Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stárnoucí letuška Jackie Brownová (Pam Grierová) si přivydělává ke svému hubenému platu pašeráctvím peněz z Mexika pro překupníka zbraní jménem Ordell Robbie (Samuel L. Jackson) až do doby, kdy ji zatknou agent AFT a policajt z L.A. přímo na letišti. Pokud jim slíbí spolupráci při dopadení Ordella, má šanci vyhnout se kriminálu. Jackie, která je na svobodě jen díky sympatickému ručiteli soudních kaucí, zosnuje odvážný plán, jak to zahrát na obě strany. Situaci však komplikují Ordellovi komplici Louis Gara a Melanie Ralstonová, kteří mají své vlastní záměry. Jackie, která na oko spolupracuje s policisty i nepohodlným šéfem, se pokusí vypálit rybník oběma a odejít s milionovým balíkem. Kromě Grierové a Jacksona se ve hvězdně obsazené adaptaci románu Elmora Leonarda od režiséra Quentina Tarantina představují také Robert Forster, Michael Keaton, Bridget Fondová a Robert DeNiro. (HBO GO)

(více)

Recenze (796)

Profík 

všechny recenze uživatele

Kdo čekal po prvních dvou filmech další nářez, možná byl zklamán, já rozhodně ne i kidný film měl napětí a navíc skvělé herce. 90%. ()

Godless 

všechny recenze uživatele

„To byla sranda“ fráza, ktorá mi za daných okolností vyfrkla nápoj nosom. Vynikajúci film od vynikajúceho autora, i keď po filmoch Gauneri a Pulp fiction išlo o menej krvavé, menej drastické, menej Tarantinovské dielo. Zámerne nepíšem menej dobré, pretože by to nebola pravda. Záleží od vkusu. Tým, ktorým sa spomínané dva filmy nepáčili práve kôli prílišnej brutalite, si pri Jackie Brownovej prídu na svoje. Napínavý dej, kde až do konca čakáte kto to vlastne koho podrazí. Niekedy až príliš natahovaný film, ale aj tak stojí za zhliadnutie. ()

nick.nz 

všechny recenze uživatele

Pam Grier je tady úplně skvělá. Super film se super dějem který nenudí ani na chvilku a pokud sledujete v angličtině musíte dát 5° už jen za ty hlášky. ()

jamescosa 

všechny recenze uživatele

Pro mně jednoznačně nejlepší film z dílny QT. To co se na plátně odehrává mezi Robertem Forsterem a Pam Grier je naprostá špička. ()

nemkatuli 

všechny recenze uživatele

Filmů je mraky a z těch všech je mojí srdeční záležitostí právě Jackie Brown. Úžasná Pam Grier i Robert Foster od momentu kdy Jackie odchází z vězení je ve vzduchu něco zvláštního co se pomalu podkresleno nádhernou hudbou a výmluvnými gesty mění v silný vztah. Co se týče výběru hudby musím říct, že nejednou Tarantino ukázal jak je geniální!! Ještě jedna věc, film jsem viděla i v originále a musím uznat, že je dabing Valerie Zavadské je "par excellance". ()

pimpmybigmac 

všechny recenze uživatele

Dve a pol hodiny ma tešil Samuel L. Jackson svojou dokonalou schopnosťou vžiť sa do role. Pam Grierová a De Niro výborne a dokonca aj R. Forster prekvapil. Quentinov talent tvoriť dialógy resp. celý film je závideniahodný. Sedel som a vychutnával pôžitok z filmu, pričom som si vôbec neuvedomil že stopáž tvorí 154'. Viac takýchto filmov a menej Diversračiek ! ()

Duston_Movie 

všechny recenze uživatele

Pomaly plynúci dej, ktorý ale nepretržite baví. Množstvo rozhovorov a hudby. Rozmýšľal som, že dám snímku 3 hviezdičky, ale teraz sa mi zdá, že dám dokonca 4. ()

phoenix9 

všechny recenze uživatele

Na Tarantina je to trošičku slabšie, ale zo všeobecného pohľadu , ide stále o veľmi kvalitný film , ktorý poteší , a plný počet nedám iba z toho dôvodu , že mi proste niektoré dialógy nesadli. 75 % ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Při čtení zdejší komentářů jsem čekala kvalitativní sešup dolů, ten se však nekonal. Jackie Brownová je velmi slušný kriminální film. Nahoru ho táhnou schopní herci, má místy docela dobré dialogy a tady několik krásných scén, které vyšperkovaly trochu uměle zapletený příběh (s již mírně ohmatanou zápletkou), a samozřejmě tu má velké slovo také hudba. Jsem spokojená a dohromady dávám 80% ()

ters 

všechny recenze uživatele

Tohle mě teda moc nenadchlo. Je to příliš dlouhé a chybí mi ten typický Tarantinův styl. Nějak ho nepoznávám. ()

HoncPe 

všechny recenze uživatele

Film byl super ale trochu mi zde chyběla nějaká akce, kterou od Tarantina očekávám. Možná jsem ale jen moc zhýčkaný Djangem, Kill Billem a podobnými novějšími počiny. Určitě je potřeba vyzdvyhnout obsazení. Všichni hráli skvěle a měli skvělé hlášky. Co víc říct, prostě Tarantino, více asi dodávat netřeba. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Asi nejucelenější a nejnormálnější Tarantino, kterého jsem měl možnost spatřit. Klasický krimi thriller s klasickou peněžní zépletkou. Bonusem jsou scény mezi Jacksonem a De Nirem. Tam poznáte Tarantina. ()

LukasDCA 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý si vyžadoval odo mňa najväčšiu dávku trpezlivosti, aby som ho vôbec dopozeral. Nebol zlý, to ani náhodou, len to bolo príliš natiahnuté a podľa mňa to malo zo všetkých QT filmov najslabší ťah na bránku, celé to proste len tak preplynulo. Takisto je to film v ktorom sa mi SLJ zo všetkých Tarantinových filmov páčil najmenej. Ešte aj v tom Djangovi ma ten jeho nesympatický čierny beloch bavil viac ako tu hlavný záporák. Keby film hodnotím samostatne, dám mu 4. Keď si ho ale porovnám s ostatnou QT tvorbou, tak proste nemôžem. ()

Oxytocin 

všechny recenze uživatele

Přece nebudu dávat 3 hvězdičky jenom pro to, že je to film Q.Tarantina. Nechápu, že lidé to tady ve velkém hodnotí rovněž jako nudné, hvězdy nezaručující kvalitu atd..., ale přesto šoupnou do hodnocení "generálporučíka" :( ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Tarantino mě naprosto opět uchvátil. On ví jak na to. Příběh byl vystavěn naprosto dokonale a ty herecké výkony!! Pam Grier, žena, která mě svým výkonem dostala do kolen. Žasl jsem, že téměř v 50 vypadala tak úžasně. Byla tam vlastně tou největší hráčkou, ale přitom byla svým výrazem a chováním stále nevinná. Nejlepší bylo to, že do každé scény, kde byla, přinesla jistou eleganci a vášeň (tady taky musím poděkovat skvělému dabingu). Samuela L. Jacksona bych vůbec nepoznal. Všude ho vidím s pleškou a tady takový vlasáč. Ale slušelo mu to tam. A to, že je filmovému Robertu Forsterovi 56 vůbec neubírá na jeho sexappealu. ()

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama