Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejkultovnější z kultovních filmů 90. let je autorskou Biblí Quentina Tarantina, který v tomto opusu definoval základní prvky své režisérské poetiky a vytvořil dílo rozněcující náročné kritiky na festivalu v Cannes, levicové a pravicové intelektuály i zedníky dopřávající si po těžké šichtě trochu oddychu. Pulp Fiction je multižánrovým opusem, který přetéká fetišistickými detaily a popkulturními odkazy a zároveň dokonale funguje jako svrchovaně napínavý film rozvržený do inovativní příběhové struktury. Chcete vidět homosexuální znásilnění sbližující dva nepřátele na život a na smrt? (AČFK)

(více)

Recenze (2 926)

Lengom 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je klasika všech klasik. Nejkultovnější z filmů jak Quentina Tarantina, tak celosvětově a za mě nepřekonaný. K tomuto filmu nelze mít námitky, protože podání je neuvěřitelné. Pokud by mě někdo pověděl příběh s kterým tento film oponuje, tak bych řekl, že to dobře natož výborně natočit nelze, ale Quentin to zvládl, tak mu zatleskejme a gratulujme, protože je to vážně celovečerní bomba. Hodnotím jak jinak než plným počtem, Lengom. ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem kultovku, našel jsem tuctovku. Asi tak by šlo zhodnotit tento snímek. Nechce se mi věřit, jak vysoké hodnocení skrývá úsekové nikterak moc propojené dílo plné tvrdých pohledů, sexu všeho druhu, násilí, krve a drog. Nevím, v čem našli diváci oblibu, za sebe nemám co vyzdvihnout. Suveréni Travolta s Jacksonem mi jediní připomněli ty frajery, který dnes den co den lze potkat na ulici a kteří se dokážou bavit s podobným výrazem i o naprosté pitomosti stylem, jež je tu zobrazován. Aha, tak teď už alespoň vím, odkud vítr fouká.. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Ještě dneska, čtvrt století od uvedení Pulp Fiction do kin vídávám, jako aktivní muzikant, na parketu tančit páry stylem odkoukaným od Vincenta a Mii. Ještě dneska slyším, jak se mnohem mladší partičky hláškují větami „Máme radost? Máme…“ „Miluju tě Hany bany“…“Tvoje prdel pozná středověk…“ atp. Tarantinova divočina vtrhla do kin jako žánrová povodeň a v jejím cynicky brakovém gangsta humoru se namočil každý. Dvě a půl hodiny mistrné černohumorné podívané neztrácejí od uvedení do kin v roce 1994 ze svého kouzla vůbec nic. Včetně muziky, resp. písniček a skladeb z amerických top charts, kterým tento Tarantinův film zajistil dlouhý, mnohdy už posmrtný život. Kdo by jinak dobrovolně poslouchal surfařské instrumentálky na fendera z šedesátých let nebo méně známe písničky Chucka Berryho? Film je prostě výjimečný ve všech ohledech, stále se jedná o lahodnou filmařskou hostinu. Dobrou chuť, ať si ho budete máchat v majonéze nebo v kečupu. Dávám 100%. ()

Brenda.Ch 

všechny recenze uživatele

Geniální, dokonalý, promyšlený, ironický, groteskní, krvavý, prvotřídní, vyšpičkovaný, vtipný, nonšalantní, deviantní, roztomilý a silně návykový úchylný úlet ze života gangsterů. 100 %. ()

Novko 

všechny recenze uživatele

Velkolepé dílo, které mistra Tarantina doneslo do krás i děsů Hollywoodu. Nádherný, vypilovaný a propracovaný scénář s nejlepšími postavami. Po několikátém shlédnutí jsme si uvědomil, že je to můj první film ve, kterém mě bavili všechny scény. I asi dvaceti sekundový záběr, kdy jde Butch ke svému bytu. 10/10. ()

AlDelon 

všechny recenze uživatele

Velký film se často pozná taky podle toho, že ho člověk plně docení až při několikátém zhlédnutí. Hiszorky z podsvětí jsem do 100% detailu, nadšení a umění docenil až napotřetí, včetně, k Tarantinovu uspokojení, plného poskládání si retrospektivy. A i na popáté jsem byl stejně nadšený a pln očekávání. Mimo jiné mne doslovně uchvátil tak specifický hlas Václava Vydry. Rád bych Pulp Fiction vysekl nějakou poklonu ale k týhle kultovní špičce opravdu není třeba (nejde) co dodat. ()

nanamarak1 

všechny recenze uživatele

Před lety jsem to s těma třema hvězdičkama dost přehnal. Pořád ale platí, že Tarantino má ještě 2 lepší filmy: Sin City (i když to tak úplně není jeho film, já vím) a hlavně famózního Nespoutanýho Djanga. 85%. ()

