Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejkultovnější z kultovních filmů 90. let je autorskou Biblí Quentina Tarantina, který v tomto opusu definoval základní prvky své režisérské poetiky a vytvořil dílo rozněcující náročné kritiky na festivalu v Cannes, levicové a pravicové intelektuály i zedníky dopřávající si po těžké šichtě trochu oddychu. Pulp Fiction je multižánrovým opusem, který přetéká fetišistickými detaily a popkulturními odkazy a zároveň dokonale funguje jako svrchovaně napínavý film rozvržený do inovativní příběhové struktury. Chcete vidět homosexuální znásilnění sbližující dva nepřátele na život a na smrt? (AČFK)

(více)

Recenze (2 923)

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Tarantina buď milujete, alebo vás jeho tvorba vôbec neoslovila (v takom prípade, čo ste to za ľudia???) "Magor z videopožičovne" v tomto filme ukazuje svoj jedinečný a nezameniteľný pohľad na kinematografiu v plnej kráse, pričom len tak mimochodom vytvára svoju najkultovejšiu záležitosť (a že ich má na konte požehnane). Nesmrteľná klasika, prešpikovaná úžasnými hláškami v ešte úžasnejších situáciách. Lepšie ako masáž nôh! ()

RMN88 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si říkal ''Ok jdu do nějaké sračky kterou čsfd ohodnotím tak 1 hvězdičkou '',ale pak se z toho vyklube suprová Tarantinovka. Díky tomuhle film jsem zjistil, že film nemám soudit než se na něj podívám doporučuji v všem. Do teď ani nevím o čem v tomhle filmu šlo :D. ()

Dezolátos 

všechny recenze uživatele

Skvělé obsazení Johnem Travoltou, Samuelem L. Jascksonem a Brucem Willicem. Film, u kterého se budete každou chvíli smát a na hlášky z něj si budete každý den vzpomínat a používat v rozhovorech. Jako komedie je opravdu vynikající. ()

Jaryktichy 

všechny recenze uživatele

Určitě nic nového nenapíši, ale musím přiznat, že tento snímek mě poprvé strašně nudil a přišel mi prostě divný. Ale o dva měsíce později jsem se rozhodl si ho pustit znovu a dnes nevím u čeho jsem se nudil, jen vím to, že je výtečný. Poprvé mě neočaroval svým kouzlem ale podruhé už ano a naprosto chápu, že je tak oblíbený. Tarantino ty filmy umí. ()

nikinikiniki 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu jsem nikdy nepřišla na chuť... V tomto filmu mi přijde nejlepší Uma Thurman coby Mia Wallace, jinak scény bez ní jsou fádní. Vlastně celkově filmy od Tarantina nejsou mým šálkem. ()

gu-staff 

všechny recenze uživatele

Když někde použijete hlášku z tohodle filmu, v 90% se stane, že váš kamarád pokračuje další replikou. A pokud ne, tak je nejspíš němý, má plnou hubu Big Kahuna burgeru, je hluchý, nebo je to prostě jenom debil. Málokterý film zná tolik lidí skoro nazpaměť. Je to něco jako Na samotě u lesa, Vesničko má středisková, jenom celosvětově. A můžete na to koukat kdykoli a kdekoli, v čekárně, na hajzlu, při píchání, u jídla, pod lavicí, ve sněmovně, na pedikúře.... ()

OzzyCobain 

všechny recenze uživatele

Myslím že říct, že se jedná o můj nejoblíbenější film bude stačit, ne? Ok, klid, chápu, nebude... No nic, ideme na to. Začněme u příběhu. Který je v konečném důsledku jednoduchý. Ovšem způsob jakým je vyprávěný z něj dělá mistrovské dílo. Postavy jsou výborné, nejen že jsou sympatické, ale působí i jako normální lidé. A to proto že vedou naprosto normální konverzace. Soundtrack je výborný. Mnoho songů vám zůstane v hlavě ještě dlouho po konci filmu. Pulp Fiction je výborný film, s tunou legendárních hlášek ("Slyšels mě ty vidláku?! Ještě jsem s tebou hochu neskončil, tvá prdel pozná středověk!"), úžasnými postavami, solidním příběhem a nezapomenutelným soundtrackem. Film si užije každý kdo není naprostý barbar. ()

