Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh romantické komedie je zasazen do malého města a okolí na Broumovsku. Dramatická krajina koresponduje s náladami hlavní hrdinky Terezy (36), bývalé primabaleríny Národního divadla, která po úrazu skončila kariéru profi tanečnice a přestěhovala se s manželem Petrem a sedmiletou dcerou Maruškou na opuštěný mlýn, který zdědila po babičce. S buldočí vůlí a přes omezené finanční prostředky stavení rekonstruuje, aby vytvořila rodině nový domov. A přivydělává si tím, že vede v místní škole kroužek pohybové výchovy. Učí životem unavené ženy dávno zapomenutým tanečním pohybům a jejich dcerky základům baletu. Petr na venkově není šťastný, chce dělat kariéru v Praze. Manželství procházející krizí, nejistá existence a lidská omezenost některých obyvatel malého města Terezu nutí táhnout na vlastních bedrech víc, než možná dokáže unést. Naštěstí jsou tu její malé "primabaleríny", které mají do dokonalosti daleko, ale o to víc jsou roztomilejší a Terezin nakažlivý optimismus. Ale život nám klade do cesty nečekané nástrahy. Jedné noci mlýn začne hořet, na scéně se objevují dobrovolní hasiči a jejich hezký velitel. Petr Tereze oznamuje, že stěhuje do Prahy, ředitel školy, že kroužek pohybové výchovy chce vedení města zrušit, a na scéně se zničehož nic objeví Tereziny kamarádky. Pokud to všechno chce Tereza ve zdraví přežít, bude myslet vymyslet plán... (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (88)

quokam 

všechny recenze uživatele

Prilis dlouhe. Strihat, strihat, strihat. Trosku jako dort pejska a kocicky: od vseho osvedceneho troska, jen to dohromady nejak nesedi. 10 proc navic za Roberta Mikluse. 3/10 ps: opravdu by partu maniku pustili na detskou (!!!!) soutez? To je trochu moc i na komedii.upd 10012024 muj maly osobni divacky oscar za dila premierove shlednuta v rice 2023. Udeluji panu Robertu M cenu za nejlepsi herecky vykon v komedialni minimalni roli. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

taková ta klasická česká jakože romantická komedie, která ale není moc romantická a vtipná už vůbec. Po cca pěti minutách budete přesně vědět co se bude dít a jak vše skončí a tým režiséra Zahrádky vás nezklame. Je to sice o něco menší utrpení než české vztahové polo dramedie, ale za výhru se to rozhodně označit nedá. Pokud je tu něco alespoň trochu v pořádku tak je to Vica Kerekes, která sice nemá moc co hrát, ale aspoň se na ní hezky dívá. Škoda že jako svůj protipól vyfasovala Ondřeje Veselého. Ten sice vypadá dobře bez trička, ale hrát umí jen o něco málo lépe než Kohák a nebo třeba stolní lampa...35% ()

Reklama

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Svérázné kvality pásové výroby seriálů TV Prima si našly cestu až do světa filmu, k jehož sledování mě přivedla účast vypečeného záporáka ze seriálu Vyprávěj, Jardy Franze. Ten svůj jinak asi spolehlivý herecký výkon (v čemž zůstal ve filmu osamocen) podpořil producírováním se po plátně polonahý, na což už jsem ale zase zvědavý nebyl, byť po úvodní scéně celého filmu už byl člověk asi připravený na všechno. A kdo to nevypnul po pár sekundách, dobře mu tak. Tento film, dá-li se to tak vůbec nazvat, by byl asi snadným terčem k broušení ostrovtipu. Ale do začátků bych jeho autorům poradil, že hlavní postavou romantické komedie by neměla být nesympatický hysterická semetrika, nýbrž sympatická žena. A pro její ztvárnění by se měla vybrat nějaká sympatická herečka. Jinak, těch vesnických klišé s opilci a hasiči už je v těch filmech taky trochu moc. A je docela smutné, že nejpřirozeněji a nejvtipněji se s tím popasoval Jiří Adamec ve všeobecně dost vysmívaném filmu Léto s gentlemanem. Který má kupodivu o 14 % nižší hodnocení než tato nezajímavá sračka, kterou jsem po hodině definitivně vypnul. ()

Rathalos odpad!

všechny recenze uživatele

Nakopal by som cloveka,ktory robil casting na hlavnu rolu,v Cechach je kopec vybornych hereciek a dostane to Vica Kerekes,to nechapem,tak v prvom rade sa nedalo pocuvat,ako dristala raz po slovensky,raz po cesky,otrasny zahanbujuci slovny prejav,taktiez jej herecky vykon a s jej postavou hrat ucitelku baletu,to bol vrchol toho vsetkeho,pohybovala sa ako medved,ktoremu treba srat,takze mam velmi rad cesku tvorbu,ale toto je pre mna ten najjasnejsi odpad...:-) ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný  a  jednoduchý  děj , hasiči  mají  nefunkční  stříkačku  a  tak  potřebují  novou . Dají  se  do  tance  a  uspějí . Malá  Valentýna  byla  rozkošná  , ale  sama  to  nevytrhne . Vica  mi  tam  nějak  nesedla . A  to  samé  Havelka  Jirka .  Ten  se  tam  vůbec  nehodil . A  navíc  nejsou  noví  , schopní  scénáristé ,  asi ,  kteří  by  napsali  opravdu  dívatelnou  komedii . O  režii  ani  nemluvě . ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • V približne 26 minúte telefonuje Vica v krčme. V jednom zábere drží telefón v ľavej ruke a hneď po strihu, bez viditeľného preloženia, ho drží v pravej ruke (Johnny.ARN)
  • Taneční soutěž se natáčela v Masarykově divadle v Jičíně. Tenisové scény se točily na kurtech v Horažďovicích. Většina filmu se však točila v obci Železnice u Jičína. (marelzwareli)
  • První klapka filmu padla na Šumavě v červenci 2020. (ČSFD)

Reklama

Reklama