Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejkultovnější z kultovních filmů 90. let je autorskou Biblí Quentina Tarantina, který v tomto opusu definoval základní prvky své režisérské poetiky a vytvořil dílo rozněcující náročné kritiky na festivalu v Cannes, levicové a pravicové intelektuály i zedníky dopřávající si po těžké šichtě trochu oddychu. Pulp Fiction je multižánrovým opusem, který přetéká fetišistickými detaily a popkulturními odkazy a zároveň dokonale funguje jako svrchovaně napínavý film rozvržený do inovativní příběhové struktury. Chcete vidět homosexuální znásilnění sbližující dva nepřátele na život a na smrt? (AČFK)

(více)

Recenze (2 926)

IndominusRex 

všechny recenze uživatele

Tarantino zde ukazuje svůj ohromný cit pro běžnou lidskou psychiku a běžné lidské problémy, které vloží do rukou výjimečným postavám a pošle je do obyčejného světa zažít neobyčejné příběhy. Nikdo kromě něj nedokáže tak bravurně vykreslit zabijáka jako obyčejného člověka a ukázat jeho slabé a silné nebo lidské a zvířecí stránky, nikdo nedokáže do filmu vložit tak velký nadhled a vdechnout mu opravdový život. Tarantinovy filmy jsou pro mě neskutečně lidské a za to má můj respekt. ()

quido.morava 

všechny recenze uživatele

Mohlo by stačit, že Tarantina (až na vyjímky) miluju. Ale toto je něco ještě nad - možná by se nejlépe hodilo anglické "beyond"... ()

Magnomous 

všechny recenze uživatele

Tak zase musim dat pomerne nizke hodnotenie filmu ktory je vysoko hodnoteny. Musim pochvalit herecke vykony, ale zase... Ked idem pozerat film ktory je hodnoteny ako 13. najlepsi a 3. najoblubenejsi, tak by som cakal viac. Ovela viac. Priemerny dej, na thriller dost malo napinavy a natiahnuty na 2 a pol hodiny - aj ked zase nemozem povedat ze by som sa pri pozerani vyslovene nudil. Ale napriklad oproti poviedkovemu filmu Wild Tales nic moc... ()

SeeSaw 

všechny recenze uživatele

Quentin Tarantino si vydobyl místo nejen na špici filmových režisérů, ale i špici filmových scénáristů. Geniální stupňování a následné zvraty v jeho dialozích pouze podtrhávávají jeho originalitu. Opravdu není co dodat. ()

Atom84 

všechny recenze uživatele

Já nevím... Mám ten film rád, herecké obsazení výborné, hlášky z něj jsou nesmrtelné a rád je v různých situacích dávám do placu. ale prostě se v současnosti nedokážu přinutit dát víc jak 3 hvězdy. Kdyby Tarantino natočil jen tenhle kousek bylo by všechno OK. Odpustil bych i dlouhé nudné dialogy o ničem a tím ztrácející švih filmu. Ale díky tomu, že pořád točí filmy jako přes kopírák degraduje tenhle kultovní biják na film který vypadl z mého TOP 10 a možná už i TOP 20. Promiň Quentine. ()

redhorse 

všechny recenze uživatele

Za mě jeden z nejkultovnějších filmů vůbec a zároveň předčasný vrchol tvorby Quentina Tarantina, mého vlastně nejoblíbenějšího režiséra. Člověka, který tolik miluje film jako takový a píše tak luxusní dialogy, zkrátka nelze nemilovat, stejně jako právě Pulp Fiction !! ()

trevor12 

všechny recenze uživatele

vynikající film, marně hledám nějakou jeho slabinu, mám rád styl povídkového filmu, tady se sešlo dohromady nejen výborný příběh a režijní vedení, ale i výborné herecké výkony, jeden z mála filmů, který je natolik originální, že vytvořil kategorii pro sebe sama. ()

sportak 

všechny recenze uživatele

:Rozporuplný film pro mnoho z nás kultem pro některé nepochopený snímek.Klasická Quentinovka plná sprostých hlášek typu "jsme američané naše jména ho*no znamenaj", plejáda hereckých hvězd, kapitol a povedené hudby. ()

