Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh krále Juraje (Marián Mitaš), jeho bratra Filipa (Juraj Hrčka) a dcery Hanky (Darija Pavlovičová) se prolíná s motivem vodní říše, které vládne laskavá a spravedlivá Paní vod a pramenů (Linda Rybová). Královna zemřela, když byla princezna Hanka ještě malá a od té doby se o ni pečlivě stará král. Jednou princezna těžce onemocní a její otec se bojí, že by mohl o svou dceru přijít. Slituje se nad ním Paní vod a pramenů, která má princeznu ráda, a králi daruje pramen léčivé vody. Předem ho ale varuje, že kdyby chtěl někdo zázračné vody zneužít ve svůj prospěch, k získání bohatství a moci, pramen navždy vyschne. Princezna se zázračně rychle uzdraví a od toho dne král dbá o to, aby léčivou vodu dostal každý, kdo ji potřebuje ke svému uzdravení. Na oslavu desátého výročí pramene přijede králův bratr Filip se svou manželkou, krásnou Henrietou (Zuzana Kanócz). Nikdo netuší, jak moc tato kráska touží právě po bohatství a po moci a že je pro ně schopná lhát, podvádět i zabíjet. Její intriky zaviní, že se král Juraj a princezna Hanka ocitnou v ohrožení života. Naštěstí je tu ale odvážný dobrodruh Jakub (Jakub Spišák) … (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (166)

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Nudné, nezajímavé. Na rozdíl od Hodináře, kde mě neskutečně vytáčela hnusná Plodková a celková nepohádkovost, jsem to sice nepřepla, ale asi mi bylo jedno, jak to dopadne. Bylo jasné, že Linda foukne do dlaně a konec dobrý, všechno dobré. A jak se mi Zuzana Kanócz jako ženská nesmírně líbila v Románu pro ženy, tady moc ne. Ale mrcha byla přesná. Asi to nejlepší v celé pohádce. Protože jsem to nevypla, dám tomu 2 hvězdičky. Ovšem už se na to určitě nikdy dívat nebudu. Z letošních pohádek byla fajn jen ta štědrovečerní. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Dědek u studny cca 20 min. – merkel sign. Velice slabá princezna. 10 x kecy, jak je krásná. Ostatní herci rovněž nesympatičtí. Násilí. Ženské se tam perou, jak koně. Dabing českého filmu do češtiny tragický. Závěrečné mikroskopické titulky pouze pro majitele obrazovek od 2 m výše mi nevadily, protože kdo to spatlal, mi bylo u prdele. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, ačkoli pohádka více osloví děti větší a dospělé. Moc pěkně obsazeno neokoukanými tvářemi, Linda Úžasná, Kemka a Vaněk skvělí, viděno ve slovenském znění, tedy čeští herci předabovaní, však vkusně, za což palec nahoru. Poetické, klidné, milé, Zuzana Kanócz v roli potvory skvělá! Výprava slušná, kostýmy mohly být i pěknější, nicméně vídáme i horší, krásná kamera, námět zaujal, Mitaš v roli krále výborný, Zelinka potěšil, nerušil nikdo. Do toho skladba úžasné horehronské divy Kataríny Málikové, (držitelky několika cen Radiohead, jejíž desky Pustvopol a Postalgia dobývají ten velký hudební svět a uchvátily řady zahraničních par excellence kritiků, obočí zdvihli i Dead Can Dance, Kimbra či Bjork, tedy nic pro běžného konzumenta Elánu, Michala Davida nebo tuc tuc debilovin), kombinace toho všeho evokuje pohádky z časů dávno minulých, jako byla třeba posmutnělá, ale krásná Malá mořská víla nebo Plavčík a Vratko. Nevím, jestli se pohádka zalíbí široké veřejnosti, já však absenci pitvoření, křiku a jiných šaškáren vítám. Pohádka se mi ve svátečním odpolední u ryby se salátem a mísou cukroví líbila moc! Ján Sebechlebský se mi trefil do vkusu, vážnější kusy tohoto žánru mívám ráda (Třetí princ, Hodinářův učeň nebo Král drozdia brada), takže ode mě lepší čtverka- radostná. Dobrou práci s chutí pochválím. Režisér se drží své vize, dobře vede herce a to se u pohádek posledních let nevidí často. Pěkné! ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Je to celkem pěkná pohádka. Výborná byla Z.Kanócz, ta si svoji potvoru, vévodkyni Henrietu vyloženě užívala . Líbila se mi taky L.Rybová jako Paní vod a pramenů . Kvůli nim dávám 3,5 - 4 * . P.S.: natáčelo se na Slovensku, mj. na zámku Bojnice, na hradě Červený Kameň a na zámku Smolenice. Titulní píseň Z hladin zpívala Lenka Dusilová. ()

hero_bk odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně nekoukatelné. Všechny postavy jsou nehezké a nesympatické, poetika neexistuje, děj je téměř neexistující, všechny postavy se chovají podivně a nelogicky. Po takové šílenosti musí být člověk rád za nové české pohádky, protože ty slovenské jsou naprosto nesnesitelné... To nejhorší, co jsem letos viděl, fakt je mi líto Slováků, že toto museli trpět na Štědrý večer. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (10)

  • „Hanka je velmi optimistická. Na vše nahlíží pozitivně. V žádné situaci si nechce připustit, že by bylo něco špatně,“ řekla o své postavě Darija Pavlovičová. (SONY_)
  • První klapka padla 14. července 2020. Pohádka se natáčela na zámcích Bojnice a Smolenice (Slovensko). Zajímavostí je, že se natáčelo za plného provozu, takže na některé scény se mohli sami návštěvníci zámků podívat. (SONY_)
  • Natáčení probíhalo také na hradě Červený Kameň a na Vodním kolovým mlýnu Tomášikovo (Slovensko). (SONY_)

Reklama

Reklama