Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Padesátiletí provozu barrandovských ateliérů bylo okázale oslaveno výpravnou podívanou: v nákladných dekoracích hlediště varietního divadla (postavených pro seriál Cirkus Humberto) se sešlo mnoho ředitelů a ostatních důležitých. Usmívali se a předváděli zasloužené uvolnění po dobře vykonané práci při řízení socialistické kinematografie. Vladimír Sís to proložil ukázkami z filmů hlavně svých a také trochu i ostatních, kteří na "kopci snů" působili. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Marthos odpad!

všechny recenze uživatele

Semeniště nevkusu a dovoleného barbarství. Tvůrci, patrně pro nedostatek času a inspirace, rezignovali na jakékoliv chronologické a faktické uspořádání významných mezníků v padesátileté historii barrandovského filmového studia a jali se dychtivému obecenstvu předvésti obvyklý jarmark estrádního šaškování a pitvoření. Jeden by očekával alespoň důstojné slavnostní zakončení, ale nic. Ticho po pěšině. Zazvonil zvonec a Barrandova je konec. Zaplaťbůh. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nevím, někdo od toho zřejmě čekal zázraky – ale tohle byl spíše takový průlet barrandovskou historií, průvodce interiéry, ukázky z filmů, natáčení, písničky, rozhovory známých tváří – no a na tom já taky nevidím nic špatného. Horníček i Kopecký tomu dodali šťávu – já dostal přesně to, co jsem očekával a rozhodně to nemíním nějak hanit a celkem jsem se u toho i pobavil. I z toho důvodu moc nerozumím zdejšímu nízkému ohodnocení. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Jen z úcty k osobě Miroslava Horníčka dám dvě hvězdy, jinak nevím čím dalším by mě to mělo oslovit. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Oddychová záležitost natočená při příležitosti padesáti let barrandovských ateliérů. Působí na mne jako takový VIDEOSTOP, jelikož jsou v ní desítky ukázek známých či méně známých až zapomenutých čsl. filmů. Já si u toho říkal, tak tohle znám, tohle za ne a díky tomu mě tenhle neznámý film bavil. Navíc ty ukázky jsou samy o sobě zpravidla tím nejlepším z těch filmů, tak se člověk pobaví. [213. hodnocení, 12. komentář, 40%] ()

Denny 

všechny recenze uživatele

Natočeno k padesátiletí provozu barrandovských ateliérů... Výpravná televizní podívaná, na které se sešlo mnoho tehdejších ředitelů a dalších důležitých a všichni se tvářili spokojeně. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Ať si každý mele co chce že je to hnůj. Mě se moc líbilo jak tehdější filmové hvězdy seděly v hledištích na barrandově a dívali se na ukázky z filmů pro pamětníky. A když jsem tam uslyšela zpívat tolik krásných nezapomenutelných písniček, tak mi bylo jasné že zásadně méně než čtyři hvězičky nedám. Akorát mě mrzelo že když dostala prostor Fabiánová, Bohdalová a Hrušinský, že ho tím pádem nedostal i pan Pešek který tam teda bohužel byl jen jako komparzista epizodní role. A taky nemám moc ráda hudbu Karla Gotta. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

V té době (před 40 lety) nebylo mnoho jiných příležitostí, jak poznat blíže historii barandovských ateliérů (filmové dokumenty se skoro netočily a TV neměla o předválečnou kinematografii - kromě "Filmů pro pamětníky" - až takový zájem). Proto hodnotím jako vcelku užitečný počin . ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

To bych rád věděl, co Vladimír Sís hulil, když tento film dával dohromady. Podivná filmová oslava Barrandova, v níž Sís naházel na jednu hromadu bez ladu a skladu ukázky ze starých filmů (i těch svých), Švankmajerovy animované vložky a úryvky z Podskalského televizní estrády "Trilobit se diví". Dokonalý mišmaš. Za pochvalu stojí leda tak Horníček s Kopeckým, kteří jsou občas vtipní, a písničky z prvorepublikových filmů. Kdo chce vidět, jak vypadá Vladimír Sís na tripu, má možnost. P.S. Estrádu Trilobit se diví jsem viděl taky a je rovněž strašná. Zajímavé je, že Sís měl zřejmě přístup k hrubému materiálu té estrády, protože použil jiné záběry z jiné kamery apod. Ve filmu chybí humorný rozhovor Rosůlkové se Svobodovou, rozhovor s Peškem, monolog Jiřího Dohnala, scénka Lábuse a Kaisera o premiéře nového filmu, písně Vondráčkové, Jiráskové, Bartošky, Vaculíka, Janžurové, Postráneckého a Patrasové. Rozhovory s herci jsou v estrádě trochu delší, stejně jako vystoupení kaskadérů. P.S.2: Marthosi, ty jsi vůl. Typický projev pravičáckého blba, zblblého oficiální propagandou. ()

Reklama

Reklama