Reklama

Reklama

Blbý a ještě blbější: Jak Harry potkal Lloyda

  • USA Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Lloyd Christmas a Harry Dunne se seznámili hned první školní den. Bok po boku od té doby čelí nástrahám školního systému a života vůbec. Brzy se však budou muset postavit většímu nepříteli, než jakým je jim vzdělání. Ředitel školy Collins a jeho přítelkyně Hellerová chtějí Harryho s Lloydem zneužít, aby na jejich úkor získali grant ve výši 100 000 dolarů na otevření speciální třídy. Jenže přechytračit blbého a blbějšího je úkol i nad síly zasloužilého a mazaného ředitele. Obzvlášť když se na jejich stranu postaví půvabná reportérka školního časopisu Jessica Matthewsová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (244)

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě, ještě, ještě, ještě, ještě blbější než bych čekal. Při takovýchhle "filmech" máte aspoň možnost popřemýšlet o tom, jestli jste těm Expertním Rafťákům co jsou jako Panici Nanic neukřivdili. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Naštěstí to nebyla hovna, ale jen čokoláda. Ale v tom asi měl být ten vtip. Majitel koupelny vstoupí do místnosti a řve jak tur, že má všechno od sraček. Křičí čím dál víc a pořád a pořád přidává na intenzitě a... V tom bude asi ten problém. Autoři tohoto výpotku totiž spatřují legraci v něčem úplně jiném, než diváci s alespoň trošku vyšším IQ. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutná, vulgární a zvrhlá komedie bratrů Farrellyových se dočkala pokračování. No, vlastně prequelu. Komediální kvality prvního dílu nebyly nijak oslnivé, ale Farrellyovi vsadili na brutální vtípky a na špičkovou hereckou exhibici Jima Carreye a Jeffa Danielse. Tento film však postrádá úplně všechno co jsem před chvílí vyjmenoval. Jsou spousty trapných komedií, ale alespoň se u nich sem tam zasměju nějakým těm debilním fórkům. Pokud ale celý film absolvujete s kamennou tváří a tupým výrazem na ní, tak už je jasné že něco nehraje. Fórům, jako když Harry políčí čokoládou celou koupelnu a otec dívky, kterou miluje a je u ní na návštěvě si pak myslí, že to není čokoláda, ale... no, však víte co, jsem se vždycky rád zasmál. Sice to byl zvrhlý humor, ale režisér i tuto scénu natočil tak dementně nudně, že to stojí minimálně za pozastavení. Neschopnost natočit zhovadilé scény je už na pováženou. Proti tomuto filmu je takový Klub sráčů uměleckým filmem, který zaručeně pobaví, i kdyby jste se mu více bránili. Co na tom, že Derek Richardson a Eric Christian Olsen vypadají jako Jeff Daniels s Jimem Carreym. Co z toho, když ze sebe nedokáží vymáčknout ani desetinu mimických grimas svých předchůdců. Z Eugena Levyho (Jimův táta z prcičkovské série) mi bylo vyloženě špatně. Je na něm jasně vidět, že se mu do role nechtělo a přehrává z takovou nechutí, že mi to úplně zkazilo dojem alespoň z nějakého herce filmu. Luis Guzmán (Traffic - Nadvláda gangů ) asi moc zajímavě koncipovaných rolí v hollywoodu nedostává, když má potřebu hrát v takovýchto žumpách kinematografie. Z filmu je mi špatně, ne z snad z nějakých scén, ale z toho, jak byl příšerně nudný. Ještě, že byl tak krátký. Ble... ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19miliónovTržby USA $26,276,465Tržby Celosvetovo $39,267,515║ Nehorázny priestrel, čo len kopíruje zaužívané trendy u takýchto tipov hrubozrnných "tupých" komédii a tým pádom neponíka nič nové, táto absolútne nezáživná stupidita je len presným opakom filmu Blbý a blbší(100%) s Jimom Carreym, ktorý mám moc rád. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prepáčte, že meškám, ale v noci ma niekto priviazal k posteli a ostrihal mi vlasy.“ BLBÝ A BLBŠÍ vždy bola výborná „geniálne debilná“ komédia (80%) a jej nevydarený prequel to len spätne potvrdzuje. Je pravda, že dvaja mladí herci sa pekelne podobajú na mladšie klony podľa nočníka ostrihaného Jima Carreyho a dlhovlasého Jeffa Danielsa. Tiež je pravda, že podporné roličky sú slušne obsadené (Eugene „Jimov otec“ Levy, Shia LaBeouf ako prezliekací úchyl, Luis Guzmán ako školník). Ale to je asi tak všetko. Hoci sa snímka, ako sa na každé správne „pred-kračovanie“ patrí, snaží ponúkať zopár nenápadných odkazov (záverečná scéna so sexy kočkami), najlepšie scény väčšinou súvisia s tým, že niekto zamaže celú kúpelňu roztopenou čokoládou a majiteľ domu si myslí, že sú to hovná. Nič proti, teoreticky to JE vtipné, ale zďaleka to nemá ani na najslabšie scénky z BLBÉHO A BLBŠIEHO. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Blby a blbejsi je jedna z nejlepsich komedii, tohle pokracovani je sice stupidni, ale zabavne stupidni. Tvurci jako kdyby se vyzivaly ve vymysleni co nejdebilnejsi kokotiny a ve vysledku to je vetsinou vtipny. Navic z vtipu s hovnama sem nemoh. Ale je tu vic perfektnich foru, jako treba majitel benzinky. Ale na druhou stranu, neustale opakovani nekterejch foru uz po case pusobilo trochu trapne. Pribeh taky neni nejhorsi a vysvetli jak vzniklo kamaradstvi a navic je tu slusna zapletka. Herecky obsazeni se tvurcum fakt povedlo, ani ne tak Harry, ale Lloyd je fakt perfektni. Jiste, na Carreyho nema, ale je mu nehorazne podobnej a rozhodne me svym vykonem neurazil. Eugena Levyho znam jen z prcicek a tahle role mu nejak zvlast nesedla. Pokud budete cekat inteligentni zabavu, bezte se rovnou obesit, ale pokud uverite nazvu filmu, budete se dobre bavit. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

