Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejkultovnější z kultovních filmů 90. let je autorskou Biblí Quentina Tarantina, který v tomto opusu definoval základní prvky své režisérské poetiky a vytvořil dílo rozněcující náročné kritiky na festivalu v Cannes, levicové a pravicové intelektuály i zedníky dopřávající si po těžké šichtě trochu oddychu. Pulp Fiction je multižánrovým opusem, který přetéká fetišistickými detaily a popkulturními odkazy a zároveň dokonale funguje jako svrchovaně napínavý film rozvržený do inovativní příběhové struktury. Chcete vidět homosexuální znásilnění sbližující dva nepřátele na život a na smrt? (AČFK)

(více)

Recenze (2 926)

Matyas

všechny recenze uživatele

Film mě začal bavit až od druhé půlky, ale stálo to za to, stejně ale pod hrzbou nesubjektivnosti hodnotit nebudu (je to 4-5*), každopádně, jsem z toho rozmrdanej | ?? nic ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Skutočne jeden z TOP filmov 90. rokov. Je neskutočne ako sa v 150 minútovom snímku väčšinou iba tliacha tliacha a tliacha, ale kurňa tie dialógy majú väčšiu šťavu ako prestrelky v iných filmoch. K tomu fantastickí herci, muzika, absencia akejkoľvek nudy, kamera... ()

mirra66 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se již vícekrát, z toho pouze jednou jsem to dokázal vydržet po celý film. Nevím proč, ale zcela mě to míjí. Popravdě mě nechytají ani jiné filmy Tarantina, zkrátka nemám vnitřní předpoklad být jeho spřízněným divákem. Film nijak nehaním, ale mé hodnocení je nízké, jednoduše se mi to nelíbí. 20% ()

LenaPond 

všechny recenze uživatele

Film hodnotím pěti hvězdami. Velmi zvláštní styl pana režiséra se mi zpočátku zdál poněkud nepochopitelný. Rozhovory postav se jevily nezajímavé a zcela mimo věc, ale po několika minutách mi došlo, že právě to dělá ten film tak výjimečným a nakonec i vtipným. Skvělé obsazení, dokonalé herecké výkony a naprosto boží soundtrack. Takže zcela pochopitelně si tento skvost zaslouží právě toto hodnocení. Film je totiž tak prostý a dějově jednoduchý, že je až geniální. Děkuji za skvělý a výživný kulturní zážitek. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jedna z největších klasik světové kinematografie a dnes již kultovní snímek, který snad už netřeba víc komentovat. Vše funguje jak má, od režie až po herecké výkony. Vše absolutně bez chyby a pro mě dokonalý filmařský a také divácký zážitek. 10/10. ()

Fediak22 

všechny recenze uživatele

Ak si myslíte, že „Pulp Fiction“ je vynikajúci, mýlite sa. Je viac než vynikajúci. Je to míľnik v histórii filmovej tvorby. Je to už klasika. Ale prečo? Kvôli mnohým slovám ,,fuck”, alebo kvôli kúskom mozgu na zadnom okne automobilu? Nie, to určite nie je dôvod. (bohužiaľ niektorí ďalší používatelia - našťastie menšina - to nechápu). Tarantino vytvoril film, ktorý sa trochu líši od mnohých iných akčných, gangsterských alebo zločinných filmov. Čo je tam také odlišné? Vie, že téma filmu je „v pohode“, vie, že je to produkt masovej kultúry, a sám ho dokonca má rád. Ale usmeje sa nad tím a rozpráva tri veľké príbehy s množstvom irónie. A táto irónia je prvým bodom. Druhým bodom je, že vytvoril extrémne schematické postavy. Určite to nie sú ďalší akční hrdinovia, na ktorých zabudnete tak rýchlo, ako dokážete žmurknut. Sú to ľudské bytosti ako my, hovoria o Burger Kingovi a McDonaldovi, o televíznych seriáloch a masáži nôh. Jediny rozdiel je že zarábajú peniaze zabíjaním iných alebo predajom drog. Čo iné je také skvelé na Pulp Fiction? Sú to hereci, réžia, kinematografia, soundtrack, zmysel pre humor a celý a vlastne všetko ostatné. Podľa môjho názoru to nestojí nič menej ako 5 z 5 . Majstrovské dielo. ()

caba 

všechny recenze uživatele

POŘÁDNĚ nadhodnocený film.Žeby stačilo na takové hodnocení jen jméno -Quentin Tarantino-a prásk tam 5*. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

