Reklama

Reklama

Gauneři

  • USA Reservoir Dogs (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mafián Joe najme na vyloupení klenotnictví partu gangsterů, kteří se vzájemně neznají a oslovují se smyšlenými jmény. Akci však zmaří policie a lupičům nezbývá než uprchnout a ukrýt se ve starém skladišti. Pan Oranžový je postřelen a pan Bílý se ho pokouší udržet naživu, dokud nedorazí pomoc. Napětí ve skladu však narůstá, protože policie je jim v patách a pan Růžový je přesvědčen, že šlo o past – někdo z nich musí být zrádce. Každý má ovšem vlastní verzi toho, co se stalo. Jak dlouho bude trvat, než vytáhnou pistole a drama se změní v masakr? (Magic Box)

(více)

Recenze (1 390)

Infurius 

všechny recenze uživatele

Milujem takéto filmy a ešte ked je to od Quentina Tarantina tak to je proste masakr... Proste to je nečo jako Pulp Fiction, určite bych tomu dal 99% . Tie dialógy nemali chybu proste na nekterých sem se tak zasmál:D Quentin sa vždy objaví v nejakej menšej úlohe a vždy to tak dobre zahrá a všetko... Scénar nemá chybu a herecké výkony nemohli byť fakt lepšie... ()

final2 

všechny recenze uživatele

Jelikož jde o Tarantinovu prvotinu,musíme to vzít v potaz,ale jen kvůli jménu a poměrně známým hercům si u mě moc velké hodnocení nezaslouží. Film je podle mého velice průměrný. Žádný složitý příběh a ani to, že se příběh skoro celý odehrává v nějakém skladu na mém názoru rozhodně nepřidá. Průměrný film,ale nastrartoval tohoto režiséra k dalším výborným kouskům. ()

pekkanik 

všechny recenze uživatele

Príliš by som to s Pulp Fiction neporovnával. Toto je skôr komorná gangsterská dráma s dobre napísanými dialógmi (a dobre zahranými). Scéna s uchom mi prišla trochu samoúčelná, záver trochu uponáhľaný. Nič to nemení na tom, že je to dobrý film. ()

Jorge K 

všechny recenze uživatele

Jako filmový amatér jsem se teprve teď dostal k této tarantinovce. Slušný pokus, který zadělal na mnohem sladší plody. Pěkně poučná mrška ten QT, další pokus už byl plnotučný. ()

JakuBBukaj 

všechny recenze uživatele

Tarantino ukázal v prvním celovečeráku jak mu to jde s dialogy, Film se v podstatě odehrává celou stopáž na jednom místě, ale baví. Scéna ze závěru, kdy se tři týpci zároveň střelí je TOP! ()

TeeToTaller 

všechny recenze uživatele

Co se týče hlavní dějové linie = spokojenost. Ovšem obešel bych se bez příběhů "about Mr. White, Mr. Blonde and Mr. Orange". Řízci se nepotřebovali znát mezi sebou navzájem a já tu potřebu taktéž necítil... ()

Night.Child 

všechny recenze uživatele

Perfektní kousek! Shodou náhod jsem jej viděl až jako poslední z Tarantinových počinů. Rozdíl 20 let mezi současným Djangem a Gaunery neubral vůbec nic na kvalitě. Na Gaunerech je navíc vidět, že stačí dobrý nápad a pár dobrých herců k naprosté spokojenosti diváka. Quentin Tarantino je skutečně mistr svého oboru. ()

Andy_Larkin 

všechny recenze uživatele

Já nevím...když jsem ten film viděl poprvé, tak jsem si řikal, ok, asi je to jeden z těch filmů, co se musí vidět víckrát. Tak jsem si ho dnes dal podruhé a stejně nic...není to rozhodně špatný film, je originálně natočený a prostě..Tarantinovský...ale to, proč je ten film tak vyzdvihovaný a má tu 87%, jsem tam neobjevil...holt dle mého Tarantinův vrchol přišel až o dva roky později :-) ()

Qirozepi 

všechny recenze uživatele

Ja osobne jsem se timto filmem doslova pronudil. Akce co se podela a banda gauneru se dohaduje o tom proc. Jedine co se mi na filmu libilo byl zaver, ale cekani na nej se podle me nevyplatilo. Pulp Fiction miluju, ale na tohle se uz znova nepodivam. ()

Fraktální 

všechny recenze uživatele

V kontextu ostatní tvorby je fim syrovější a upřímější, prostě to není ta zábavná postmoderna servírovaná divákovi přesně na objednávku jako Django... dialogy a charaktery mi ale nepřijdou tak nápadité a zábavné jako u ostatních Quentinových filmů. ......postřehy ( : -) ) : ...asi jedinej film co jsem kdy viděl(nejen od QT) kde mi přijde krev a chování raněných realné... ...v prvním filmu od QT jsem si narozdíl od toho posledního nevšiml jediného černocha(za nějaký komparzisty neručím) ()

