Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejkultovnější z kultovních filmů 90. let je autorskou Biblí Quentina Tarantina, který v tomto opusu definoval základní prvky své režisérské poetiky a vytvořil dílo rozněcující náročné kritiky na festivalu v Cannes, levicové a pravicové intelektuály i zedníky dopřávající si po těžké šichtě trochu oddychu. Pulp Fiction je multižánrovým opusem, který přetéká fetišistickými detaily a popkulturními odkazy a zároveň dokonale funguje jako svrchovaně napínavý film rozvržený do inovativní příběhové struktury. Chcete vidět homosexuální znásilnění sbližující dva nepřátele na život a na smrt? (AČFK)

(více)

Recenze (2 926)

Zozynek 

všechny recenze uživatele

Jestli si všimnete, prakticky se všechny komentáře skládají jen z jedné věty. Fráze " Nemám slov" je myslím už jen tímto faktem umocněna natolik, že víc už opravdu více o tomto filmu psát nemusím. ()

lukas_flek 

všechny recenze uživatele

některý scény jsou fakt parádní (na 5*), ale jiný zase dost nudný a tahavý (na 2*), takže dávám 3,5* se zaokrouhlením dolů ()

Zuca10 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejoblíbenějších filmů a nejznámnější film od Tarantina. Film odstartoval vlnu dalších filmů na téma podsvětí. Tarantíno exkluzivně dokáže dostat diváky do filmu a také mo obrovský potenciál ve vedení rozhovorů ve filmu, které jsou detailně promyšlené. Z těchto důvodů řadím tento film do nejlepších filmů, které jsme viděl. ()

Ehrmantraut 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě jsem to nepřekousal na první pokus. Nic méně, už při prvním pokusu mi bylo jasné že jde o neopracovaný diamant a že další reprízy v mém obýváku ho budou brousit a brousit. Pokud máte morální zásady, snažte se je před sledováním tohoto filmového Koh-i-Noor na necelé tři hodinky uložit k někam ledu. Nejde totiž ani tak o to, co hlavní hrdinové dělají, ale o to, v jaké atmosféře to dělají a jakým způsobem. Jde o geniální poetiku, v podstatě o básně, sonety, které právem zlidověly. Každý ze slušných lidí (nás) touží být někdy někým jako je Vincent Vega a věřte mi, že Tarantino Vám nedá možnost si nezamilovat ()

horal3310 

všechny recenze uživatele

Prostě je to film s velkým F. Asi tak,že nepotřebuje komentáře. Ale koukat se na něj 5x do roka mi fakt nedělá potíže ()

sophianne 

všechny recenze uživatele

Černobílé vidění filmového světa vás naučí rozlišovat své miláčky mezi hrdiny a padouchy. Pak se podíváte na tuhle Tarantinovskou klasiku a začínáte od začátku. Vůbec žádní hrdinové tady nejsou, jen ti nejotrlejší zločinečtí hajzlové všech možných druhů. Ale vy je budete milovat, budou vás bavit, budete chtít víc... Jak to? Pusťte si to, pokud jste nějakým zázrakem tomu doteď odolali a uvidíte. Hned dvě filmové hvězdy už vlastně v pohaslém stádiu znovu naplno zazářily právě po tomhle filmu - znovu dobyli Hollywood. Travolta a Willis. A nejlepší hláška "Tvoje prdel pozná středověk" už vám nepůjde z hlavy. ()

LaSanda 

všechny recenze uživatele

Právě jsem viděla podesáté a nemůžu se dočkat, až budu mít tu čest shlédnout jej ještě jednou. A pak zase a zase. Každá další kulatá jubilea budu slavit a budu na ně hrdá. Když sedíte a jste celý film ticho přestože jej nevidíte poprvé, poznáte, že jste narazili na něco extra. Kult s Velkým K, U, L i T. ()

