Reklama

Reklama

Klan Gucci

  • USA House of Gucci (více)
Trailer 2
USA, 2021, 164 min (Alternativní 151 min)

Režie:

Ridley Scott

Předloha:

Sara Gay Forden (kniha)

Kamera:

Dariusz Wolski

Hrají:

Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek, Alexia Murray, Vincent Riotta, Gaetano Bruno, Camille Cottin (více)
(další profese)

Klan Gucci je inspirován šokujícím skutečným příběhem impéria italského módního domu. Tři desetiletí rodinné historie, v níž nechybí láska, zrada, dekadence, pomsta ani vražda, skládají dohromady mozaiku toho, co všechno s sebou nese slavná značka Gucci. (Forum Film CZ)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (485)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takže vážení je to tady znova. Ridley Scott se rozhodně neflákal a předložil nám během krátké doby dva snímky. Zatímco Poslední souboj mě strhnul hned od úvodních minut. U Gucciho rodiny mě poměrně dlouho trvalo než jsem se dokázal zakousnout. Nicméně, skvělý soundtrack, parádní herecké výkony (Lady Gaga je bez debat skvělá herečka) a Driver? Toho je vyloženě radost sledovat prakticky v každém jeho dalším filmu. Takže ač to zpočátku nevypadalo, Ridley to zase jednou všem ukázal. Ten člověk zkrátka umí. A budu se těšit na další setkání. 75% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Průměrně zábavný film, a i to pouze díky přehrávajícím hercům, což jde stěží považovat za devizu. Jakoby je Scott nedržel na uzdě schválně, ať rozčeří stojatou hladinu dramaturgicky slabé látky. Právě pro dramatičtější námět (taky podle skutečných událostí), napínavější vyprávění a lepšího “záporáka” se mi o level více líbilo jeho All the Money in the World. Jeremy Irons a Al Pacino mi zde jako jediní dělali radost. A ke konci Camille Cottin, samozřejmě. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený mafiánský film bez mafiánů ve stoprocentně poutavém podání Ridleyho Scotta. Když jsem předevčírem psal, jak moc mě pohltila Poslední noc v Soho a jak se to povede málokterému filmu, tak trochu jsem doufal, že Klan Gucci bude dalším takovým. A naštěstí ano. Strhující hrabivá sága těží z hvězdného hereckého ansámblu stejně jako ze Scottovy nijak exhibující, ale přesto dokonale vtahující režie. Lady Gaga je pro mě po tomhle výkonu už navždy hereckou sázkou na jistotu, Adam Driver potvrzuje, že po hudbě Johna Williamse je tím nejlepším, co nám přinesly nové Star Wars, Al Pacino je klasický Al, očividně spokojený, že dostal pořádnou roli, a děsně mě bavilo sledovat zase v kině jeho um (scéna "Ne!" je nezapomenutelná). Jared Leto se ani pod (výbornou) maskou neztratil, což je dobře, Jeremy Irons a Salma Hayek mají ze všech asi nejmenší role, ovšem neznamená to, že si je právem nevychutnávají. Jeden z filmů roku, bez debat. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem kombinaci požitkářství, chytrého scénáře, lahůdkového obsazení, silných detailů, šťavnatých emocí a precizních kostýmů. Dostal jsem od každého nečekaně málo. Vždyť třeba úvodní půlhodina do svatby je absolutně nijaká, pak naštěstí nastoupí Al Pacino a zejména skvostně přehrávající (italsky rázně temperamentní) Jared Leto, přesto o lákavou látku opravdu nejde. Ridley Scott stvořil několik kultů a letos se s velkou pompou představuje (vinou pandemických opatření) už podruhé, jenže tenhle kus je prostě „obyčejné“ rodinné drama s osudem jednoho skomírajícího impéria za zády. Děvče ze skromnějších poměrů se provdává za vnuka zakladatele módního domu Gucci, ač se to jeho otci nelíbí. Ona má však své manipulativní kroky řádně promyšlené a pomocí manželova strýce se hodlá dostat zpět do rodinného podniku. Hlubšího vhledu do vývoje značky se nedočkáme, vztah ústředního dua dělá podivné kotrmelce a skutečný kriminální čin je vlastně jen jakousi poznámkou pod čarou. Prostě žádná linie netvoří to pravé jádro. Nejsou to ani rodinná trápení, ani vliv peněz na charaktery postav. Jednoduše žádné suverénnější téma. A ta přetahovaná mezi herci o „lepší“ přízvuk? Buď natočme film s italskými herci nebo prostě mluvme anglicky bez toho divadla okolo. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak dlouhý film o něčem tak "banálním?" Ridley Scott je samozřejmě skvělý režisér a herce si umí vybírat, ale tohle mohlo být klidně o hodinu kratší. Mapuje to osudy rodiny Gucciů od roku 1978-1997. Během té doby dochází k mnoha vzestupům i pádům, a i k pár hnusným podrazům. Zaměřuje se jak na osobní věci, tak firemní. Ústřední dvojici hrají Adam Driver a Lady Gaga. Adam se jako Mauricio postupně snaží převzít firmu a vymanit ji ze starých zaběhlých kolejí. Během toho se mu ale rozpadne manželství a se svou rodinou se také stihne rozhádat. Jak to celé skončí asi všichni víme... Jareda Leto bych tu teda vůbec nepoznal. :D "Moje jméno mi nevezmete!" ()

Galerie (285)

Zajímavosti (41)

  • V scéne, kde  je vyobrazený pohreb Rudolfa Gucciho (Jeremy Irons), sa objaví nad jeho fotkou obraz skutočného Guccia Gucciho. (Ubi123)
  • Dom používaný ako miesto natáčania pre dom Gucci je Villa Necchi Campiglio, ktorý slúžil aj ako miesto pre film Moje meno je láska (2009). (Arsenal83)
  • Lady Gaga vysvetlila, že vzala do úvahy to, ako jej dlhoročný priateľ Tony Bennett „nemá dobré pocity z toho, ako sú Taliani vo filme zastúpení z hľadiska zločinu“ a zatúžila „urobiť z Patrizie skutočnú osobu, nie karikatúru“. Aby to dosiahla, študovala Reggianiovej hlasovú kadenciu a postoj. Vysvetlila: "Cítila som sa, že najlepší spôsob, ako si uctiť Maurizia a Talianov, je, že môj výkon bude autentický, z pohľadu ženy. No nie ako talianskej Američanky, ale Talianky."  (Arsenal83)

Související novinky

Byly uděleny Zlaté maliny

Byly uděleny Zlaté maliny

27.03.2022

Jak už bývá každoroční tradicí, den před rozdáním zřejmě nejprestižnějších filmových ocenění, jakými jsou Oscary, přichází i udělení nejznámějších anticen. Zlaté maliny každý rok směřují nejhorším… (více)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

Pokračování Gladiátora se blíží

Pokračování Gladiátora se blíží

30.09.2021

Legendární režisér Ridley Scott potvrdil, že se skutečně chystá natočit pokračování Gladiátora. 83letý režisér nedávno dokončil dva nové snímky, Klan Gucci a Poslední souboj, oba dorazí do kin ještě… (více)

Reklama

Reklama