Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběhy ze združstevněné vesnice se často vyznačovaly plochostí zápletek i nanášením idylických odstínů. Tentokrát měli být diváci pobaveni zmatky, které zavinila fáma o údajném budování velkého rekreačního střediska na břehu místního rybníka. Zejména směšné mělo být, jak se kdekdo snažil zbohatnout. Všimneme si sklonu k bezúčelnému karikování a laciné nadsázce, skrze níž byli pozorováni jednotliví protagonisté. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Průměrný film - nebo spíš vesnické leporelo - průměrného režiséra, které je svou poetikou dost možná předobrazem pozdějších normalizačních Chalupářů. Je to spíše taková úsměvná záležitost a přehlídka dobrých herců než plnohodnotný film, nicméně musím konstatovat, že tento žánr - tedy jaksi sociální pohádka z jakéhosi současnost připomínajícího bezčasí mi v dnešní tuzemské tvorbě chybí. A že jich za éry socíku vzniklo i pár povedených... například Hry a sny, Tři přání nebo Až přijde kocour. Za poslední roky tomu mělo nejblíže třeba vánoční Přání k mání, ale i tak tento svébytný český žánr, podobně jako klasický pohádkový narativ, čeká na své znovuvzkříšení. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Rozkrádačky socialistického majetku, sny o rychlém zbohatnutí, imagiární kontrola, zahlazování stop. Asi takto ve stručnosti by se dala charakterisovat tato příjemná oddychovka která stojí na dobrých hereckých výkonech (Kemr, Mareš, Hrušinský a Fiala), a vtipných především zmateně orientovaných scénách, čas od času se podobný film dá zkouknout..Očumování Tatry 603 nemělo chybu, stejně tak jako Marešova Jawa 250, kterou nám svého času záviděl svět! ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Co ještě potřebujeme? Za rok (práce) jsme si koupili pračku...televizi... Jsou filmy, jejichž kvalita (umělecká, zábavní) vysoce přesahuje dobu vzniku a přináší tak prospěch i dalším generacím. Další filmy jsou zajímavé pro svou bizarní politickou angažovanost nebo specifickým dobovým vyzněním. No a nakonec jsou filmy, u kterých marně pátrám, proč vznikly. Toto je jeden z nich. Hvězdičku za dobové reálie. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Film o ničem. Satira?! Ani omylem. Přiboudlá komunální taškařice, která nikoho a do ničeho netepe, jen mlátí prázdnou slámu. Jednotlivé situace postrádají naváznost, série veskrze trapných rádoby gagů je inscenována s překvapující neobratností, dialogy, i ty slušnější, mizí v hlubině jalového scénáře, který se ani nepokouší vytvářet základní rámec pro smysluplný děj. Katastrofální dopad Sísova režijního pojetí se projevuje zejména na výkonech většiny představitelů, kdy plejáda výborných herců nemá co hrát. Tento film skutečně nezanechá v současném divákovi hlubší zážitek, spíše se chtě-nechtě domáhá všetečné otázky: proč? ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Tohle mě dostalo. Krásná stará česká komedie s kvalitními herci ale hlavně s tou typickou venkovskou povahou. Jako malý pamatuji naprosto stejné prostředí, když jsem býval o prázdninách u prarodičů na Vysočině... Tomuhle není co vytknout i když je to trochu režimová záležitost. A jako Pardubákovi se mi to líbí dvojnásob. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Filmovalo se v Moravské obci Veverská Knínice a v Brně. (M.B)
  • Během natáčení filmu někteří herci přespávali po hotelích, jiní však přespávali přímo ve vesnici u tamních obyvatel, a to z důvodu, aby "nasáli" tu pravou vesnickou atmosféru a mohli ji přenést do filmu. (Dave_ff)
  • Chaty u rybníka jsou namalovány na skleněnou tabuli. (M.B)

Reklama

Reklama