Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

Deschain 

všechny recenze uživatele

Citlivý, krásny film. Podľa skutočnej udalosti. To zanecháva ešte silnejší dojem. Veľmi, veľmi, veľmi sympatická ústredná dvojica ktorej by som tak rada dopriala happy-end. Realistický pohľad na armádu, v ktorej nie sú len samí záchrancovia vlasti ale aj niekoľko psychopatov. Film som si zohnala kvôli Lee-mu, ale ten príbeh ma totálne dostal. 8,5/10 ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

hustý knedlík . . . jedna scéna ma obzvlášť vzala a keby sa podarilo viac rozviť túto "psychologickú" rovinu dilemy mladého barryho, tak by to bol ešte hustejší knedlík . . . keď niekto dobrovoľne vstúpi v 17 do armády (a tvrdí, že vylúpil banku) nemôže to mať tam hore všetko v poriadku; a kto na to doplatí? jeden nezvyčajne zamilovaný mladík; osudovo tragické; skoro až rómeo-júliovské; ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Ač filmu rozhodně nelze upřít fenomenální herectví a velmi emotivní závěr, tak mi z nějakého důvodu kráter v srdíčku po shlédnutí nezůstal. Snad je to kontroverzním tematem, či poněkud častými transsexual výstupy na jevišti, nebo místy citelnou TV produkcí. Nekonvenční osudová love story patrně určená pro diváky, kteří nejsou duševní kriplometi. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Až mě to překvapilo, jak to bylo hezké. Strhující děj, vynikající herci, skvělá hudba (od J.P. Kaczmareka, který dostal za hudbu pro Hledání Země-Nezemě loni Oscara). Když si člověk uvědomí, že to byl televizní film, tak teda klobouk dolů. Spousta filmů (a nejen českých) uváděných v kinech nesahá tomuhle kousku ani po kotníky. Prostě moc příjemné překvapení. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Velice silný romantický film natočený podle skutečné události je postaven na vskutku originálním příběhu. Barry Winchell je obyčejný muž, jehož život se změní po jeho nástupu do armády, se svou jednotkou naštíví bar kde tančí transvestité a on se do jednoho z nich pomalu zamiluje. Kromě opravdu velice dobrých hereckých výkonů a skvělého hudebního doprovodu dělá z tohoto filmu skvělé dílo výborný scénář, jenž ani jednou nezadrhne na nepovedeném dialogu, vše se odehrává velice věrohodně, vývoj postav je skvěle rozepsán a vykresluje se pomalu ruku v ruce s hlavní příběhovou linií. Musím říci, že Vojákova dívka patří mezi jeden z nejslepších snímků, který jsem měl to štěstí spatřit. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v kanadské provincii Ontario v lokalitách Barrie, Toronto a Brampton. (Terva)
  • Ve skutečnosti byl Barry Winchell o šest a půl roku mladší než Calpernia Addams, zatímco ve filmu je věkový rozdíl téměř opačný, protože Troy Garity, představitel Barryho, je téměř o šest let starší než Lee Pace, filmová Calpernia. (Stanislaus)
  • Film měl premiéru 13. září 2003 na Primetime Emmy Awards. (Terva)

Reklama

Reklama