HoncPe 

všechny recenze uživatele

Zbožnuju Quentina a zbožňuju Pulp Fiction natolik, že je pro mě opravdu těžké tento film hodnotit. Řeknu jen to, že pokud jste film ještě neviděli tak musíte a pokud se vám film nelíbí, tak se na něj podívejte znovu a pak ještě jednou než ho pochopíte. Nejde hodnotit jinak než 5*! ()

maker1 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jsem tohle viděl asi tak v osmi. Uchvátilo mě to, i když jsem tomu vůbec nemohl rozumět. Tenhle film je ten nejlepší, kterej jsem kdy viděl. Žeru i to, jak jsou ty scény poházený. Koukáte na to a najednou: „Hej, to je zase začátek!" Hodně filmařů se tomuhle klenotu chtělo aspoň trochu přiblížit, ale prostě se jim to nepovedlo.. a je to dobře. Protože Pulp Fiction je jedinečná věc. ()

Clockwork 

všechny recenze uživatele

Eniky, beniky kliky hec, chytni negra za palec, jestli pouští nech ho bejt, černá barva nejde smejt. Smekám před Tarantinem že dokázal natočit tento geniální,kultovní film s takovou dávkou černého humoru která není ve všech ostatních podobných filmech dohromady. ()

macekjoe 

všechny recenze uživatele

Bylo mi asi jedenáct a prohledávala jsem staré kazety mých rodičů. Náhodně jsem si vybrala jednu nepopsanou. Odradila mě tehdy úvodní sekvence začínající popisem slovníkového hesla. Hlavou mi projela následující premisa: To je ale totální blbost, vhodná tak akorát pro nějaké studentíky! Pak jsem neprozřetelně přetočila dopředu a hle, scéna s bodáním, v hlavní roli jehla a hrudní koš Umy Thurman. Tak začala má zvědavost o tento unikát, který je zkomponovaný z různých scén a postav, jež se prolínají, taková filmová mozaika. Ale to není vše. U Quentina se člověk nenudí. Nabízí ve svých filmech to, co on sám osobně má rád a co mu dnes ve filmech chybí. Jeho odkazy a bonusy ve filmech jsou legendární, ať už se jedná o intertextovost známých děl (např. Bible), odkazy na jeho oblíbené filmy (např. Kiss Me Deadly, Vanishing Point, Faster, Pussy-Cat! Kill! Kill!, Hra smrti) nebo „jeho" značku cigaret Red Apple. Už jen z tohoto důvodu ho milovník filmů musí mít rád. Protože to nás s naším Quentinem spojuje. Ta láska k filmu. Za to jsem mu vděčná. Díky za „totální blbost“, na kterou se nepřestanu s chutí dívat do konce věků. ()

CrashHP 

všechny recenze uživatele

Vlastne ani netuším čo mám k tomuto filmu napísať, ale toto dokáže vymyslieť iba geniálny filmový blázon. ()

cica 

všechny recenze uživatele

Skvelý, skvelý! Tarantino je pán, a pre mňa za mňa môže natočiť aj reklamu o vložkách, aj tak ho budem mať rada :) Naozaj, a dievčatá chceli vyzerať ako Mia - strih vlasov, biela košeľa, nohavice - skvelé obdobie :) ()

majki41 

všechny recenze uživatele

nO CO napisat jedine ze ... piju kvalitny kafe lebo si chci pochutnat :D:D a este kdyz ta niekto vychoval to jeste neznamena ze si vychovana proste pecka dal by som aj 10.. ()

Bagis 

všechny recenze uživatele

Vážený soudružky, vážený soudruzi. Co vám budu povídat, prostě. Voni ty umělci pobíraj úplně jiný platy, než my a podle toho to taky vypadá, tak nějak. Ta dvojka těch živlů s bouchačkou, teda myslim toho černýho a toho bílýho, hlásí takovym způsobem, že z toho mám prostě orgasmus málem. Když jsem to prostě pouštěl Květence, smála se takovym způsobem prostě, že jí tak nějak kleplo a už to nerozdejchala. Je vidět, že i ve Státech se dá pětiletka plnit vysoko nad poměry, prostě. Tarantýno kdyby sem přijel, tak se mu prostě dostane větších poct, než Gottovi a Zagorový dohromady. Kult jako Kléma, prostě. ()

MrPinkFloyd 

všechny recenze uživatele

Girl you'll be a woman soon... Už jen soundtrack vám napoví, že jde o super film. Tarantino se prostě vyzná. Jestli se tohle dílo někomu nelíbilo, tak je buď lhář nebo to neviděl. Rozhodně ale doporučuju každýmu kdo neviděl... ()

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Reklama

Reklama