Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejkultovnější z kultovních filmů 90. let je autorskou Biblí Quentina Tarantina, který v tomto opusu definoval základní prvky své režisérské poetiky a vytvořil dílo rozněcující náročné kritiky na festivalu v Cannes, levicové a pravicové intelektuály i zedníky dopřávající si po těžké šichtě trochu oddychu. Pulp Fiction je multižánrovým opusem, který přetéká fetišistickými detaily a popkulturními odkazy a zároveň dokonale funguje jako svrchovaně napínavý film rozvržený do inovativní příběhové struktury. Chcete vidět homosexuální znásilnění sbližující dva nepřátele na život a na smrt? (AČFK)

(více)

Recenze (2 926)

BloodMax 

všechny recenze uživatele

Neskutečně obsazený film hvězdami, které udělali z tohoto snímku doslova kultovní dílo. Tarantino vážně umí, film je legendární, pustíte si jej 10x a zase byste stejnak koukli znovu. Hlášky z filmu zná snad každý ;-) ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, že ten film se stal tak důležitým v dějinách filmografie, že nové generace diváků ho již nedokáží docenit, protože už viděli tolik materiálu z něho zrecyklovaných v ostatních filmech a tolik použitých technik, že prostě nedokážeme docenit jak pokrokový v té době Tarantino byl. Pulp Fiction potřebuji vidět každý rok alespoň dvakrát a soundtrack poslouchám v podstatě neustále, pokaždé když z reproduktoru kdekoliv zazní písnička ze soundtracku tak se pár lidí pousměje... tohle je prostě kult. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

No okey, druhej Tarantulovej masterpiece si našel moje okénko v komentáři, zcela z náhodného momentu, když jsem si den předem už konečně pustil Erin Brockovicovou, ale úplně odlišné alter ego Jackie Brownovou, což není úplně ta díra do prdele Qwertyho carriculumu, no ale i přesto, to své čaro a kouzlo má. Nevím, čím to ten ďábel dělá, že má ve svém jukeboxu tak kurevsky skvělou plejádu písniček, ale každá je lepší než ta druhá, a přes svůj primitivní příběh jsou jak herecké výkony úžasné, což spěje k výběru herců, a té hudby, ale na to bychom potřebovali místo v deníčku, protože takové srance nezajímá masovější publikum, nebo se pletu? Po tomhle má člověk chuť si pustit Palp Fikšn, a ono ten film je lepšejc a lepšejc, než při posledním rewočnu než v roce 2020. Twerkující John Travolta s Uma Turbanem, kufřík šéfa Marsella, Samíkův Ezechiel 25:17 (třeba QT přispěl k biblické literatuře, Ježíš by konečně měl dopsat dvojku, kvůli marketingu..), dlouhý dialog o fetišu na nohy, nebo sklad mrtvých negrů, teda pardon, diskriminovaný menšině. Opravdu filmec, co si užíváte, bavíte se u něho, a přitom jde o poctivou vykrádačku undergroundových filmísků, které Tarantule přes přetáčky pouštěl na videokazetě v krámu videopůjčovny. Těm kazetám se tak ošoupala páska, že by to žádná ceruzka neobtočila nazpět. Blázen tenhle pošahanec. Mám slabost pro Blaf Fikšn, ale Reservoir Dogs jsou z mého idealistickýho vesmíru o píď vypointovanější a vtipnější. Co ale Gauneři nemaj, je božskej dabing Historek z podsvětí. Z Vydrové prdele, poznám středověk, a z Hruškového mcroyálu mi chlupy stojej místo péra. Jinak, řekl jsem borůvkovej koláč, a Bružka Wiliška mi před barákem s mopedem nestojí. Horší podfuk než Krvavá Máří.“Jo a víš jak v Česku říkají knedlíkům? Noky. Jo, s koprovkou, normálně jsem viděl jak to v tý sračce topěj.” ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu se tu dlouhodlouze rozepisovat jak moc je film dobrý, vtipný, svižný a neskutečně zábavný. Ani to, že Travolta, Jakson, Thurman, Keitel či Buscemi jsou prostě extratřída. ()

Mr.Nigga 

všechny recenze uživatele

Pulp Fiction je jedním z nejpřeceňovanějších snímků v historii kinematografie a trpí jakousi umělou "kultovností" rozšiřovanou poslední(cca 5 let zpátky) dobou. Proto jsem byl při prvním shlédnutí patřičně zklamán. Jednoduše když vás ze všech stran bombardují skvělá hodnocení, nic není schopno splnit očekávání, co si vyrobíte v hlavě. Spousta lidí jej hodnotí tak kladně prostě proto, že to tak dělají všichni a nezáleží na tom, jestli se jim opravdu líbil nebo ne a to je podle mě špatně. Pulp Fiction je geniálně natočený snímek s netradiční kompozicí příběhu, hvězdným hereckým obsazením a prošpikován brilantními dialogy - proto, pokud se vám nelíbil napoprvé, dejte mu i druhou šanci a vnímejte i srdcem, nejen rozumem a bude se vám líbit víc než cokoliv z tohoto stolení. ()

ondrech 

všechny recenze uživatele

Kamera: Andrzej Sekula .....zbytečně nadhodnocené. Hlášek hodně, ale je opravdu z toho dělat film, který se musí vidět? ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tento film, vystihuje dokonale jediné slovo - KULT. Je to přesně ten typ filmu, který vidíte 3x, ale pořád je to málo. Scénář plný excelentních dialogů a monologů, které jsou pravda místy hodně drsné, ale nepostrádají humor ("Když jsi ke mně vjížděl, všim sis na trávníku cedule s nápisem SKLAD MRTVEJCH NEGRŮ?" "My ho nechceme skladovat"). Půl hvězdičky bych ještě přidala za závěrečný monolog Julese v kavárně na téma "pastýř". Skvělé herecké výkony, skvělá hudba a ještě skvělejší kamera plná záběrů a la "Sergio Leone". Nenapadá mě, co víc bych mohla říct, než: BRAVO, MISTŘE TARANTINO! ()