Fender 

všechny recenze uživatele

Toto je kultovní film každým coulem. Tarantino vytvořil svým klasickým originálním způsobem film, který jen tak, co se týče "kultovek" nic nepřekoná. Oceňuji zde nezapomenutelné hlášky a hlavně také výběr hudby, který je naprosto typický. Toto je jeden z nejlepších kultovních klenotů. ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Pulp Fiction: Historky z podsvětí prostě není tak úplně pro mě. Příběh za mě ačkoliv dobrý, tak celkem matoucí, protože je zde více postav, na které se v průběhu filmu různě skáče a celkově v tom mám teda solidní guláš. Film má ale legendární scény, jako například tanec s Miou či jiné, ale nechci zacházet do spoilerů. Film i několikrát pobavil svými sprostějšími hláškami, které jsou super. Hudba též lahodná. Když se ale vrátím k tomu příběhu, tak ten bohužel za mě sráží film nejvíc dolů. Tarantino má prostě svůj styl, kteří spousta lidí miluje, ale já ho příliš nemusím. Osobně tedy neberte mě zle. Film jsem si užil a je za mě dobrý, ale to je z mé strany tak vše. Zkrátka za mě dobrý film a nic víc, který ale můžu doporučit už jen kvůli těm legendárním scénám a hlavně věřím tomu, že příběh pochopíte a ne, jak já, že se budete ztrácet. 7,5/10 ()

SmisekPA 

všechny recenze uživatele

"Měkký, vlhký kus beztvaré hmoty" vyprodukoval Quentin Tarantino absolutně geniálně! Vzhledem k tomu, že víme, jak dopadl jeho Kill Bill, je již nad slunce jasnější, že svůj stín nepřekročil a dovolím si predikovat, že již ani nepřekročí... Potvrzeno, sečteno: s touto filmovou biblí je možné dělat jediné rozumné - číst v ní stejně jako v písmu. Zajímavost: citát tvářící se jakoby z Bible, je také jeho "pulp" a tedy mnoho z nás (mě určit) opět dostal. :) Amen. ()

Diego75 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem tenhle film viděl v poměrně špatné kvalitě, ale i tak mě hodně zaujal a začal jsem chápat fenomén Quentina Tarantina. Později jsem si film znovu pustil a začal jsem ho všem okamžitě doporučovat, koupil jsem si plakát i legendární peněženku z tohoto filmu a vždy jsem byl rád když někdo poznal hlášku, kterou jsem zrovna citoval. Z toho tedy nejspíše plyne, že tohle je můj NEJOBLÍBENĚJŠÍ FILM. Vlastně nemůžu říct, že ho pouze zbožňuji, ale dokonce mi změnil život a celkový pohled na ostatní filmy. Někdo tyhle ulítlé záležitosti nechápe, ale co mi není rovno, po tom je mi hovno! ()

Skylwalker42 

všechny recenze uživatele

Naprostý labužnický filmový zážitek. Tarantino v plné své podobě. Nezapomenutelné dialogy všech postav a dnes již ikonické scény. Doporučuji tentokrát s původním českým dabingem - ten snímek posouvá o třídu výše. Uteče to velmi rychle (a to má stopáž téměř tři hodiny) a vám bude líto jen, že už to končí. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 7/10 ... Vizuální stránka: 7/10 ... Soundtrack: 8/10 ... Didaktický potenciál: 3/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

stanlyOu 

všechny recenze uživatele

Najlepší Tarantinov film, definujúci jeho štýl rozprávania príbehu a kult ktorý sa nedá napodobniť. Herecká extratrieda a film ktorý som videl toľko krát že to nezrátam.  10/10 ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Co to je?! Nezlobte se na mě, ale tohle není nejkultovnejší kultovka 90tých let. Kvadrilionkrát kultovnější mi příjde Shawshank, Terminátor 2, Forrest Gump. Sice toto jsou jiné žánry, ale i tak. Pulp Fiction je za mě zklamání. Film začíná docela fajně, dobří herci, dobrá atmosféra, co více si člověk může přát? No, ale čím déle to hraje, tím nudnější to je. A pokud vím, tak jsem se ke konci upoceně nudil. Je to škoda, protože to mohl být fajn snímek. Opravdu nechápu co na tom všichni vidí. 3*, nic víc, nic míň. DODATEK 30.09.2022: Ty kráso, tak se mi v té hlavě tento film rozležel, a zjistil jsem jednu věc. Vždyť to je u mě korunováno na film, ze kterého jsem byl nejvíce zklamaný! ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Tady není co řešit, je to jízda od začátku do konce, nabušená, nabroušená, ironizující, stříkající krev, ikonické hlášky, Hale & Pace jak na tom staví, chopper, Travolta, kotlety, Keitel, no kuwa je tam úplně ale úplně vše. [100%; někdy 2015 Home sweet home] ()

ReactLotus 

všechny recenze uživatele

Tarantino je divný, chorý, zvrátený a asi je aj psychopat. Spočiatku trochu nudný a nezaujímavý film. Je vnímaný ako kultový, ale za mňa to až tak skvelý a dokonalý film  nie je. 7/10 ()

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Reklama

Reklama