Reklama

Reklama

Klan Gucci

  • USA House of Gucci (více)
Trailer 3
USA, 2021, 164 min (Alternativní 151 min)

Režie:

Ridley Scott

Předloha:

Sara Gay Forden (kniha)

Kamera:

Dariusz Wolski

Hrají:

Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek, Alexia Murray, Vincent Riotta, Gaetano Bruno, Camille Cottin (více)
(další profese)

Klan Gucci je inspirován šokujícím skutečným příběhem impéria italského módního domu. Tři desetiletí rodinné historie, v níž nechybí láska, zrada, dekadence, pomsta ani vražda, skládají dohromady mozaiku toho, co všechno s sebou nese slavná značka Gucci. (Forum Film CZ)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (485)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Já bych snad nad těmi čtyřmi hvězdami i váhal, ale asi potřebuji kompenzovat ty kraviny, co tu píšou ostatní o nekonečné nudnosti a falešných přízvucích. Klan Gucci je klasické rozmáchlé drama se skvělými herci a přitažlivým tématem, které jsme měli v minulosti tak rádi, ale dneska už vyžadujeme, aby se dva obří roboti spolu mlátili, jinak nás filmy nebaví. Na jednu stranu se kritizuje, že je film nudný a zdlouhavý, na straně druhé se kritizuje, že snímek přeskakuje některé části. Že by diváci ocenili, kdyby se po dvou a půl hodinách z toho ještě na další hodinu a půl stala detektivka? Pochybuji. Spíš by asi nejradši přeskočili to všechno předtím a měli jen tu detektivku. Já jsem asi v tom týmu, kde bych i ocenil, kdyby to bylo delší, protože někdy se třeba upeče nějaká dohoda, je střih, mám za to, že je třeba druhý den a ono je to o tři roky později. Film ale rozhodně není nudný. Děje se v něm spousta zajímavých scén, zabrousíme v podstatě do několika žánrů a nad tím vším ční odér mafiánského filmu ála Kmotr. Musím vyzdvihnout úžasný herecký výkon Stefani Germanotty, ta paní je opravdu skvělá. Změnila tvář pop music a má na to stát se klidně herečkou no. 1. Líbil se mi ostatně ale i Adam Driver (a samozřejmě i ty legendy, co tam hrajou s nima). Ano, není to výjimečný film, ale je to kvalitní film a 70 % je málo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ani skvostné herecké obdadenie, nedokáže tento mimoriadny príbeh, dotiahnuť na vyššiu ako ľahko nadpriemernú úroveň. To spracovanie nie je nijak prevratné, akoby šlo o nejakú “smiešnu” rodinu od Ozety Dukla Trenčín. Neviem no, Ja osobne som teda čakal ďaleko viac, i keď napriek stopáži som sa nenudil (zrejme zo zvedavosti). Dalo sa, no Ridley v tomto prípade nijak mimoriadne neohúril. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Asi by som sa na tento film nepozrel, pretože ma nejaký Gucci nezaujíma, lenže toto je film Ridleyho Scotta a ten si pozrieť musím. A dobre som spravil. Ridley aj pokročilom veku chrlí filmy ako horlivý mladík, čo je skutočne obdivuhodne. Prišlo to trošku dlhé, no že by som sa výrazne nudil nemôžem povedať. Herecky je to brilantne obsadené, Adam Driver znova perfektný ako v Scottovom predošlom filme. Zvodná Lady Gaga mu dobre sekunduje, no zaujmú aj vedľajšie postavy, kde sa predstaví Al Pacino, Jeremy Irons alebo Jared Leto, ktorého tu nespoznáte. Príbeh je trošku rozťahaný, no ponúkne nám s každého obdobia niečo, celkom dobre to plynie vpred a aj preto som sa moc nenudil. Navyše vyber pesničiek je perfektný a výborne sedí. Intrigy v rodine Gucci nechýbajú a hlavne o tom je tento film. 75% - 4* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott vo svojom druhom filme z roku 2021 prechádza z dávnej histórie do histórie, ktorá je nám asi trošku bližšia. "House Of Gucci" hodnotím vo výsledku ako zaujímavý film, ktorý by som ale rozdelil na dve polovice. Prvú elegantnú, zamilovanú a zaujímavejšiu polovicu a druhú vážnejšiu a viac zameranú na biznis druhú polovicu. A úprimne si myslím, že prvá polka filmu je lepšia. A môžu za to hlavne dve veľké herecké esá Al Pacino a Jeremy Irons. Obaja sú vynikajúci a predávajú svoje role na 100% A každý z nich si aj získal moje najobľúbenejšie momentky vo filme. Prvá je Paolovo stretnutie s Rodolfom, kde mu predstavuje svoje dizajny. Všetko čo tam povie Jeremy Irons je absolútne zlato. A druhá scénka je pre mňa moment keď Aldo sa pýta Maurizia - "Is this what you want?". Ale celkovo si myslím, že budovanie vzťahu medzi Mauriziom a Patriziou je skvelé. Ich sex v účtárni je boží, ich svadba, Maurizio v podniku Patriziiných rodičov... všetko super. Myslím si, že po návšteve finančnej polície sa presúvame do tej druhej vážnejšej časti. A hoci tam nie je nič čo by som ohodnotil negatívne, tam sa môj záujem o film začínal postupne vytrácať. Bolo to spracované dobre, ale bez Ironsa a Pacina tomu chýbal ten šarm a elegancia, ktorá ma zahákla v prvej polovici. A to je škoda. Každopádne som ešte nepovedal jednu dôležitú vec a tým je fakt, že Lady Gaga to dala na jednotku a rovnako aj Adam Driver opäť potvrdzuje svoj talent. Film stojí za to vidieť. Ale po "The Last Duelsom si myslel, že sa dočkám niečoho silnejšieho. Hodnotenie: B+ ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jedná se sice o téma, které mne nijak zvláště nezajímá, ale i tak mne film jakožto celek zaujal. Bohužel však klady i zápory přesně odpovídají životopisným filmům. Tím pádem, dílo dle očekávání ztrácí zhruba někde kolem poloviny stávající úroveň. Zbytek je sice stále koukatelný, ale rozhodně už se mi to tolik nelíbilo. Abych svou myšlenku trochu rozvinul. Úskalí životopisných děl o kterém hovořím. Na začátku máme zpravidla ukázky něčeho krásného a velice zajímavého. Divák rychle spolkne návnadu a přijde mu, jakoby krásné a sympatické ústřední filmové postavy mohly dosáhnout prakticky čehokoli. Ve svých životech však ujdou jen pár uspokojivých krůčků a pak tvrdě padnou na hubu, neboť je jejich okolí poseté jen do zad bodajícími sviněmi. O to horší, že divák nemá komu přát, natož s kým se ztotožnit. Jelikož kladná postava již v tuto chvíli prakticky neexistuje, neboť se nenávratně proměnila do ještě většího hajzla. Autenticita reálného světa se musí ocenit. Ale koukat na něco takového, pak pro mne postrádá smysl, neboť je to zdlouhavé a osudy výrazných tváří společnosti Gucci jsou mi celkem ukradené. 60% ()

