Reklama

Reklama

Klan Gucci

  • USA House of Gucci (více)
Trailer 2
USA, 2021, 164 min (Alternativní 151 min)

Režie:

Ridley Scott

Předloha:

Sara Gay Forden (kniha)

Kamera:

Dariusz Wolski

Hrají:

Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek, Alexia Murray, Vincent Riotta, Gaetano Bruno, Camille Cottin (více)
(další profese)

Klan Gucci je inspirován šokujícím skutečným příběhem impéria italského módního domu. Tři desetiletí rodinné historie, v níž nechybí láska, zrada, dekadence, pomsta ani vražda, skládají dohromady mozaiku toho, co všechno s sebou nese slavná značka Gucci. (Forum Film CZ)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (485)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott neustává ve své snaze přinášet stále nové filmy, které se nestanou rychlokvaškami, nýbrž zůstanou v povědomí diváků ještě alespoň několik let. I tentokrát se vrhl do nadměrně dlouhého eposu, u něhož mě však naprosto strhla první polovina a ta druhá mě už bavila o dost méně. O klanu Gucciů jsem toho před filmem moc nevěděl a nemohu tedy posoudit, kde je to umělecká licence (jako vždy jistě hojně zastoupená) a kdy se Ridley drží v rámci mezí historie, ovšem koho musím rozhodně pochválit, tak je Lady Gaga, u níž jsem ani po předchozích filmových zářezech nevěděl, jestli mě spíš štve nebo baví a tady mě tedy bavila dost. A čert vem její přestřelený akcent, tohle byla zkrátka její role. Jen škoda, že se Ridleymu právě v druhé polovině snímku nepovedlo udržet tempo, jinak by to byl v jeho kariéře další majstrštyk, letos dokonce už druhý. Takže za suprových 8. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Zábavné a vizuálně opulentní v jednotlivých scénách, ale neuspokojivé v celku. Zpočátku to vypadalo na izolované vyprávění o vztahu Maurizia s Patrizií, ale film se postupně rozpadl do útržkovitého příběhu druhé a třetí generace podnikatelské rodiny Gucci a tohle rozmělnění při absenci jakéhokoli vysvětlujícího přesahu filmu ublížilo. I přes tříhodinovou stopáž je takové sousto prostě příliš velké. Nutně tak muselo dojít k různým rušivým zkratkám, posunům vůči skutečným událostem, epizodickým nedotaženostem a časovým skokům, které filmu neprospěly. Do značné míry tu narativní bezradnost udržovaly při životě herecké výkony, ale nevyrovnanost filmu podtrhuje zjevný kontrast mezi uměřeným herectvím (Adam Driver a Jeremy Irons) a karikaturním figurkařením (Al Pacino nebo Jared Leto). Stojí za vidění, ale nic, k čemu bych se chtěl vracet. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Please, you can call me... seňora Gucci." R. Scott má stále čo ponúknuť a stále to vie. Do filmu napratal množstvo hviezd a dokázal to ukočírovať. V menších úlohách zažiaril každý. Al Pacino, J. irons i trochu kritizovaný J. Leto, ktorý to možno herecky prehrával, ale mne sa jeho pošahaný magor páčil a občas ma pobavil. Samostatnou kapitolou je hlavná dvojica A. Driver a L.Gaga. Driver za posledné 2-3 roky naozaj právom vystrelil do top kategórie hercov. L. Gaga ma však svojím výkonom odrovnala najviac. Popravde ako speváčku som ju neznášal a prvé zmienky o herectve som bral s úškrnom ako L. Dicaprio. No úsmev mi zmrzol. Mýlil som sa a L. gaga zažiarila ako diamant. Jednoducho ju nejde prehliadnuť, táto rola jej sadla dokonale. Celkovo veľmi pozerateľný a divácky vďačný film, ktorý aj pri tv premiére určite priláka mnoho divákov. 80%. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[65%] Viděno v kině. Pozvolné životopisné drama o rodině Gucci, na které se v pohodě dívá především kvůli dobrým hercům a jejich obstojným hereckým výkonům, tvořící zapamatovatelné postavy. Tak bych to jednoduše shrnul … Nicméně zkusím to mírně rozvézt. Délka filmu je dlouhá, ale dalo se to přežít. Asi tak cca poslední hodinka nebo posledních cca 50 minut bylo už dle mě takových natahovaných. Jasně, zřejmě se tam snažili vše vecpat, ale už to trochu ztrácelo mou pozornost. Přesto mě to moc nenudilo a jak jsem zmínil, ty herecké výkony byly docela dobré, prostě mě bavila většina postav. Lady Gaga mě zde překvapila, sehrála solidní výkon; prostě ztvárnila mrchu, co se nasrala do té rodiny. Stejně tak jako neutrální Adam Driver, který mě nikdy moc nebavil, ale zde ušel. Potěší i Jeremy Irons nebo Jack Huston. A nejvíc mě asi bavil Al Pacino a Jared Leto. Pacino zde už viditelně zestárl a ztloustl, ale to své charisma ještě neztratil. Naproti tomu Leto zde působil jako vtipná figurka, ale upřímně řečeno - díky němu jsem se párkrát opravdu zasmál. Filmový soundtrack  byl obyčejný, ale ty klasické, známé písně byly super. Takže škoda poslední té hodinky, která už mě trochu nudila a moc urychleného závěru. Chápu, že tohle není na místě, abych si nějak zvlášť stěžoval, je to podle skutečnosti, ale trochu bych to víc zvýraznil, prostě nevím. Dějově to ničím zajímavé není; zkrátka sledujeme sled postav a jejich následných činů. Na tento snímek jsem šel vcelku náhodně, neměl jsem žádná očekávání, neoslnil mě na maximum, ale ani neurazil. Jednou se to vidět dalo a k tomu hezky na velkém plátně. Klady to mělo, tak proč ne? ()

