Charlots přinést další etudu nejrůznějších humorných skopičin, jenomže ne vždy to tak úplně funguje. Problémem je fakt, že razantně ubylo groteskních scén a spíše je vsazeno na dialogovou situační komedii, což v razantnosti humoru ztrácí už v kramflecích. Nejrůznějších gagů je tradičně sice více než dost, ale nějakým záhadným způsobem prostě nebaví, jak by měly. Oněm taškařicím má dokonce přispět hudební motiv, nemálo podobný  jiné komediální filmové série, a to o Růžovém panterovi, což je snad přesahem žánru do světa zločinu, ale i to dost poměrně ztrácí na svém úmyslu. Sice se v sociologické oblasti dělá legrace z vedoucích pracovníků systému na trhu práce, což zakládá, snad i v satiře, na něco jako antisystémový duch jakékoliv doby v situacionistickém diskurzu, avšak právě zvolený styl, pro Les Charlots typický, tomu bohužel nijak neprospívá. Myšlenka námětu ale není špatná. Spíše naopak. Jen to chtělo zpracovat kapánek jinak. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Děsně ukecané, legrace se objeví jen sem tam, je to utahané a nudné. S přivřeným okem beru těch pár gagů za celý film, ale toto opravdu netřeba nutně vidět. Děj to má vcelku svižný, ale jako takový není nic moc. Chybí tomu akce, málem jsem u toho usnul. Za ten vysvětlovací konec by rejža zasloužil pár facek. Velké mínus. ()

Reklama

Reklama