Landy 

všechny recenze uživatele

Nezabudnutelná scéna z rezaním ucha, len nechápem ako sa Steve Buscemi od Tarantina mohol zapliest so Sandlerom aká škoda dobrého herca. Nič menej skvelý gangsterský film s dobrou atmosférou. ()

Ghedina 

všechny recenze uživatele

Mám z toho trochu rozporuplné myšlenky.Samozřejmě tomu nelze upřít,že tohle je naprosto jasná Tarantinova vstupenka mezi režisérskou smetánku,ale na můj vkus tam bylo těch kurev až moc.Vím.Když se mezi sebou začne bavit hafo gangsterů,nelze předpokládat,že si budou brát servítky,ale mě už to lezlo tak do uší,že jsem přestal vnímat zbytek konverzace.Tarantinovi nelze upřít,že na tak malý rozpočet udělal fakt slušný kousek a věřím,že se mu musel Hollywood po tomhle klanět.Přesto si myslím,že ještě větší bomba by to byla na prknech,co znamenají svět.Pokud bych tohle viděl v divadle,asi bych vycházel totálně omámen.Takhle mi to v té garáži přišlo hodně skličující.Pokaždé,když kamera vypadla ven,docela jsem si ulevil.Jinak ale herecké výkony parádní,hlavně Buscemi se mi moc líbil.A velká škoda,že nejde Madsenovi vidět do obličeje,když tomu bengovi šmiká ouško :) ()

bctpeyhon 

všechny recenze uživatele

Velice působivé dílo od mistra Tarantina. Kdyby mi někdo ve zkratce vyprávěl tento film, dost možná bych se na něj ani nepodíval, protože bych si myslel, že je to v podstatě o ničem a bál bych se, že to bude nuda. Opak je však pravdou. Skvělý výběr herců a především Quentinova režie a scénář, dělají z tohoto snímku skutečný skvost daného žánru, nic podobného jsem dosud zatím neviděl. Nadávkami ani kulkami se tu nešetří, ovšem největší lahůdkou je poslouchat ty dialogy. To kecání, někdy o naprostých nesmyslech, mě baví nejvíc. ()

Soundwave007 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Nedivím se, že si Quentin Tarantino tímhle filmem udělal volnou cestu k získání titulu "jeden z nejlepších světových režisérů". Gauneři se sice celí odehrávají v tom skladišti, avšak příjemné flashbacky vysvětlí všechno potřebné (tedy až na smrt pana Modrého). Celkem mě zaskočila závěrečná přestřelka, u níž jsem myslel, že k ní ani nedojde a odhalení, kdo že je vlastně polda přišlo povedeným způsobem, myslel jsem, že Světlý toho chlapa opravdu zapálí, avšak naštěstí k tomu nedošlo. Herecké obsazení zajímavé, zvlášť hlavní trio Keitel - Roth - Buscemi + Madsen :) ()

Kosir 

všechny recenze uživatele

Jak Tarantina nežeru, tak tohle jsem dokoukal celé, na rozdíl od Pulp Fiction. Možná, že ještě přidám, ale tři budou zatím stačit, beztak má přeplaceno. ()

Jinpachi 

všechny recenze uživatele

Ta správná, tvrďácká, cynicky humorná a řežby plná kinematografie, dle mého, vzešla právě z mysli, skoro stejně zvráceného Tarantina. Jeho tvorba je něco, co filmovému žánru chybělo. Byl to chybějící článek k dokonalosti, který on, jako poctivý mameluk, dokázal vybrousit jako diamant a vyleštit jako zlobří kládu. Herecké výkony jsou tu podávány jako náboje v arabských emirátech a děj je tak propracovaný, že jen těžko věřit. ()

lojzo 

všechny recenze uživatele

Neskutočný film len za minimum peňazí, myslím si, že pravý režisér (a to Tarantino je) dokáže urobiť filmovú legendu bez všetkých tých efektov a somarín a zameriava sa na to podstatné príbeh, scenár a herecké výkony ()

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

03.11.2019

Zatímco kultovní režisér Quentin Tarantino letos v létě skládal poctu zlaté éře Hollywoodu, hororový režisér Alexandre Aja na to šel o něco přímočařeji a radši poslal diváky na zápas mezi Kayou… (více)

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (více)

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

12.05.2005

Už pred niekoľkými rokmi zrežíroval Quentin Tarantino jednu epizódu kultového seriálu Pohotovosť (pod názvom "Materstvo"), v ktorej odkázal na svoj réžijný debut Gauneri, keď do nemocnice priviezli… (více)

Reklama

Reklama