Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh romantické komedie je zasazen do malého města a okolí na Broumovsku. Dramatická krajina koresponduje s náladami hlavní hrdinky Terezy (36), bývalé primabaleríny Národního divadla, která po úrazu skončila kariéru profi tanečnice a přestěhovala se s manželem Petrem a sedmiletou dcerou Maruškou na opuštěný mlýn, který zdědila po babičce. S buldočí vůlí a přes omezené finanční prostředky stavení rekonstruuje, aby vytvořila rodině nový domov. A přivydělává si tím, že vede v místní škole kroužek pohybové výchovy. Učí životem unavené ženy dávno zapomenutým tanečním pohybům a jejich dcerky základům baletu. Petr na venkově není šťastný, chce dělat kariéru v Praze. Manželství procházející krizí, nejistá existence a lidská omezenost některých obyvatel malého města Terezu nutí táhnout na vlastních bedrech víc, než možná dokáže unést. Naštěstí jsou tu její malé "primabaleríny", které mají do dokonalosti daleko, ale o to víc jsou roztomilejší a Terezin nakažlivý optimismus. Ale život nám klade do cesty nečekané nástrahy. Jedné noci mlýn začne hořet, na scéně se objevují dobrovolní hasiči a jejich hezký velitel. Petr Tereze oznamuje, že stěhuje do Prahy, ředitel školy, že kroužek pohybové výchovy chce vedení města zrušit, a na scéně se zničehož nic objeví Tereziny kamarádky. Pokud to všechno chce Tereza ve zdraví přežít, bude myslet vymyslet plán... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (88)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná tutovka, docela pohodový, milý film rodinného typu, kde řešíte jenom, který z tatínků nakonec zůstane. Vica vypadá pořád skvěle, a to samé Schneiderová. Ondřej Veselý je takový český Kolejník. Příroda, postavičky z městečka i hasiči celkem cajk. První projekce v Catacombes Milou kinematográfos. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Tady někdo v životě neviděl bývalou baletku. Kerekes je holka krev a mlíko, ale její nevhodné obsazení je možná ten nejmenší problém. Nikdo soudný přece nemůže vystavět příběh kolem dětské taneční soutěže, ve které exhibují také dobrovolní hasiči naroubovaní v legínách. Kroupová se může jít zahrabat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Coppélia Kerekes a Pták ohnivák.. Nejdřív Flashdance ve čtvrté cenové. Pak do půl pasu svlečený hasič nese v tričku výhru z automatů a podnapilá maminka, co nechala dceru x hodin doma s militantním starcem, mu chce cosi dělat s ještěrem. Po ještěrovi se jde i ve chvílích, kdy má dcera ve vedlejším pokoji horečku, načež přichází dilema, jestli coura, nebo Macour. How bizzare! Je snad scenáristka fanda Massima z 365 dní? Známé tváře, známý dějový oblouk, známý výsledek. Chápu snahu pobavit cílové publikum, ale u mě se dostavila jen rozpačitost nad trapností.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela feel good nenáročný kousek se sympatickými herci, se všemi klady i zápory českých rom-comů, ale na mě tenhle film nakonec docela zafungoval a všechny ty banální zápletky jsem v klidu schramstl. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pokud by Láska na špičkách zůstala v žánru romantické komedie, bylo by to marný, ale ten malej přesah do rodinnýho filmu tomu dost pomoh. ()

Hunt odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je fakt průser, scény na sebe nenavazují, postavy mění nálady naprosto nelogicky, o nevkusu nemluvě...chtěl jsem dát alespoň jednu hvězdu pro některé herce, kteří se snaží zachránit co se da - ale to je nemožné....dodival jsem do konce, ale bohužel, nemá to světlé chvilky .... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film plný klišé a obohraných scén ako hrom. Najmä v našom prostredí. Je ako nejaká nepríjemná tanečná partnerka, ktorá vás celý večer ťahá za nos a nevie sa rozhýbať. Ak by som ho mal charakterizovať v jednej vete, tak by som povedal, že "Láska na špičkách" je totálne zprasená tanečná komédia, pri ktorej si ani nezatancujete a ani sa nezabavíte. Na hranici odpadu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

