Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejkultovnější z kultovních filmů 90. let je autorskou Biblí Quentina Tarantina, který v tomto opusu definoval základní prvky své režisérské poetiky a vytvořil dílo rozněcující náročné kritiky na festivalu v Cannes, levicové a pravicové intelektuály i zedníky dopřávající si po těžké šichtě trochu oddychu. Pulp Fiction je multižánrovým opusem, který přetéká fetišistickými detaily a popkulturními odkazy a zároveň dokonale funguje jako svrchovaně napínavý film rozvržený do inovativní příběhové struktury. Chcete vidět homosexuální znásilnění sbližující dva nepřátele na život a na smrt? (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (2 923)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Pohledná a sexy definice pulpové poetiky, která řekla vše, co říci měla a také vše, co říci mohla. Veškeré plagiáty jsou již jen zbytečnou repeticí téhož, tohle je doslova biblicky naditý foliant. Rozhodně Tarantino zpopularizoval netypickou narativní formu a vnesl do hry veškeré pokleslé popkulturní emblémy a mechanismy, které se až do té doby držely jaksi na okraji obecně přijímané kultury. Jedinou vadou na kráse poetiky Pulp Fiction je to, že jde naprosto mimo mne. Ale rozhodně Tarantinův nejlepší film. ()

sud 

všechny recenze uživatele

V první řadě musím podotknout, že nejsem žádný zapřísáhlý Tarantinovec. Tarantina uznávám, ale nemám ho za režiérského boha. Ovšem díky "Pulp Fiction" by se jím možná stal. On totiž má rovněž rád filmy a má dobrý vkus. Ze svých oblíbených filmů si bere různé nápady a je to dobře. Naprosto vynikající směska nápadů, neustálé pochodování z žánru do žánru za podpory výtečné hudby (hlavně úvodní kytarovka) a bezchybných herců. Všechny příběhy jsou skvělé, hlavně ten s Brucem Willisem nemá chybu. Ale zase nejvíc padne hlášek v tom posledním. "Pulp Fiction" bych mohl označit za art akční film. Mnohý by mě mohl mít za magora, ale je to prostě tak. P.S.: Velmi chválím všechny co se podíleli na českém znění, především Pavel Trávníček (John Travolta) a Vašek Vydra (Ving Rhames) nemají chybu. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jednou se mě zdálo toto. Byl jsem v obřadní síni na sobě slavnostní hadry přede mnou Quentin Tarantino s dvěma prstýnky, za mnou John Travolta a Samuel L. Jackson. Kouknul jsem se vedle sebe a tam bylo položený na stojato DVD s dlouhým bílým závojem, které neslo název Pulp Fiction. Najednou začal Quentin Tarantino mluvit :"Enšpígle, slibujete, že budete film Pulp Fiction milovat v dobrém i zlém do konce svého života?" a já řekl "ANO". Pak jsem se vzbudil a zjistil jsem, že to byl jen nádhernej sen. Svůj "snový" slib však dodržím - slibuji. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tolik silných okamžiků a šílených příběhů se v jednom filmu jen tak nevidí. Naprosto dokonalé herecké výkony, soundtrack, dialogy, kamera a není snad nic, co by se tomuto kultovnímu filmu dalo vytknout. Má srdcovka, kterou hodnotím 5 hvězdičky... „Pokud jsem dobře informován o situaci, máme tu auto plus tělo mínus hlava v garáži“ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

(Quentinova) Legenda o slavném návratu (Travolta) dokázala husarský kousek, neboť spolu s Boormanovým Deliverance dokázala propašovat pod oči filmových akademiků anální znásilnění.. Celou dobu máte správný pocit, že už jste to všechno někde viděli, přesto tu skládačku pokleslého žánru spolknete i s navijákem z Big Kahuna Burgeru. Přiznejte se, kdo napoprvé odhalil představitele Buddy Holly číšníka? ()

Galerie (247)

Zajímavosti (330)

  • Po návratu od Mazaného králíčka je ve chvíli, kdy Mia Wallace (Uma Thurman) pouští magnetofon, protože chce tančit, možno vedle ní zahlédnout pohybující se stín člena štábu. (Jirka_Globus)
  • Obsah kufříku se ve filmu nedozvíme, v rámci natáčení se však v kufříku nacházely dvě baterie a žárovka. (Janik.Jurica)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Reklama

Reklama