Hortenzia 

všechny recenze uživatele

nech je to akokoľvek "kultové",stále je to len americký shit o nadávaní a strieľaní,z ktorého by bez pár svetlých momentov a geniálneho soundtracku nebolo vôbec nič...za to su tie dve hviezdičky (a prosím vás,nenechávajte johna travoltu vyzliekať sa) ()

answer 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, když se řekne slovo kultovní, ať už v jakékoli podobě, tak mi vždycky naskočí právě Pulp Fiction. Po prvním shlédnutí jsem měl smíšené dojmy a moc sem nechápal, co všichni na tom filmu vidí tak ohromujícího. Další den to ale přišlo, film se ve mně usadil, já musel čim dál tim víc přemýšlet a v duchu se smát nad vybavenými scénami. Následovalo mnohonásobné shlédnutí, které mě přesvědčilo o dokonalosti tohoto díla. Nemá cenu tu vypisovat hlášky, či situace z filmu, každý kdo viděl, tak si rozhodně nějakou oblíbil. They speak English in What? ()

ranp 

všechny recenze uživatele

Pulp Fiction se mi líbí čím dál víc. Každým dalším zhlédnutím bych tomuto filmu přidal jednu hvězdičku v hodnocení. Jenomže ***** je maximum :-) Při (zatím) posledním zhlédnutí jsem to naprosto hltal. Tady je těch 5 hvězdiček úplně čistých, prostě a jednoduše 100%. ()

lskala 

všechny recenze uživatele

Legendární hlášky, scénář, herci, Soundtrack, režie, scény... Co víc může udělat LEGENDÁRNÍ FILM?! 99% - 5***** ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

I ti, kteří v životě viděi tak deset filmů, alespoň slyšeli o Pulp fiction, což mluví za vše. Dnes už klasika nejen ve svém žánru. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Wow! geniálne. Pulp Fiction už nie je filmom, je to pojem,fenomén. Geniálne historky,geniálne dialógy drsné ksichty,tradične dobrý hudobný sprievod či Uma Thurman. Vymenoval som len pár z mnohých genialít. Ja proste nemôžem zaprieť velký prínos Tarantina do filmovej extraligy,Pulp Fiction je pre mna film ktorý ak by nebol boli by sme ukrátení o jeden z najvačších klenotov vobec. Navyše by som pokojne prijal ešte nejaké tie historky,hodinku dve naviac, vobec by to neublížilo. ()

The Viper 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Tarantina i některých dalších zúčastněných. Příběhy se skvěle proplétají, něco vás překvapí, něco potěší. Nejslabší část - Thurmanka fetuje. Je k tomu toho co napsat a přesto mě ten správný text nenapadá. Nadupané a nesmrtelné hlášky i scénky. Setkalo se to nejlepší co mohlo a vznikl z toho kultovní film nedoceněný dnešní mladou populací. Jeden z mých oblíbených filmů, režisérů i herců v jednom...ještě aby se mi to nelíbilo. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Zede? Maynard... Pavouk právě chytil dvě mouchy. Pulp Fiction už neberu pouze jako obyčejný film, nýbrž jako film, který se stal legendou. Kdo ví čím to je, že je tento kousek tak oblíbený. Vždyť je to film, ve kterým se vlastně jenom povídá, celý se skládá z rozovorů maximálně třech lidí. Tak kde je ta jeho síla? Já bych to viděl, že v hereckém obsazení, které je ohromující, dále pak ve zvolené muzice, která je skutečně vydařená no, dále v těch neuvěřitelnejch situacích, ve kterých se jednotlivé postavy ocitají a konečně i v tom věčným fuckování, kterého je ve filmu habakuk... Pulp Fiction už sleduju pouze v originálním znění, už nepotřebuju ani titulky. Mám to skouknutý nesčetněkrát. A moc dobře si pamatuju na moji první projekci, bylo to v buse vracejícím se z basketu, mně bylo málo na to, abych jel tak nametenej a těsně před tím než sme u kina v Dobrušce vystoupili sem hodil na můj věk obrovskou šavli :o). A teď už mě omluvte, mám něco rozjetýho v Rasslový cimře... ()

Kleki-Petra 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách dokonalé dílo. Hvězdné obsazení, herecké výkony, dokonalá hudba a hlavně nezapomenutelné hlášky. Podle mě vrchol Tarantinovy kariery a určitě jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Kdyby existoval Big Kahuna Burger, jednoznačně by zruinoval všechny ostatní fast foody. ()

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Reklama

Reklama