Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1757 a mezi Francií a Anglií vzplanul vojenský konflikt o nadvládu nad americkými koloniemi. Děti plukovníka Munroa jdou navštívit svého otce, velícího jedné z pevností, doprovázené majorem Heywardem (Jon Hall). Cestou jsou napadeni indiány, ale útok odrazí za pomoci zálesáka Sokolí oko (Michael O'Shea) a jeho indiánského přítele Unkase (Rick Vallin). No indiáni se nevzdávají a cesta se tak mění v boj o holý život. (ilclassico)

(více)

Recenze (2)

majo25 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná dobrodružná klasika na motívy Posledného Mohykána, dostatočne akčná, vtipná a s príjemným hudobným doprovodom. Oceniť musím obsadenie, teda až na Uncasa - toporné telo a neindiansky ksicht. A tiež zasadenie do nádhernej panenskej krajiny - žiadna štúdiovka nehrozí. Celkovo z filmu dýcha romantika oných (predkovbojských) čias. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Dobrodružně-historický snímek (westernem bych ho nenazval) je krásně naivní, jak jsou krásně naivní knížky J.F.Coopera. Je příjemné občas zhlédnout dobře napsaný příběh (i když jednoduchý), kde ne všichni hrdinové jednají podle tupých hollywoodských standardů, a občas zemře někdo, o kom byste to nepředpokládali. Pro všechny odrostlé věkem, ale mladé srdcem. V rámci žánru za 3. ()

Reklama

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Film bol natočený vo Vitacolor, ale na trh bol uvedený v Cinecolor. (westerns)

Reklama

Reklama