V první řadě musím uznat, že tohle bude pravděpodobně nejlepší film Q. Tarantina. Dokoukat mi ho ale trvalo několik let, respektive jak je roztahaný a svižnost mu nic neříká, několikrát mi do toho něco skočilo (přes spánek až po nečekanou návštěvu). Tedy teprve dnes se mi poštěstilo zdárně film zhlédnout od začátku až do konce. Přes nízká očekávání kvůli samotnému Q.T. až po kosmicky nekonečná očekávání dle ČSFD. Přes nekonečně vláčný děj, až po svižnější akce. Přes suché sáhodlouhé dialogy až po dávku onoho krásného, čistého rasismu. No, ony jsou ty historky vlastně všehovšudy dvě. Ta první, přes kterou jsem se léta nedostal je vážně roztahanej béčkovej biják s několika dobře pasujícími hláškami. Ta druhá je už o poznání svižnější a dějově inteligentnější akce z podsvětí. Bruce Willis a Samuel L. Jackson táhli vší silou kvalitu nahoru, Uma Thurman zas dolů. Téměř tři hodiny jak na houpačce. Kdyby se to sestříhalo, zejména pak první polovina filmu, hodnocení by šlo vejš. Takhle reálně uvažuji o 2-3* - přičemž první hodinu jsem reálně zvažoval odpad-1*. Kultovní v tom vidím snad jen obraz americké tvorby - film založený na mutacích slova "fuck", drogách a čiré xenofobii. Upřímně řečeno, jsem náročný divák a ani béééépětčení mě neopije. Možná i kvůli opravdu nesmyslnému nadhodnocení se nakonec přikloním k dvoum hvězdám - protože ty slabší tři si to reálně fakt nezaslouží. Znovu už to vidět nepotřebuji, usnout umím i bez Tarantina. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Pro mne je to kult. Tenhle film se stal mou závislostí a díky němu jsem podlehl Tarantinovi. V tomto filmu Tarantino ukázal, proč je králem. Můžu to vidět každej den a rád používám hlášky v Mcdonaldu :D ( La big mac, nebo majonéza stojí za to použít). ()

junxi91 

všechny recenze uživatele

Tento film mám od Quentina ze všech nejraději. Tolik skvělých hlášek, skvělá atmosféra svobodných devadesátých let, všichni herci v dokonalé formě, a také jedna ustřelená negerská palice. "Nejsem tvůj přítel ty gumo!" No tak aby se ta guma nevrátila a neodprásknula tě brokovnicí! A Vincentovo dillema ohledně paní wallacové naprosto chápu, já si ho taky raději doma v klidu vyhoním, než abych něco zkoušel, ačkoliv žádná z obětí mých zvrhlých snů nemá za manžela mafiánského bosse. A zfetované děvky mi také nikdo domů nevozí, takže ani zneužít je nemůžu. Právě proto se často cítím jako závodní motor, který vytáčejí do červenýho, což je fakt o hubu! ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnes by sa k tomuto filmu dalo povedať jedine kult. Snímok sa skladá z niekoľkých dejových liniek, ktoré cca do polovice nedávajú veľmi zmysel ale potom sa to krásne spojí do jedného celku. Skvelé herecké obsadenie, skvelé výkony, zaujímavý príbeh, ktorý nenudí, výborne napísané charaktery postáv a viac ani nejdem rozpisovať, keďže na tomto filme nevidím žiaden mínus aj napriek svojej dĺžke 154 min. Čo sa týka Tarantinovej tvorby za mňa rozhodne najlepší začiatok a najlepší je aj soundtrack. Film môžem odporučiť, každému kto má rád Tarantina a prípadne aj ľuďom, ktorý jeho tvorbu nemusia alebo ho nepoznajú. Predpokladám, že všetci jeho fanúšikovia videli tento film už niekoľko, krát ako aj ja. Celkové hodnotenie za mňa je 100%. V tomto prípade nie je o čom... ()

wito 

všechny recenze uživatele

pre mna jeden z vrcholov kinematografie vobec. film, ktory ma ako pubertaka dokonale stiahol. citovanie scenara bolo mojou beznou cinnostou. naozaj coolova zabava s nesmrtelnymi scenami a brilantnymi dialogmi. ()

Dreadlord 

všechny recenze uživatele

Kultovni snimek Quentina Tarantina,ktery se ohani jeste kultovnejsimi hlaskami jez zna snad kazdy,takze zavolame par sfetovanejch negru s klestema a letlampou aby prdel tohohle zhovadilyho zbytku poznala stredovek! ()

Arrow 

všechny recenze uživatele

Uuuuf, tak k tomuto filmu radši hlášky psát nebudu, protože by to byl celý scénář. Okej, par si jich neodpustim. "Přivedu pár zfetovanejch negrů s letlampama, aby si tu hoši trochu zablbli. Ještě jsem s tebou neskončil vidláku."; "Okamžitě zmizíš z městě a jestli nezmizíš, tak tě zmizim já a budeš zmizelej" Nynikající dabing Václava Vydry. ()

kebo 

všechny recenze uživatele

Čo nového napísať o tomto kultovnom snímku? Inak ako opakovať slová iných to nepôjde. Po prvom vzhliadnutí v mojich dvanástich som to úplne nepochopil, ale dnes to už chápem a všetko, čo ktomu môžem dodať je, že je to film plný krvi, nadávok, násilia, drog, ale i lásky, ktorý musí dostať každého nielen svojim spracovaním, ktoré vynieslo Quentina Tarantina na vrchol, ale aj svojím duchom, pretože tento film je žívý! Všetkým, ktorí sa podieľali na tomto kúsku (vrátane osvetľovačov, maskérov a nosičov káblov) gratulujem. Podarilo sa vám niečo, čo sa len tak niekomu nepodarí. ()

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Reklama

Reklama