ivvi 

všechny recenze uživatele

Klasika, ktorá sa musí vidieť aspoň raz za život. Na internete kolujú priam povesti o tom, čo bolo naozaj obsahom onoho kufríka a aj keď sa odpovede asi nikdy nedočkáme, samotní tvorcovia filmu vravia, že rozlúštenie tejto záhady by znamenalo radikálnu zmenu v chápaní filmu...tak či onak, Pulp Fiction je jednoducho must-see a Vincent Vega & Mia Wallace sú hot as hell. ()

zdene.cek 

všechny recenze uživatele

Výraz "kultovní" film je zde použit zcela správně. Je jen málo filmů téhle kvality. Vynikající režie ( Quentin Tarantino zde použivá mnoho odkazů na jiné jeho filmy) a dvojice John Travolta a Samuel L. Jackson se skvěle doplňují. ()

A_Shearer odpad!

všechny recenze uživatele

Prachobyčejná vypočítavá sračka. Nechápu, jak na to může tolik lidí skákat. Tarantino (ostatně jako ve většině svých filmů) jen poskládal "cool" hlášky a zhovadilou brutalitu přesně do tý směsi, jak to maj pubescenti, co lezou do kin a platěj za lístky, rádi. Deset deka hlášek o negrech, přidáme ustřelenou hlavu nebo trefenou prasnici, opepříme sado gay poldou a mačetou a amalgám na výrobu dolarů je hotov. Podezírám ho, že má na to normálně nějakej algoritmus. Vlastně je to jen taková sofistikovanější verze Zdeňka Trošky zacílená na jiný publikum. Uráží mě, jak je to průhledný a fascinuje, že to tolik lidí nevidí. ()

Maza2222 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší kriminálka. Režie je skvělá, herci taky, příběh také, scénář... nevím co dodat..... Úžasný. Dialogy jsou sice úplně o ..... Ale zábavné jak sviňa. Můj absolutně nejoblíbenější je Sklad mrtvejch negrů. Hudba je dokonalá, FILM JE DOKONALOST, A NAVŽDY JEDEN Z NEJLEPŠÍCH FILMŮ VŠECH DOB! Je to kůůůůltovní film s velkým KÁ.. ()

vera.nemcova 

všechny recenze uživatele

Prostě kult :) černá komedie, kterou člověk může vidět stokrát dokola a neomrzí se. Nesmrtelné hlášky, výborné herecké obsazení,prostě nejlepší komedie všech dob :) ()

Cezar209 

všechny recenze uživatele

Kto nevidel tento film tak podla mna je mu kino uplne ukradnute. Nemusi sa mu pacit, ale tolko promo, recenzii, kritik a v neposlednom rade startov (restartov) ktore spustil sa len tak nevidi. Tarantinovo - z mosta do sprosta a vedro kecupu ukazalo ze ked nejde o zivot tak...ale pozor ! tym nechce byt povedane ze je reziser a scenarista looser a primitiv, tooo nam skor odkazuje on :o)) ...myslim, ze tym ze sa mu podarilo zostavit kvalitny herecky stvorlistok (willis, travolta, samuel a uma) prilakal do kin aj tu cast publika pre ktoru bol neznamy. Samotna "konstrukcia" filmu prechodu dejovych linii je jednym z motivatorov udrzania divaka v strehu ..no dobre dobre, zase nejde o lusticku kedy sa pri vychode z kina budete bavit so susedom o tom . Ako to vlastne bolo ? :o)) ...ten film je tak dobry, ze je potrebne o nom co najmenej prezradit, nech si vsetcia urobia vlastny obraz bez namotavky. je to akcne ? ..ano je, je to humorne ? ..aaaaano je, ...je za tym myslienka ? ...ano, takmer kazdodenna :o) ()

Kubislav.Zob 

všechny recenze uživatele

Jak je Mozart v hudbě, Picasso v malířství, Tarantino jede to svoje ve filmařině. Povinná látka ke shlédnutí pro všechny co říkají, že sledují filmy. Nenapodobitelný. Jedinečný... ()

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Reklama

Reklama