Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejkultovnější z kultovních filmů 90. let je autorskou Biblí Quentina Tarantina, který v tomto opusu definoval základní prvky své režisérské poetiky a vytvořil dílo rozněcující náročné kritiky na festivalu v Cannes, levicové a pravicové intelektuály i zedníky dopřávající si po těžké šichtě trochu oddychu. Pulp Fiction je multižánrovým opusem, který přetéká fetišistickými detaily a popkulturními odkazy a zároveň dokonale funguje jako svrchovaně napínavý film rozvržený do inovativní příběhové struktury. Chcete vidět homosexuální znásilnění sbližující dva nepřátele na život a na smrt? (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (2 926)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 9.0/10] | me: Mega KULT! No doubt about it. Yeah, we cool. Two things. Don't tell nobody about this. This shit is between me, you, and Mr. Soon-To-Be-Living-The-Rest-of-His-Short-Ass-Life-In-Agonizing-Pain Rapist here. It ain't nobody else's business. Two: you leave town tonight, right now. And when you're gone, you stay gone, or you be gone. You lost all your L.A. privileges. Deal? ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tolik silných okamžiků a šílených příběhů se v jednom filmu jen tak nevidí. Naprosto dokonalé herecké výkony, soundtrack, dialogy, kamera a není snad nic, co by se tomuto kultovnímu filmu dalo vytknout. Má srdcovka, kterou hodnotím 5 hvězdičky... „Pokud jsem dobře informován o situaci, máme tu auto plus tělo mínus hlava v garáži“ ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $107,928,762Tržby Celosvetovo $213,928,762Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,745,332 //počet predaných kusov 646,662Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov /85%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Vrátim sa skôr, ako povieš čučoriedkový koláč." - "Čučoriedkový koláč." - "Zasa až tak skoro nie, zlato." Dalo by sa povedať, že pred Tarantinom slovo ´kultový´ existovalo, ale neplnilo funkciu. Prvý odvážny krok urobil Harvey Keitel, keď hral v Quentinovom ostrom debute GAUNERI, no hoci to nebol normálny spotrebiteľský film, napriek tomu nemali PULP FICTION: HISTORKY Z PODSVETIA jednoduchý pôrod a „uveriť v Quentina“ (aby sa projekt vôbec mohol začať nakrúcať) museli také mená, ako Bruce Willis či John Travolta. Vlastne skôr Bruce Willis, lebo Travolta sa v tom čase ZASA nachádzal v „slabšom“ období (= bol vďačný za všetko). Rola nájomného vraha ho znova vrátila na vrchol hollywoodskeho Olympu. Z ďalších hercov, dovtedy neznámych, Tarantino urobil hviezdy (Jackson, Thurmanová) a i vedľajšie roličky zapratal osobnosťami (Rhames, Walken, Roth) a povestnými dialógmi, scénami (tanec) a nápadmi (kufor). Snímka naplno dokázala, že „nezávislý film“ môže získať veľké ceny a zarobiť desiatky miliónov dolárov. A byť zábavný. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Plne chapu proc je tenhle film kultovni, ale na me bohuzel ani po druhem schlednuti nijak vyrazneji nezapusobil. Jine filmy od Tarantina mam rad, ale tenhle me proste nijak nebere. Sice mam k tomuhle filmu vytek jen par, ale proste to nema svih. Cele mi to prislo takove dost pomale diky cemuz to i misty docela nudilo. Nastesti tu je par scen, ktere delaji film nezapomenutelnym a ty jsou fakt dokonale. Stejne tak i nekolik dialogu a hlasek. Hudba je taky vyborna, skoda, ze ni neni vic. A herci proste nemaj chybu, ty jediny byli dokonaly, v cele se Samuelem Jacksonem, Travoltou, Keitelem a Willisem. Kdybych mel hodnotit jen tech par scen tak by to bylo jasnejch 5*, ale jako celek mi film na 5* neprisel. Mozna by pomohlo film trosku zkratit. ()

Galerie (247)

Zajímavosti (331)

  • Když vejde Vincent Vega (John Travolta) do domu pana Wallace (Ving Rhames), je možné si všimnout v čase 32:10 v odrazu prosklených dveří kameramana, jak posouvá kameru směrem vpřed. (imagoo)
  • Film v televizi, který probudí Butche (Bruce Willis), je Nam's Angels (1970), pojednávající o motorkářském gangu Hells Angels bojujícím ve službách CIA ve vietnamské válce. (Peklop)
  • Tarantino záměrně nechtěl zadat hudbu žádnému skladateli a vybral si již dříve nahrané skladby. (Amras)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Reklama

Reklama