Galerie (285)

Zajímavosti (41)

  • Skutečná Reggiani si odseděla 18 let a byla propuštěna na svobodu v říjnu 2014. A k filmu se dokonce vyjádřila: „Jsem celkem znepokojená tím, že mě hraje Lady Gaga, a ani se neobtěžovala za mnou přijít, aby mě poznala.“ Lady Gaga tak však učinila záměrně, protože nechtěla na Patrizii poutat ještě větší mediální pozornost. (WaspSalander)
  • V momente, kedy Paolo (Jared Leto) oznámi otcovi Aldovi (Al Pacino), že predal svoj podiel v rodinnej firme, je počuť trepot vtáčích krídel, čo je odkaz na Paolovu skoršiu repliku o slobode, že chce zažívať slobodu ako holub. (Biopler)
  • Podivná hra, kterou hrají muži na Aldově (Al Pacino) oslavě, je tzv. Calcio Fiorentino, neboli Florentský fotbal. Jedná se o jeden z nejvíce násilných kolektivních sportů, ve kterém jsou dovoleny pěsti či kopance. (NiWi)

Související novinky

Byly uděleny Zlaté maliny

Byly uděleny Zlaté maliny

27.03.2022

Jak už bývá každoroční tradicí, den před rozdáním zřejmě nejprestižnějších filmových ocenění, jakými jsou Oscary, přichází i udělení nejznámějších anticen. Zlaté maliny každý rok směřují nejhorším… (více)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

Pokračování Gladiátora se blíží

Pokračování Gladiátora se blíží

30.09.2021

Legendární režisér Ridley Scott potvrdil, že se skutečně chystá natočit pokračování Gladiátora. 83letý režisér nedávno dokončil dva nové snímky, Klan Gucci a Poslední souboj, oba dorazí do kin ještě… (více)

Reklama

Reklama