Claw 

všechny recenze uživatele

„Klan Gucci“ je neuvěřitelné drama založené na faktech týkajících se rodiny Gucci. Film je stylový, melodramatický, důsledně poutavý a plný patřičně skvělých výkonů vynikajícího hereckého obsazení. Lady Gaga a Adam Driver jsou oba neuvěřitelní a mají mezi sebou silnou chemii. Al Pacino i Jeremy Irons jsou chvályhodní a k nepoznání namaskovaný Jared Leto je jednoznačným zlodějem scén (v tom dobrém i zlém). Nejvíce na srdci diváka zahřeje kromě již zmiňovaných herců snad jen skvělá kamera a brilantní design kostýmů a interiérů, které pochopitelně tvůrci vypiplali do nejmenšího detailu tak, jak se na ikonu luxusu a glamouru sluší a patří. Režie Ridleyho Scotta je fantastická a energická s efektně ponurou barevnou paletou. Zase jednou byl jeho dotek patrný v celém filmu a udělal rozdíl. Ridley Scott si ve svých 84 letech už nemusí nic dokazovat a nyní točí filmy pro čisté potěšení, aniž by se staral o to, co si o něm budou myslet ostatní. Tón, v němž se mísí komedie a drama, možná není pro gangsterku nejkonvenčnější, ale když už mluvíme o bláznivé rodině, není nic lepšího než bláznivý film. Jen škoda, že je film tak dlouhý, roztěkaný, místy utahaný a postrádá svižné tempo. Závěrem musím říct, že „Klan Gucci“ je pěkný a zajímavý film. Všem doporučuji se na něj podívat. /80%/ ()

Galerie (285)

Zajímavosti (41)

  • Film se natáčel od února do května 2021 během třetí vlny covid-19 pandemie v Evropě. Natáčelo se v Itálii ve městech Řím, Miláno a Florencie, ale také na jezeře Como a v italských Alpách ve městech Gressoney-Saint-Jean and Gressoney-La-Trinit, kde se natáčelo také v údolí Aosta, které mělo znázorňovat švýcarský St. Moritz. (hansel97)
  • O produkci filmu se poprvé mluvilo v roce 2006. Již tehdy jej odmítla rodina Gucci. Ridley Scott měl režírovat film podle scénáře od Andrey Berloff. Hlavní duo tehdy měli hrát Angelina Jolie a Leonardo DiCaprio. Poté se o projektu mluvilo až v roce 2012, kdy režii převzala Scottova dcera Jordan Scott a Patriziu si měla zahrát Penélope Cruz. Projekt se opět neuskutečnil a v roce 2016 se režie ujal čínský režisér Kar-wai Wong. Na scénáři měla stále pracovat Bernoff nově s Charlesem Randolphem. Hlavní roli Patrizie měla připadnout Margot Robbie. V roce 2019 se k produkci vrátil Ridley Scott a projekt získal své finální obsazení. (hansel97)

Související novinky

Byly uděleny Zlaté maliny

Byly uděleny Zlaté maliny

27.03.2022

Jak už bývá každoroční tradicí, den před rozdáním zřejmě nejprestižnějších filmových ocenění, jakými jsou Oscary, přichází i udělení nejznámějších anticen. Zlaté maliny každý rok směřují nejhorším… (více)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

Pokračování Gladiátora se blíží

Pokračování Gladiátora se blíží

30.09.2021

Legendární režisér Ridley Scott potvrdil, že se skutečně chystá natočit pokračování Gladiátora. 83letý režisér nedávno dokončil dva nové snímky, Klan Gucci a Poslední souboj, oba dorazí do kin ještě… (více)

Reklama

Reklama