Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejkultovnější z kultovních filmů 90. let je autorskou Biblí Quentina Tarantina, který v tomto opusu definoval základní prvky své režisérské poetiky a vytvořil dílo rozněcující náročné kritiky na festivalu v Cannes, levicové a pravicové intelektuály i zedníky dopřávající si po těžké šichtě trochu oddychu. Pulp Fiction je multižánrovým opusem, který přetéká fetišistickými detaily a popkulturními odkazy a zároveň dokonale funguje jako svrchovaně napínavý film rozvržený do inovativní příběhové struktury. Chcete vidět homosexuální znásilnění sbližující dva nepřátele na život a na smrt? (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (2 926)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Těžko říct něco, co už neřeklo sto lidí přede mnou a líp. Snad jen tolik, že hlášky z málokterého snímku se zaryjí tak hluboko, že je člověk používá ještě roky poté. Výběr z mého Top 10 : "A jak teda říkají čtvrtlibráku se sejrem?" "Jsem připravená, uděláme to teď hned a tady." "Zed je mrtvej, lásko, je mrtvej." "Kdybys měla bříško, dal bych ti do něj pěstí." "Viděls na tomhle baráku nápis - Sklad mrtvejch negrů?" "Já za to nemůžu, najels na ňákej hrbol nebo co..." "Zmizíš nebo tě zmizím já." Existuje nějaký jiný film, kde diváka u resuscitace člověka, který se předávkoval drogami, nebo u zastřelení nevinné oběti bolí břicho od smíchu dva dny? A existuje kromě Tarantina někdo, kdo dokáže z neskrývaně brakového materiálu, s minimem prostředků a herci v té době prakticky neznámými nebo považovanými za odepsané, vytvořit kult? ()

sud 

všechny recenze uživatele

V první řadě musím podotknout, že nejsem žádný zapřísáhlý Tarantinovec. Tarantina uznávám, ale nemám ho za režiérského boha. Ovšem díky "Pulp Fiction" by se jím možná stal. On totiž má rovněž rád filmy a má dobrý vkus. Ze svých oblíbených filmů si bere různé nápady a je to dobře. Naprosto vynikající směska nápadů, neustálé pochodování z žánru do žánru za podpory výtečné hudby (hlavně úvodní kytarovka) a bezchybných herců. Všechny příběhy jsou skvělé, hlavně ten s Brucem Willisem nemá chybu. Ale zase nejvíc padne hlášek v tom posledním. "Pulp Fiction" bych mohl označit za art akční film. Mnohý by mě mohl mít za magora, ale je to prostě tak. P.S.: Velmi chválím všechny co se podíleli na českém znění, především Pavel Trávníček (John Travolta) a Vašek Vydra (Ving Rhames) nemají chybu. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tolik silných okamžiků a šílených příběhů se v jednom filmu jen tak nevidí. Naprosto dokonalé herecké výkony, soundtrack, dialogy, kamera a není snad nic, co by se tomuto kultovnímu filmu dalo vytknout. Má srdcovka, kterou hodnotím 5 hvězdičky... „Pokud jsem dobře informován o situaci, máme tu auto plus tělo mínus hlava v garáži“ ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Pulp Fiction svým nezaměnitelným feelingem jakoby obyčejných, ale přesto unikátních epizodických příběhů vtahuje do jakoby všedních, ale přesto nevšedních životů sympaťáků na druhé straně zákona. Pulp Fiction si hraje na obyčejnost, ale přitom se jedná o originální a geniální počin, který svým totálním zanícením pro poutavost vyprávění, ruku v ruce s maximální kvalitou (vskutku dokonalý scénář od náčrtu děje až po nejzapadlejší dialog) a zábavností (vtipné paradoxy a náhody) onoho vyprávěného vytváří jedinečný a blahodárný prožitek... Takže nakonec s přihmouřeným okem, protože mám řadu oblíbenějších filmů, dám i těch 10/10 no :) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dokonalé. Quentin Tarantino je prostě génius. Ten jeho scénař je perfektně propracovanej, líp to snad ani nešlo. Všechny ty příběhy se krásně prolinaj a nakonec do sebe všechno skvěle zapadne a ještě k tomu ten Tarantinovsekj černej humor, kterej z kultovního filmu udělal ještě kultovnější, všechny ty nezapomenutelný scény a víc než dokonalý dialogy, hlášky a jak už je Tarantina zvykem, spousta krvavejch scén, který mi v paměti uvíznou ještě hodně dlouho, snad ani nemohl natočit normální člověk. Samozřejmě tomu taky hodně pomohlo herecký obsazení, Samuel L. Jackson byl jako vždycky skvělej a jeho výtažek z bible, kterej vždycky odřiká před rozstřílením nějakýho šmejda je strašně krutej, ale překvapil i JohnTravolta, kterej se před Pulp Fiction už moc neprosazoval, ale tady zase dokázal, že je extratřída a ve spojení s Jacksonem vytvořil nezapomenutelnou dvojici zabijáků, ale i další herci jako Bruce Willis, Uma Thurman, Harvey Keitel, Tim Roth, Ving Rhames nebo Christoher Walken hráli taky báječně i když tam některý měli jenom štěk, tim mam namysli hlavně Keitela a Walkena, jinak tam ostaní měli větší či menší role, ale taky bálečný. Quetin Tarantino je od tohohle filmu pro mě pan režisér, škoda jen že tady nejde dát 6*. ()

Galerie (247)

Zajímavosti (331)

  • Quentin Tarantino psal scénář 7 měsíců a po celou dobu byl domluvený s Michaelem Madsenem, že herec ztvární roli Vincenta Vegy (John Travolta). Dva týdny před dokončením scénáře mu však Madsen oznámil, že už přijal nabídku na jiný film. Role se tak nakonec ujal John Travolta, který byl v té době nežádaným po fiasku ve snímku Kdopak to mluví 3 (1993). (adam9)
  • Na začátku filmu ve scéně přepadení kavárny říká Honey Bunny (Amanda Plummer): "Any of you fucking pricks move, and I'll execute every motherfuckin' last one of you". Když pak vidíme stejnou scénu z pohledu Vincenta (John Travolta) a Julese (Samuel L. Jackson), říká: "Any one of you fucking pricks move, and I'll execute every one of you motherfuckers!" (nAS)
  • Film v televizi, který probudí Butche (Bruce Willis), je Nam's Angels (1970), pojednávající o motorkářském gangu Hells Angels bojujícím ve službách CIA ve vietnamské válce. (Peklop)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Reklama

Reklama