"Romantická" komédia z dedinského prostredia, ktorej jediným pozitívom je fakt to prostredie a atmosféra vidieka či malomesta. Inak celú svoju komediálnu stránku stavia na tom, že Koháka s Chmelom oblečie do ženských šiat alebo že dve 6-ročné slečny si povedia, že nie sú žiadne teploušky. Scenáristka úplne mimo a Kerekes prekvapujúco neukazovala kozy, čo je jej jediné herecké umenie, pričom jej preskakovanie zo slovenčiny na češtiny bolo skutočne trápne. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ne dobré ale snesitelné bez vyloženě trapných scén. Scenáristicky bohužel standardně česky mizerné, kdy se chování postav mění v rámci minut, přestože k tomu většinou nemají důvod. Pořád ale snesitelnější český kousek. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Těžce předvídatelný a zbytečně dlouhý a natahovaný film, který si jednu hvězdičku vydobyl jen za Železnici, kde se část scén natáčela. Lidé se chovají naprosto nesmyslně, viz ta úvodní scéna, kdy kráva Tereza tančí ve stodole, kterou vlastní chybou zapálí - a ona je pak za ubližovanou chudinku a ještě se vzteká na všechny kolem sebe, sprdává hasiče, sprdává manžela, a nikdo jí neřekne: "Drž kušnu, krávo, sama sis tu stodolu zapálila, je to celé tvoje chyba, ani pojišťovna nám za to nic nedá." A manžel asi mimoň z jiné planety (naprosto divně přehrávající Havelka) chvilku zmateně běhá, aby ráno odjel profesořit na školu, jako by k ničemu nedošlo a nic se nestalo. Asi se tím mělo ukázat, jaký je jako chlap zmetek a že ženská potřebuje oporu v chlapovi, jenže jako Havelkova postava by se nezachoval JEDINÝ chlap na světě, jen mimozemšťan. Tohle je prostě sci-fi. Taky nechápu, co mají Pražáci pořád s tou vesnicí, okresními přebory a dobrovolnými hasiči, že netočí skoro o ničem jiném. (Pokud to není seriál, to se tam ještě dostanou vinaři.) Navíc ve stylu zesměšňování, jací burani to jsou, ale když si je vezme do parády holka z Prahe (ačkoli je to Slovena, tak možná Bratislavy, tam to funguje nemlich jako v Čechách), tak kluci se pochlapí (fórek vzhledem k ději filmu) a zatančí balet tak, až první cenu vyhrají. (To snad ani není spoiler, k tomu to očividně a zcela průhledně celou dobu směřuje.) A jinak ano - sbor dobrovolných hasičů sice hasit požáry neumí, ale v ženských šatečkách tančí balet a dostane se s ním až na soutěž. Btw, už trochu oplácanější Vica občas taky musí z pozice scénáře tančit, a jsou to ty nejtrapnější scény hned po hasičích v sukýnkách. ()

Ivoshek odpad!

všechny recenze uživatele

Hele, on tohle vážně někdo chce vidět a jde na to třeba do kina? Proč? Proč koukat na špatně napsaný scénáře, záhraný stále stejnými herci (jen někteří jsou špatní)? A proč tam píšou “komedie”, když to není vtipný? ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Na ten radostný moment, kdy budu moct tomuto paskvilu fláknout odpad, jsem se těšil už od první scény z hasičské zbrojnice. Vrcholem celého snímku byly překvapivě už úvodní titulky, což jsem poznal podle toho, že už to pak šlo celou dobu jen z kopce. Jediným kladem filmu pro mě byla možnost spočinout vilným pohledem na křivkách mé oblíbené zrzky, ale i její role byla na pěst. Nedumám nad tím, co některé herce přimělo k účasti v této zoufalosti, protože moc dobře vím, že se složenky samy nezaplatí, ale Alena Kroupová se mou oblíbenou scénáristkou zjevně nestane. Její výtvor trpěl mnohými klišoidy, nepřesvědčivými dětskými hereckými výkony, nepřesvědčivými hereckými výkony obecně, úděsným příběhem, nesympatickými postavami a některými scénami tak pitomými, až jsem si musel kontrolovat, jestli mi nezačaly krvácet oči. Za všechny vypíchnu jen vytlačení auta z kaluže a balení do mokrého prostěradla. / Poučení: Byl to pro mě sice traumatický zážitek, ale na zrůdnosti Evy Toulové přece jen neměl. ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Komedie to není, ale založil bych kategorii komedie_škoda mluvit. Klasická televizní blbost točená na známém místě.  Pěkné, ale jistě by se našlo i něco nového. Ondřej Veselý od Vyprávěj popošel herecky o kousek dál ( točí jednu blbost za druhou ), ale prostor moc neměl. Ostatní křoví v čele s panem Kohákem, kterému ti blbci vydrží do důchodu klasicky televizně, nepřekvapivě, nudně. Vica jako baletka? Byť starší, neuvěřitelná, k neuvěření tedy. Odvedla svůj průměr. Jediné plus je nedabováni a československá mluva podle emocí. Tak to má být. Jinak nuda, nuda, nuda. Dal jsem to na Netflixu do konce, pro objektivitu. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Snažím se být hodná a hledám na každém filmu aspoň něco pozitivního, ale někdy to prostě nejde. Snaha o humorné vsuvky s dobrovolnými hasiči v čele s Kohákem a Nohou + bídná romantika + do jednoho nesympatičtí mužští hrdinové = velká zbytečnost. Tak snad jenom za tu Vicu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

taková ta klasická česká jakože romantická komedie, která ale není moc romantická a vtipná už vůbec. Po cca pěti minutách budete přesně vědět co se bude dít a jak vše skončí a tým režiséra Zahrádky vás nezklame. Je to sice o něco menší utrpení než české vztahové polo dramedie, ale za výhru se to rozhodně označit nedá. Pokud je tu něco alespoň trochu v pořádku tak je to Vica Kerekes, která sice nemá moc co hrát, ale aspoň se na ní hezky dívá. Škoda že jako svůj protipól vyfasovala Ondřeje Veselého. Ten sice vypadá dobře bez trička, ale hrát umí jen o něco málo lépe než Kohák a nebo třeba stolní lampa...35% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

I přes to, že film mizernýho Zahrádky není nijak originální, ani nijak strhující, koukat se na něj snad i dá. A to zejména zásluhou Vicy, a skupině kašparů v čele s Kohákem.. Takže jednou stačí, ale budu tuhle kravinku šetřit, a ty tři hvězdy klidně dám. 50%. ()

Reklama

Reklama