Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejkultovnější z kultovních filmů 90. let je autorskou Biblí Quentina Tarantina, který v tomto opusu definoval základní prvky své režisérské poetiky a vytvořil dílo rozněcující náročné kritiky na festivalu v Cannes, levicové a pravicové intelektuály i zedníky dopřávající si po těžké šichtě trochu oddychu. Pulp Fiction je multižánrovým opusem, který přetéká fetišistickými detaily a popkulturními odkazy a zároveň dokonale funguje jako svrchovaně napínavý film rozvržený do inovativní příběhové struktury. Chcete vidět homosexuální znásilnění sbližující dva nepřátele na život a na smrt? (AČFK)

(více)

Diskuze

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

venca163 , venca163

Death Proof je čistokrvný grindhouseový carsploitation fetiš. Do akej miery je s tým človek spokojný, záleží zrejme od jeho nátury. Ja som z neho permanentne nadšený.

Nechcel si povedať do polky? ;-)

na příspěvěk reagoval venca163

Uživatel Lucasosum smazal svůj příspěvek.

venca163

venca163 (hodnocení, recenze)

True Romance je bombová záležitost, i když je vidět, že je to pojatý kompletně jinak.

Čtyři pokoje se dají sledovat od půlky ;)

na příspěvěk reagoval Lucasosum, Madsbender

venca163

venca163 (hodnocení, recenze)

Pítrs85 , Lucasosum , Michalek

Death Proof pomlouvá sám Tarantino a podlě mě by vůbec nemusel. Holt ale, po jeho předchozích filmech, na něj přišli fanoušci Kill Billů a tohle nebylo nic pro ně. Jak řikam, já bych na tom změnil snad jen některý ty holky (hlavně, sorry, Zoë Bell). =)

na příspěvěk reagoval Madsbender

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Neviem, či sú cool Amíci, ktorí takmer zbabrú vlastný plán a dokončia ho len preto, že sú odhalený niekým, komu to práve hrá do kariet... A polovica ich týmu sa skladá zo Židov alebo sadistických Nemcov, ktorí obrátili bodáky proti vlastným :-)) Ale inak súhlasím, ja som ich už videl 5x (z toho 3x na plátne) a v súčasnosti ich hanebne milujem. Čo je vlastne prípad všetkých Quentinových filmov, práve okrem Jackie (plus Štyri izby, ale za to môžu najmä dve prvé poviedky).

na příspěvěk reagoval Pítrs85

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Madsbender

Určitě zkus dát Jackie ještě jednu šanci, já jí mám z Quentinových filmů po Pulp Fiction a prvním Billovi rád nejvíc (resp. na stejné úrovni jako jsou Gauneři).

Parchanti mi přišli po prvním zkouknutí takoví moc... já nevím, zase jednou hrdinný, khůl Amíci a zbabělý a ubozí Skopčáci... Po druhé projekci jsem ale musel uznat, že je to prostě majstrštyk, s (jak jinak) úchvatným Waltzem a i tomu Pittovu yankee přízvuku jsem přišel na chuť :-)

na příspěvěk reagoval Madsbender

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

Lima

Raz ju ešte určite skúsim, o tom nepochybujem. A možno sa mi pohľad skutočne trochu zmení, už sa mi to stalo aj u iných filmov, ktoré som si po rokoch zopakoval. Snáď pri nejakej príležitosti pôjde tiež v kine :-)

na příspěvěk reagoval Pítrs85

Lima

Lima (hodnocení, recenze)

Madsbender

Zkus dát Jackie Brown ještě někdy šanci, za pár let. Ten nádherně zobrazený vztah mezi Jackie a Maxem můžou fakt ocenit jenom lidé staršího věku :o) Jackie Brown je prostě skvělá a časem zraje, pro mě jeden z nejdospělejších Tarantinových filmů, Pulp Fiction-em vlétl do světa smetánky a Jackie Brownovou splnil maturitu.

na příspěvěk reagoval Madsbender

Abes

Abes (hodnocení, recenze)

Monty: A vo tom to je.

 

venca: Jestli je v jeho tvorbě nějaký kus odlišný, pak je to Jackie Brown! :)

na příspěvěk reagoval Madsbender

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnocení, recenze)

Pítrs85 , Lucasosum

V Death Proof tá jeho hra na béčko už skoro prerastala do obyčajného béčka. V tom vidím jediný problém. Ale ináč som dal tiež 4* a určite si to niekedy ešte pozriem znovu.

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

venca163

Souhlas, taky mám od Quentina Parchanty rád nejméně.

Ale i to nejhorší v režii Tarantina znamená těžkej nadprůměr :-)

na příspěvěk reagoval Lucasosum

P.Palec

P.Palec (hodnocení, recenze)

fefee

To je asi pravda, zatím jedinej film, kterej se mi od něho vyloženě líbil byl Hanebný pancharti. Zbytek, co jsem viděl mi přišly maximálně průměrný a některý jako velký slátaniny. No jo, já radši Formana, Nolana nebo Finchera :)

na příspěvěk reagoval venca163

Lucasosum

Lucasosum (hodnocení, recenze)

Abes

No, Marsellus moh bejt nadabovanej trochu líp, ale hlášku "Jsem pěkně rozmrdanej" jen tak někdo nenahradí :)

na příspěvěk reagoval venca163

fefee

fefee (hodnocení, recenze)

P.Palec

Ste len ďalším dôkazom toho že Tarantinovu tvorbu môže človek jedine milovať alebo nenávidieť. 

na příspěvěk reagoval P.Palec

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Reklama

Reklama