I buranská komedie může být svébytnou estetickou kategorií a IMHO není na místě udělovat každé z nich a priori odpad. První Blbý a blbější byl důkazem, že i něco takového může být vtipné. Málo komedií je tak nechutných, ale málo jich má tak pečlivě vygradované gagy. A tento prequel je sice o třídu slabší, ale stále ještě dost daleko od odpadní roury. 40% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je totálně dementní, vymaštěnej, ubohej film, jenže já se stejně ukrutně bavil. Harry s Lloydem dokážou vykouzlit neskutečný situace a hlavně některý jsou nezapomenutelný, ale zase na druhou stranu, ostatní výplň filmu je už na hodně nízký úrovni a když zrovna Harry s Lloydem nic nevyváděj tak je to docela nudící. Taky je v některých scénách dost cítit krádež dobrých fórků z Blbý a blbější a možná je hlavní dvojice až trokšu moc retardovaná, ale co, bavil jsem se skvěle, tak proč nedat 4* ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Musím ocenit výběr dvou hlavních herců, protože si jsou neuvěřitelně podobní s původními blbci. Tvůrci z nich navíc udělali jejich karikatury. Samotný film stojí na jednom skvělém vtipu, což je opravdu vratký základ úspěchu. Blbý a blbější mě bavili celou dobu, a tak jsme si jejich začátky nemohl nechat ujít, i když nebyly příliš zábavné. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Zásadní chybu vidím v tom, že tvůrci tak násilně roubovali dvě hlavní postavy (účesy, zuby, mimika, oblečení) na předlohu (Daniels/Carrey), že se nakonec musela vloudit ošemetná otázka: "a nebylo by lepší, kdyby to rovnou hráli ti původní exoti?" Ono to totiž paradoxně nebylo na původním filmu to nejlepší (ti xichti), šlo spíš o to, jaké laviny dokážou svou blbostí uvolnit. Zde se jaksi vyplýtvala veškerá snaha na tom, aby ti dva panáci vypadali co nejvíce jako předloha. Ne, takový kýč nemohu doporučit ani paní Šu... Ša... Šuka... Šakalový. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Jestliže původní Dumb and Dumber mělo a nejen při troše dobré vůle určité kouzlo (opravdu jen určité)a bylo v podstatě průkopníkem buranských komedií, co bylo potom tohle? zajímavá Mimi Rogers a Luis Guzmán v tomhle? Nevěřil jsem... Bohužel, byla to pravda... Tolik balastu a trapnosti.... ()

Hakha odpad!

všechny recenze uživatele

Jedno z nejhorších pokusů, natočit film podle úspěšné jedničky, který jsem kdy viděl. Farrellyovy mě pobavili hromadou gagů se zajímavým příběhem a výbornými herci, zde není nic. Katastrofální herci, kteří nejsou zábavní ani v jednom okamžiku a režie Millera je strašná. Zbytečně, hloupě a mizerně zfilmovaný film, který si zaslouží pouze odpad! a pořádnou facku... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Deväť rokov po uvedení šialenej komédie "Blbý a blbší", v ktorej nápadito uleteným spôsobom zahrali hlavné postavy Jeff Daniels a Jim Carrey, vzniklo toto teenagerské pokračovanie. Príbeh dvoch mierne retardovaných priateľov Lloyda Christmasa a Harryho Dunne sa vracia do ich stredoškolských rokov. Ústredné duo tu stvárnili mladistvé karikatúry pôvodných hercov. Celý tento film je vlastne len smiešna karikatúra úspešného snímku z roku 1994. Blbý "Blbý a ešte blbší" je blbosť pre blbých blbcov. * ()

sepp odpad!

všechny recenze uživatele

Trapne a pokazene pokracovan - nevim co si producent sliboval od takove slataniny, navic s absenci Carreyho a Danielse, kteri jedini dokazali z prvniho dilu udelat komedii vybocujici z prumeru. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Oproti suprové jedničce je toto opravdu trapnost a marnost. Jedna hvězdička pouze při vzpomínce na Jima Carreyho a Jeffa Danielse a jejich první díl. Tohle ovšem nikdy nemělo vzniknout, kazí jednišku :-D fuj fuj... 15% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Každý ví, že pokračování filmu, který měl úspěch, musí být horší. K tomu všemu se změní skvělé původní obsazení na neznámé tváře, které nemohou dosahovat takových kvalit jako původní sebranka. Proto také má tohle pokračování tak špatné hodnocení díky lidem, kteří mu nedají šanci. Svým způsobem je tohle pokračování také vyvedené. Člověk se tu nasměje opravdu hodně věcem. Takže pod tři hvězdičky nikdo normální (který ocení komedii) jít nemůže. Lepší průměr. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na tento film som bol zvedavý. Pôvodný film mám veľmi rád a videl som ho nespočetne krát. Dosť som pochyboval, že neznámi mladí herci prekonajú, alebo sa aspoň vyrovnajú fantastickému Carreymu s Danielsom. Moje pochybnosti sa naplnili. Nesympatickí herci, blbé a niekedy ešte blbšie vtipy, ktoré ma veľmi nerozosmiali. Česť výnimkám. Škoda, že filmári nevyťažil z dobrého nápadu trochu viac. ()

Reklama

Reklama