Velislav 

všechny recenze uživatele

Tak, tu to všetko začalo, začiatok pre rôznych Ritchiov, McDonaghov, gangsterka, kde sa samo-definoval štýl Tarantina, ukecaný, úsečný, násilný, so silnými postavami v ešte silnejších konfrontáciách, či už verbálnych, alebo fyzických, s veľkou štipkou nadhľadu, menej príbehu a deja, viac epizodických scén na seba nadväzujúcich, to, čo naznačil v debute Gauneri, to dotiahol vo svojom druhom filme. Duo gangstrov L. Jackson - Travolta, z ktorých jeden nájde cestu k bohu a druhý za ním pôjde, pästiar Willis s nervami zo železa (jeho polovičku mu nezávidím) unudená feťáčka a tanečníčka Thurman, či Keitel, čistič-koordinátor. Ale rovnako typický Tarantino v predĺžených dialógoch, niekedy zbytočných (napr. režisérovo cameo). Nuž ale, kult... 9/10 ()

r007 

všechny recenze uživatele

Jakkoli tento film všichni označují za kultovní, pro mě teda není. Ano, některé scény jsou svým černým humorem velmi podařené, příběhy jsou poskládané vskutku originálně a režie výborná. Ale do 5 hvězdiček mu něco schází. Největší průšvih je tanec Johna a Umy, neskutečně nudné...kde nechal Travolta své kreace z Pomády ? Pominu Samuelovy kecy, protože ho nemám ráda a připadaly mi zvrácené. Líbil se mi naopak Harvey, je dokonalý jako v každém svém filmu. A nakonec myslím, že nebýt Bruce a jeho příběhu, který byl podle mě nejzajímavější , tak bych dala o hvězdu míň. Ale stejně,...takový podařený záběr na závěr, kdy si John se Samuelem strkají zbraně za kraťasy, můžou Quentinovi mnozí jen závidět. ()

mad_dog01 

všechny recenze uživatele

Cesta spravedlivého, ze všech stran, lemována jest, nespravedlností, sobectvím a tyranií lidské zloby. Požehnán buď ten, kdo ve jménu lásky a dobré vůle, vyvede slabé z údolí temnoty, neb ten, jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí. A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny, kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry. A když uvalím svou mstu na tebe, seznáš, že jméno mé je Bůh. ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Já to snad nikdy nedokoukala do konce. Potud důvod mého hodnocení. Film značně subjektivní, takže bez ohledu na můj názor doporučuju každému se osobně přesvědčit, zda to i pro něj/ní bude takový kult jako pro většinu. ()

Lengom 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je klasika všech klasik. Nejkultovnější z filmů jak Quentina Tarantina, tak celosvětově a za mě nepřekonaný. K tomuto filmu nelze mít námitky, protože podání je neuvěřitelné. Pokud by mě někdo pověděl příběh s kterým tento film oponuje, tak bych řekl, že to dobře natož výborně natočit nelze, ale Quentin to zvládl, tak mu zatleskejme a gratulujme, protože je to vážně celovečerní bomba. Hodnotím jak jinak než plným počtem, Lengom. ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem kultovku, našel jsem tuctovku. Asi tak by šlo zhodnotit tento snímek. Nechce se mi věřit, jak vysoké hodnocení skrývá úsekové nikterak moc propojené dílo plné tvrdých pohledů, sexu všeho druhu, násilí, krve a drog. Nevím, v čem našli diváci oblibu, za sebe nemám co vyzdvihnout. Suveréni Travolta s Jacksonem mi jediní připomněli ty frajery, který dnes den co den lze potkat na ulici a kteří se dokážou bavit s podobným výrazem i o naprosté pitomosti stylem, jež je tu zobrazován. Aha, tak teď už alespoň vím, odkud vítr fouká.. ()

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Reklama

Reklama