Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejkultovnější z kultovních filmů 90. let je autorskou Biblí Quentina Tarantina, který v tomto opusu definoval základní prvky své režisérské poetiky a vytvořil dílo rozněcující náročné kritiky na festivalu v Cannes, levicové a pravicové intelektuály i zedníky dopřávající si po těžké šichtě trochu oddychu. Pulp Fiction je multižánrovým opusem, který přetéká fetišistickými detaily a popkulturními odkazy a zároveň dokonale funguje jako svrchovaně napínavý film rozvržený do inovativní příběhové struktury. Chcete vidět homosexuální znásilnění sbližující dva nepřátele na život a na smrt? (AČFK)

(více)

Diskuze

marte1

marte1 (hodnocení, recenze)

tady je opravdu tezky se neopakovat proste klasika na kterou se muzu divat porad

Hal_Moore

Hal_Moore (hodnocení, recenze)

Honny2Mno tak který film teda je ten nejlepší? Shawshanku bys dal šest hvězdiček jako jedinému filmu ze všech, Pulp Fiction prohlašuješ nejlepším filmem všech dob, tak jak to teda je?

Hal_Moore

Hal_Moore (hodnocení, recenze)

SpeedyG: Popřemýšlej co si napsal a pak si řekni: Viděli ho mí rodiče? Mí prarodiče? Má přítelkyně?

SpeedyG

SpeedyG (hodnocení, recenze)

Tenhle film je tak kultovni, ze ten kdo ho nevidel je nejvetsi zhovadilej dobytek, a nezaslouzi si nic jinyho, nez aby ho zastrelil nakej negr v mise s rejzííí !!!

Příspěvek byl smazán administrátorem.

dalkos

dalkos (hodnocení, recenze)

Trainspotting a Pulp fiction - mnou najviac krat pozrete filmy, kazety su uz pomaly zodrate:), co hovori samo za seba. Skvely herci, skvely scenar, rezia, ... kultovost atd., vsak tu toho bolo popisaneho uz dost

Butch

Butch (hodnocení, recenze)

Jediný film o kterém můžete říct, že je fičák i klasika. :-D I když film se tahá v trochu pomalém tempu tak to vynahrazují hlášky (hlavně ty Jacksonovo) a nezapomenutelné scény (taneček u Mazaného králíčka)

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

hanz.K: Zkrátit? A kde? Řekl bych, že délka je úměrná obsahu... film nikde neztrácí tempo. S tím prostě nemohu souhlasit.

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

eizaac: Ve reláném životě prakticky nepoužívám jiné výrazy, než hlášky z Pulp Fiction a ze Simpsonů... btw. někdy jsou i totožné viz 22 krátkých příběhů o Springfieldu :-)

hanz.K

hanz.K (hodnocení, recenze)

Tak tomuhle říkat fakt nářez film i když někdy by to kecání mohli trochu zkrátit ale jinak fakt mazec

skocan

skocan (hodnocení, recenze)

Tohle je naprostej narez v kazdej vete.nej film.kdo rika neco jinyho nevi co mele.

 (hodnocení, recenze)

nemuzu si pomoct. podle me si ten film 94% nezaslouzi

Fabienne

Fabienne (hodnocení, recenze)

Dan9K: za Fabienne se musím postavit. Nechci rozhodně říct, že je to nejgeniálněji napsaná postava ever (ani v pulp fiction). Fabienne je protikladem femme fatale Mii a snad jako jediná nemá nic společného s tím "mafiánským světem plným cool hlášek" a to ji právě dává tu výjimečnost. Ve filmu se střídá jedna skvělá scéna za druhou a já se asi vždycky těším na Fabienne. "Vrátím se dřív, než řekneš borůvkový koláč."- "Borůvkový koláč."- "Zas tak rychle ne" :)) eizaac: plně souhlasím (lepší český dabing má už jen Twin Peaks)... najde se ale i spousta lidí, kteří dabing u PF neskousnou... je to jeden z těch případů : jakou verzi jsi viděl dřív, na tu nedáš dopustit... :)

eizaac

eizaac (hodnocení, recenze)

Pulp je podle mne necim vic nez jen filmem. Existuje uricte mnoho lidi, ktere moc nezaujal, ale my, co jsme mu propadli, vime svoje. Navic diky genialnimu (nebojim se to slovo pouzit) ceskemu dabingu ziskal PF dalsi rozmer, ktery si muzeme vychutnat prave my, cesti divaci. Neznam nejaky jiny film, jehoz hlasky (ceske) bych byl schopen opakovane citovat a zakomponovavat je do mluvy kazdeho dne a neustale se pri tom bavit. PF je muj celozivoitni pritel, vecna inspirace pro humor a jeste mnohem vic. Tohle Vas film neumi .... :-D

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Na takovou otázku se nedá odpovídat. Všechny postavy jsou naprosto boží....až možná na Fabienne...

Jillen

Jillen (hodnocení, recenze)

Krása...***** "Tvoje prdel pozná středověk" :-D...nejlepší tarantinův film vůbec

Hellblazer

Hellblazer (hodnocení, recenze)

Najob úbenejšia postava asi Vincent Vega, veď uznajte ko ko mafiánov zomrie vlastnou zbranou + nehoda v aute....

 (hodnocení, recenze)

Pro me je jednoznacne nejlepsi postavou z Pulp Fiction Jules. SPRAJT FAJN :O))))

Jaxx

Jaxx (hodnocení, recenze)

Whose motorcycle is this? -It´s a chopper baby. Whose chopper is this? -Zed´s Who´s Zed? -Zed´s dead baby, Zed´s dead...

Mr. Lobo

Mr. Lobo (hodnocení, recenze)

Pulp Fiction je naprosto úžasné, s tím nelze nesouhlasit, přesto mě osobně z Tarantinovi tvorby nejvíce přirostla k srdci Jackie Brownová! :)

#47

#47 (hodnocení, recenze)

Těžko bych vybíral oblíbenou postavu, ale určitě by to byl někdo z trojice Jules, Marsellus a Jimmy.

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Nejoblíbenější je Butch. A nesouhlasím: pro mě jsou vrcholem Gauneři.

Fabienne

Fabienne (hodnocení, recenze)

plně souhlasím, tohle je Tarantinův vrchol a i kdyby se Pulp Fiction něco v budoucnu z jeho tvorby přibližovalo (což se doposud nepovedlo), tohle zůstane kult Jaká je vaše nej postava? Myslim, že já nemusím odpovídat ;)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Reklama

Reklama